English Greek
04
Σαβ, Μάι
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπυραρία Του Hofbräuhaus

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Hofbräuhaus στο Μονάχο είναι πολύ περισσότερα από μια μπυραρία.

Η παραγωγή μπύρας που ξεκίνησε εκεί πριν από μερικούς αιώνες γλύτωσε το βασίλειο της Βαυαρίας από τη σίγουρη χρεοκοπία επειδή μέχρι τότε το αγαπημένο γερμανικό ποτό εισάγονταν από την Κάτω Σαξονία αδειάζοντας τα βασιλικά ταμεία.

Η μεγάλη κατανάλωση μπύρας ανάγκασε τον δούκα Γουλιέλμο τον 5ο στα τέλη του 16ου αιώνα να οργανώσει την παραγωγή μπύρας στη Βαυαρία, η οποία ξεκίνησε τελικά το 1607 κοντά στο Hofbräuhaus.

Για τους Βαυαρούς όμως η μπύρα δεν ήταν απλά ένα ποτό που ξεδιψούσε και προκαλούσε ευφορία. «Έχει αποδειχθεί σωτήρια για την πόλη του Μονάχου», λέει ο Στέφαν Χέμπλ υπεύθυνος τύπου του Hofbräuhaus: «Το 1632, στην πολιορκία της πόλης από τους Σουηδούς οι απόγονοι των Βίκινγκς ζήτησαν λύτρα για να μην καταστρέψουν την πόλη. Οι Βαυαροί τους έδωσαν αντ' αυτού 600 εκατόλιτρα μπύρα, η οποία όπως γνωρίζουμε εξευμένισε τους Σουηδούς. Ήδη από τότε η μπύρα ήταν σκληρό νόμισμα».

Το 2007, το Hofbräuhaus συμπλήρωσε 400 χρόνια ζωής, το οποία εκτός από χιλιάδες τουρίστες έχει ξεδιψάσει διασημότητες όπως τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αυστρίας (περισσότερο γνωστή ως Σίσι), τον Μότσαρτ, τον Λένιν, τον Χίτλερ, τον Γκορμπατσόφ κ.ά.

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ & Οδήγηση: Μετά Από Πόσες Ώρες Μπορείς Να Οδηγήσεις Με Ασφάλεια;
iefimerida.gr

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με πολλές χώρες να αυστηροποιούν συνεχώς το νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το