English Greek
13
Δευ, Μάι
31 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα Ποτάκι Την Ημέρα Τον Γιατρό Τον Κάνει Πέρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ κάνει καλό στις γυναίκες μέσης ηλικίας.

Όπως φαίνεται οι γυναίκες άνω των 50 ετών κάνουν καλό στην υγεία τους αν πίνουν ένα-δυο ποτά την μέρα.

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που βρίσκονται  σε μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία έχουν οφέλη από την λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ οι γυναίκες μετά την ηλικία των 50 ετών που πίνουν ένα-δυο ποτά κάθε μέρα ενισχύουν την υγεία τους.

Καλύτερα το βράδυ
Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από 14 χιλιάδες γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες γυναίκες μετά την ηλικία των 50 ετών πίνουν ένα ή το πολύ δύο ποτά (μπύρα, κρασί ή κοκτέιλ) ημερησίως έχουν αυξημένες πιθανότητες να φτάσουν στην ηλικία των 70 χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αντίθετα όσες γυναίκες πίνουν περισσότερο ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ έχουν μικρότερες πιθανότητες να φτάσουν υγιείς στην ηλικία των 70 ετών. Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι για να έχει ευεργετική επίδραση η κατανάλωση του αλκοόλ στον οργανισμό αυτή θα πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση τις βραδινές ώρες.

Τα ποσοστά
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες που μετά την ηλικία των 50 ετών καταναλώνουν ημερησίως 15-30 γραμμάρια αλκοόλ έχουν 28% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στην ηλικία των 70 χωρίς να έχουν κάνει την εμφάνιση τους σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος σε σχέση με εκείνες που πίνουν περισσότερο.

Είναι εντυπωσιακό όμως το γεγονός ότι, αντίστοιχα, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να φθάσουν υγιείς τα 70 και από τις γυναίκες που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ!

Οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμη να πουν με βεβαιότητα αν το αλκοόλ αυτό καθεαυτό είναι ο παράγοντας που επιδρά τόσο θετικά στην υγεία των γυναικών μέσης ηλικίας ή αν απλά η λελογισμένη κατανάλωσή του συμβαδίζει με άλλα στοιχεία του τρόπου ζωής τους.

Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS Medicine συμφωνούν με εκείνα προηγούμενων μελετών που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός ή δύο ποτών την ημέρα από γυναίκες συνδέεται με την καλή υγεία της καρδιάς.

πηγή: Το Βήμα

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρτμουντ: Ιδρύθηκε Σε Μια Μπυραρία
sigmalive.com

Από τις 19 Δεκεμβρίου 1909 άρχισε να γράφει την δική της ιστορία η Μπορούσια, η ομάδα του Ντόρτμουντ.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Κρασί vs Μπύρα: Ποιο Αυξάνει Περισσότερο Το Σπλαχνικό Λίπος
cibum.gr

Η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν υψηλά επίπεδα επιβλαβούς λίπους που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, αλλά το κρασί φαίνεται να προστατεύει από αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το