English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώτα Μπύρα Και Μετά Κρασί Για Να Αποφύγετε Τη Μέθη: Τι Ισχύει;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Όσοι καταναλώνουν τακτικά αλκοόλ υποστηρίζουν ότι αν κάποιος πιει πρώτα μπύρα και μετά κρασί, θα αποφύγει το μεθύσι και τις επιπτώσεις του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Εάν πιείτε πολύ, την επόμενη μέρα θα υποφέρετε ανεξάρτητα από τη σειρά κατανάλωσης των ποτών, σύμφωνα με τους ερευνητές των Πανεπιστημίων Witten / Herdecke στη Γερμανία και Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Χρησιμοποιήσαμε λευκό κρασί και μπύρα lager (μπύρα χαμηλής ζύμωσης) και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει καμία βάση η θεωρία ότι η κατανάλωση μπύρας πριν από το κρασί απομακρύνει τον κίνδυνο hangover» δήλωσε ο βασικός συγγραφέας της μελέτης Joran Kochling από το πανεπιστήμιο Witten / Herdecke.

«Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση πολλών αλκοολούχων ποτών είναι πιθανό να προκαλέσει πονοκέφαλο. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να προβλέψετε πόσο "χάλια" θα αισθάνεστε την επόμενη μέρα, είναι το πόσο μεθυσμένοι αισθάνεστε και αν έχετε ναυτία», προσθέτει ο Kochling.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν 90 εθελοντές, ηλικίας 19 ως 40 ετών, σε τρεις ομάδες. Τα μέλη της μίας ομάδας ήπιαν περίπου δυόμιση ποτήρια μπύρα και στη συνέχεια τέσσερα μεγάλα ποτήρια κρασί. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας ήπιαν τα ίδια ποτά αλλά αντίστροφα, πρώτα το κρασί και μετά την μπύρα. Τα μέλη της τρίτης ομάδας (ομάδα ελέγχου) ήπιαν μόνο μπύρα ή μόνο κρασί.

Οι συμμετέχοντες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ενώ έπιναν. Τους ζητήθηκε επίσης να βαθμολογήσουν το επίπεδο μέθης σε κλίμακα από 0 έως 10. Όλοι παρέμειναν υπό ιατρική επίβλεψη κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Μετά από συνεντεύξεις την επόμενη μέρα, κάθε συμμετέχων βαθμολογήθηκε με βάση παράγοντες όπως η δίψα, η κόπωση, ο πονοκέφαλος, η ζάλη, η ναυτία, ο πόνος στο στομάχι, ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός και η απώλεια της όρεξης.

Παρόλο που οι γυναίκες τείνουν να έχουν ελαφρώς χειρότερα συμπτώματα από τους άνδρες, καμία από τις ομάδες δεν είχε σημαντικές διαφορές στη βαθμολογία, σύμφωνα με τα ευρήματα.

Οι εξετάσεις αίματος και ούρων και παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος, οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ και η συχνότητα μέθης, δεν συνέβαλαν στην πρόβλεψη της έντασης του πονοκεφάλου και των άλλων συμπτωμάτων. Ωστόσο, ο εμετός και η αντίληψη της μέθης συνδέθηκαν με πιο σοβαρό hangover, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

πηγή: iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέλαση Για Τη Φορολόγηση Της Μπύρας: 150.000 Άνθρωποι Διαδήλωσαν Για Να Φορολογηθούν
Δέσποινα Πολυχρονίδου

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Ντόρτμουντ: Ιδρύθηκε Σε Μια Μπυραρία
sigmalive.com

Από τις 19 Δεκεμβρίου 1909 άρχισε να γράφει την δική της ιστορία η Μπορούσια, η ομάδα του Ντόρτμουντ.

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το