English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Αυτή η ποσότητα ισοδυναμεί με 13 μονάδες αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο ή λιγότερο από έξι ποτήρια μπύρας μεσαίας περιεκτικότητας ή λίγο πάνω από ένα μπουκάλι κρασί. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό BMC Medicine.

Ερευνητές από το UCL, διαπίστωσαν ότι, μεταξύ των ατόμων με καρδιακή νόσο, εκείνοι που έπιναν έως 15 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν. Διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι έπιναν περισσότερα από 62 γραμμάρια δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν αλκοόλ.

Ενώ η κατανάλωση έως και 15 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα συσχετίστηκε με χαμηλότερους κινδύνους καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη μείωση κινδύνου ήταν στα 7 γρ. την ημέρα (21%) για τη θνησιμότητα όλων των αιτιών και στα 8 γρ. την ημέρα για καρδιαγγειακή θνησιμότητα (27%). Ο χαμηλότερες κίνδυνος για καρδιαγγειακό συμβάν ήταν στα 6 γρ. την ημέρα (50% χαμηλότερος κίνδυνος υποτροπής καρδιακής προσβολής, στηθάγχης ή εγκεφαλικού επεισοδίου από εκείνους που δεν έπιναν).

Οι συγγραφείς υπολόγισαν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης και θανάτου σε 48.423 ενήλικες με καρδιακή νόσο, εκ των οποίων οι μισοί ήταν από τη μελέτη Biobank, και άλλοι μισοί από 12 προηγούμενες δημοσιευμένες μελέτες. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη μέση κατανάλωση αλκοόλ και στοιχεία σχετικά με επακόλουθες καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και στηθάγχη για μια περίοδο έως 20 ετών -ελήφθησαν επίσης στοιχεία από αρχεία υγείας, εισαγωγής σε νοσοκομείο και θανάτου.

Οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι τα ευρήματά τους μπορεί να υπερεκτιμούν τον μειωμένο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και στηθάγχης για τους μέτριους πότες με καρδιακή νόσο. Αυτό οφείλεται στην υποεκπροσώπηση αυτών που έπιναν κάποτε πολύ και ενδέχεται να σταμάτησαν να πίνουν λόγω κακής υγείας και περιελήφθησαν στους μη πότες.

πηγή: zougla.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα
gazzetta.gr

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα
newsbreak.gr

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το