English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα Ευφραίνει... Υγείαν Ανθρώπου

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Καναδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μπύρας, με μέτρο, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών προσβολών.

Ευχάριστα τα νέα για όσους δηλώνουν λάτρεις της μπύρας.

Καναδοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο συμφωνούν και επαυξάνουν με το λαϊκό ρητό "Οίνος ευφραίνει καρδίαν" υποστηρίζοντας ότι όπως το κρασί έτσι και η μπύρα, όταν καταναλώνεται με μέτρο, λειτουργεί προς όφελος της υγείας μας. Οι ερευνητές, εντοπίζουν τη θετική δράση της μπύρας, στα αντιοξειδωτικά που περιέχει και τα οποία προστατεύουν και ενισχύουν τις άμυνες του ανθρώπινου οργανισμού.

Το κλειδί στην απορρόφηση των αντιοξειδωτικών
Προς έκπληξη τους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε επίπεδο αντιοξειδωτικών τα ευεργετήματα από τη μπύρα είναι τα ίδια ακριβώς με το κρασί και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει ο Τζον Τρέβιθικ, καθηγητής βιοχημείας και κινησιολογίας του πανεπιστήμιου, ενώ η περιεκτικότητα του κρασιού σε αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα σε πολυφαινόλες είναι πολύ μεγαλύτερη, τελικά ο οργανισμός απορροφά ακριβώς την ίδια ποσότητα των συστατικών αυτών τόσο από τη μπύρα όσο και από το κρασί.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς Η Βαυαρική Μπύρα Έγινε Διάσημη Με High-Tech Του 1871
Ρόλαντ Λος, Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Πριν από 150 χρόνια ο νεαρός μηχανικός Καρλ Λίντε έκανε τη βαυαρική μπύρα γνωστή παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί αντικατέστησε τον παραδοσιακό πάγο με έναν ψυκτικό μηχανισμό.

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα
gazzetta.gr

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία
newsbreak.gr

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά
kipos.firenews.video

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Πόσο Πειράζει Μια Μπύρα Μετά Την Άσκηση; Δύο Ειδικοί Απαντούν
Μαρία Κοτοπούλη

Θα μπορούσε μια μπύρα μετά την προπόνηση να μας βλάψει ή μήπως υπερβάλουμε; Δύο ειδικοί διερευνούν τα υπέρ και τα κατά της μπύρας ως επιλογή μετά την προπόνηση και δίνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το