English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Μήπως τελικά μπορείτε να την καταναλώσετε; Έχει τελικά η μπύρα ημερομηνία λήξης; Μπορούμε να την πιούμε μετά το πέρας αυτής;

Έχετε μια λαχτάρα για μπύρα και η μόνη που σας έχει μείνει στο ψυγείο είναι μία που βάλατε εκεί πριν -δεν θυμάστε πόσο- καιρό; Τί κάνετε; Την πετάτε στον κάλαθο των απορριμμάτων και κατευθύνεστε προς το πλησιέστερο περίπτερο για να βρείτε μια καινούρια;

Η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο μπουκάλι ή στο κουτάκι της μπύρας είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία η μπύρα έχει το μέγιστο της γεύσης της. Επομένως, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώσετε μια μπύρα και μετά την ημερομηνία αυτή, απλώς ενδέχεται να μην έχει την ίδια γεύση που ξέρετε και αγαπάτε! Κι αυτό γιατί όλα τα μπουκάλια και τα κουτάκια μπύρας έχουν κάποιο ποσοστό αέρα μέσα τους, που καθώς παλαιώνει, οξειδώνεται, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη γεύση και το σώμα της μπύρας.

beer expire date

Γιατί χαλάει η μπύρα;
Η οξείδωση και η ηλιοφάνεια είναι τα δύο πράγματα που μπορεί να κάνουν μια μπύρα να χαλάσει. Οπότε δεν είναι καλή ιδέα να συντηρείτε τις μπύρες στο ντουλάπι σας, ειδικά το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Γι' αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να την κάνετε να κρατήσει για περισσότερο είναι να τη βάλετε στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μέχρι δύο με τρία χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης της.

Αντίθετα, αν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, κρατάει το πολύ μέχρι έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης.

πηγή: pentapostagma.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Οι Κίνδυνοι Της Ανάμιξης Αλκοόλ Και Καλοκαιρινής Ζέστης
sigmalive.com

Διανύουμε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με φίλους και συγγενείς μετά από ένα χρόνο και με την πανδημία του κορωνοϊού να μας απομακρύνει από αγαπημένα μας πρόσωπα πλέον είμαστε σε θέση να το διασκεδάζουμε πάλι μαζί.

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το