English Greek
01
Τετ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Κάνει Περισσότερο Καλό Από Ότι Νομίζεις

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μια νέα έρευνα έρχεται να δικαιώσει τους λάτρεις τις μπύρας, καθώς σύμφωνα με τα πορίσματά της, δύο ποτήρια μπύρας είναι περισσότερο αποτελεσματικά για την ανακούφιση από τον πόνο, σε σχέση με τα παυσίπονα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια 18 μελετών, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Greenwich διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών μπύρας μπορεί να μειώσει την ενόχληση κατά ένα τέταρτο.

Με την αύξηση του περιεχομένου αλκοόλ στο αίμα σε περίπου 0,08 τοις εκατό, θα δώσετε στο σώμα σας "μια μικρή ανύψωση του κατώτατου ορίου του πόνου" και έτσι μια "μέτρια έως μεγάλη μείωση στην αξιολόγηση έντασης πόνου".

Οι ερευνητές εξηγούν: "Τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που παρέχει κλινικά σημαντικές μειώσεις των επιπέδων του πόνου, οι οποίες θα μπορούσαν να εξηγήσουν την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με επίμονο πόνο, παρά τις πιθανές συνέπειες για μακροχρόνια υγεία".

Ο Δρ Trevor Thompson, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης στο Greenwich University του Λονδίνου, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα The Sun: "Το αλκοόλ μπορεί να συγκριθεί με τα οπιοειδή φάρμακα όπως η κωδεΐνη και το αποτέλεσμα είναι πιο ισχυρό από την παρακεταμόλη. Αν μπορούμε να κάνουμε ένα φάρμακο χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι που είναι ενδεχομένως καλύτερο από αυτό που υπάρχει εκείνη τη στιγμή".

Ωστόσο, οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι τα αποτελέσματα της νέας μελέτης δεν σημαίνουν ότι το αλκοόλ είναι καλό για εμάς, καθώς η μακροχρόνια χρήση του μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σαφές εάν το αλκοόλ μειώνει τα συναισθήματα του πόνου επειδή επηρεάζει τους υποδοχείς του εγκεφάλου ή επειδή απλά μειώνει το άγχος, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πόνος δεν είναι τόσο κακός.

πηγή: onlinepikairotita.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Αλκοόλ: Ακόμα Και Η Περιορισμένη Κατανάλωση Ίσως Βλάπτει Τον Εγκέφαλο
in.gr

Ακόμα και ένα με δύο ποτά την ημέρα συνδέονται με μείωση της φαιάς και γκρίζας ουσίας, υποδεικνύει ανάλυση δεδομένων για 36.000 άτομα.

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;
Στέλλα Στρούβαλη

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το