English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

drinking1

Η «εγκατάλειψη» του αλκοόλ για ένα μήνα, μπορεί να επιφέρει αρκετές θετικές αλλαγές στο σώμα σας και στη συνολική σας ευεξία, σύμφωνα με μια. Όταν κάποιος απέχει από το αλκοόλ για ένα μήνα μπορεί να παρατηρήσει τις εξής αλλαγές στη ζωή του:

  • Βελτιωμένος ύπνος: Μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την αποχή από το αλκοόλ, μπορείτε να περιμένετε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αλκοόλ τους βοηθάει να αποκοιμηθούν πιο γρήγορα, διαταράσσει το σημαντικό στάδιο της ταχείας κίνησης των ματιών, οδηγώντας σε διαταραχές του ύπνου και αφήνοντάς σας να αισθάνεστε κουρασμένοι την επόμενη μέρα.
  • Υγιέστερο δέρμα: Μόλις δύο εβδομάδες νηφαλιότητας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας λάμπει. Το αλκοόλ μπορεί να συμβάλει σε δερματικά προβλήματα και να αυξήσει τον κίνδυνο δερματικών λοιμώξεων και καρκίνου, καθώς αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Απώλεια βάρους: Μέχρι την τρίτη εβδομάδα, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε μείωση του βάρους σας. Τα αλκοολούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες και η διακοπή τους μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή απώλεια βάρους. Η μπύρα περιέχει περίπου 154 θερμίδες και ένα ποτήρι κρασί έχει περίπου 123 θερμίδες.
  • Χαμηλότερος κίνδυνος προβλημάτων υγείας: Η μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Η αποχή από το αλκοόλ μπορεί να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο με την πάροδο του χρόνου.

drinking2

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα οφέλη μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και ο βαθμός βελτίωσης μπορεί να εξαρτάται από παράγοντες όπως οι συνήθειες του ατόμου, η γενική του υγεία και το DNA του.

Επιπλέον, το να κάνετε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το εγκαταλείψετε για πάντα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν περιόδους αποχής για να επαναφέρουν τη σχέση τους με το αλκοόλ και να αναπτύξουν πιο υγιείς συνήθειες κατανάλωσης. Είτε πρόκειται για ένα μήνα είτε για περισσότερο, η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία σας.

πηγή: gazzetta.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα
gazzetta.gr

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Παρέλαση Για Τη Φορολόγηση Της Μπύρας: 150.000 Άνθρωποι Διαδήλωσαν Για Να Φορολογηθούν
Δέσποινα Πολυχρονίδου

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Βάλτε Μια Πρέζα Από Αυτό Στη Μπύρα Σας Και Θα Ξεχάσετε Το Φούσκωμα
kipos.firenews.video

Οι λάτρεις της μπύρας αντιμετωπίζουν πάντα ένα πρόβλημα - το φούσκωμα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο χάρη στο οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το