English Greek
02
Παρ, Δεκ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Siris Microbrewery

Μικροζυθοποιεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

H Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος με τον διακριτικό τίτλο “Siris MicroBrewery” ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τις Σέρρες από μια παρέα που λατρεύει τις καλές μπύρες και τα γαστρονομικά ταξίδια.

Οι εγκαταστάσεις της εκτείνονται σε ένα διώροφο κτίριο στεγασμένης επιφάνειας 800 τμ, ενώ για την ολοκλήρωσή τους χρησιμοποιήθηκε ένας υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, ο οποίος και εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα στα προϊόντα μας.

Η μονάδα παραγωγής έχει σήμερα δυναμικότητα που αγγίζει τα 2.600 εκατόλιτρα ετησίως. Σκοπός μας εξαρχής ήταν η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και όχι η μαζικότητα.

Οι μπύρες μας, μοναδικές και αυθεντικές, παράγονται με αγάπη και μεράκι. Επιλέγοντας τις καλύτερες ποιοτικά βύνες και ποικιλίες λυκίσκου από όλο τον κόσμο δημιουργούμε πρωτότυπες συνταγές. Μπύρες με αρώματα, πλούσια γεύση και μακρά επίγευση που απευθύνονται στους απανταχού εραστές της μπύρας...

Η ιστορία μας ξεκινάει πριν από λίγα χρόνια όταν ένα μεσημέρι μια παρέα βρέθηκε σε ένα αγαπημένο στέκι και απολάμβανε το ελληνικό τοπίο και τις μπύρες που έρρεαν... right through! Αρκούσε ο πλουσιοπάροχος ελληνικός ήλιος, η δύναμη της ομάδας και η τρέλα της στιγμής για να παρθεί η απόφαση: θα φτιάξουμε τις δικές μας μπύρες!

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν με πυρετώδεις ρυθμούς από την επόμενη μέρα. Ο πρωτεργάτης της προσπάθειας, Γιάννης Μαρμαρέλλης, άνθρωπος με μακροχρόνια οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων, πήρε τη σκυτάλη, φτιάχτηκε η ομάδα από τεχνολόγους, ζυθοποιούς και home brewers και τα υπόλοιπα είναι πλέον γεγονότα.

Από την επιλογή ενός υπερσύγχρονου εξοπλισμού και των καλύτερων ποιοτικά βυνών και λυκίσκων από όλο τον κόσμο, μέχρι την επιλογή των τελικών συνταγών, των κατάλληλων συνεργατών και την προσπέλαση του γραφειοκρατικού κυκεώνα οι προκλήσεις ήταν πολλές, οι ευθύνες περισσότερες και οι δυσκολίες σχεδόν ατελείωτες. Αλλά καθώς το κέφι και το μεράκι ήταν μεγαλύτερα και αρκετά για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στο να δέσουν με ακόμα περισσότερη αγάπη την προσπάθειά μας.

Έτσι, με περηφάνια σας παρουσιάζουμε πλέον τις μπύρες μας, σας καλούμε να τις δοκιμάσετε κι ευχόμαστε να σας συνοδεύουν στις πιο όμορφες στιγμές σας...!

Η φιλοσοφία μας
Η φιλοσοφία μας είναι να παράγουμε και να προσφέρουμε μπύρες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που θα εμπλουτίσουν τον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη και θα συντροφεύουν τις πιο όμορφες στιγμές σας...

Αξιοποιώντας τον γευστικό πλούτο και τα αρώματα των λυκίσκων και των βυνών, παράγουμε με αγάπη και μεράκι ελληνικές μπύρες, φρέσκιες και απαστερίωτες, σε μοναδικές συνταγές με άξονα πάντα την μικρή παραγωγή και όχι τη μαζικότητα, που έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της γεύσης, των αρωμάτων και της διατροφικής αξίας της μπύρας.

Η αποστολή μας
Αποστολή μας είναι να παρέχουμε στην ελληνική και διεθνή αγορά φρέσκες, υψηλής ποιότητας και γευστικής αξίας μπύρες που να αναδεικνύουν τα αρώματα και τις γεύσεις των αγνών υλικών που χρησιμοποιούμε.

Η παραγωγή μας γίνεται με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και με περιβαλλοντική υπευθυνότητα, έχοντας ως βασικό μέλημα την ελαχιστοποίηση του οικολογικού μας αποτυπώματος και το σεβασμό στους εργαζομένους μας.

Επιδιώκουμε την υγιή ανάπτυξη του μικροζυθοποιείου μας με σκοπό να συνεισφέρουμε στην τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία και να συμβάλουμε στην ανάδειξη του γευστικού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας.

Το όραμα μας
Το όραμά μας είναι οι μπύρες μας να αποτελέσουν σημείο αναφοράς σε όλες τις μπυροπαρέες και να κατακτήσουν την αγορά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Εστιάζουμε σε μία αργή και σταθερή ανάπτυξη, παραμένοντας σταθεροί στις αρχές και τη φιλοσοφία μας.

Η ομάδα μας, ή καλύτερα η παρέα μας, αποτελείται από ανθρώπους παθιασμένους με τη ζωή, τον τόπο τους, τις όμορφες στιγμές και την καλή μπύρα!

Πιστεύουμε ότι το βασικό συστατικό μιας επιτυχημένης προσπάθειας αποτελεί ο ανθρώπινος παράγοντας και γι' αυτό επενδύσαμε πολύ στη σύσταση μιας έμπειρης και με κοινή φιλοσοφία ομάδας που αντιμετωπίζει τη ζυθοποίηση σαν ιεροτελεστία και όχι σαν απλή εργασία.

Αντιμετωπίζουμε τη μπύρα σαν ένα ζωντανό οργανισμό που περνάει από διάφορα στάδια ζωής μέχρι να είναι έτοιμη προς κατανάλωση και της συμπεριφερόμαστε αντίστοιχα. Για το λόγο αυτό δεν περιοριζόμαστε στο λεπτομερή και καθημερινό έλεγχο της μπύρας μας σε όλα τα στάδια παραγωγής, αλλά παράλληλα επικοινωνούμε μαζί της, της μιλάμε, της παίζουμε μουσική και της φερόμαστε σαν ισότιμο μέλος της παρέας μας!

Έτσι, ελπίζουμε πως όταν φτάνει στο ποτήρι σας να σας μεταφέρει πέρα από αρώματα, γεύσεις και δροσιά και λίγη από την τρέλα και την αγάπη μας!


SIRIS MICROBREWERY

8ο χλμ. Ε.Ο. Σερρών - Δράμας,
Τ.Κ. : 62122, Σέρρες
Τηλ. : 23210 99 949


Siris Microbrewery        
Happy Brewers            

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

* Beer & Brewing Awards 2021 *

 

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.


Κατηγορία Ζυθοποιία:
1. Ζυθοποιία της Χρονιάς
2. Μικροζυθοποιία / Brewpub Της Χρονιάς
3. Νομαδική Ζυθοποιία Της Χρονιάς
4. Εταιρία Μπύρας (Που Δεν Ζυθοποιεί) Της Χρονιάς


Κατηγορία Ιστοσελίδα:
1. Ζυθοποιίας
2. Μικροζυθοποιίας / Brewpub
3. Νομαδικής Ζυθοποιίας
4. Εταιρίας Μπύρας (Που Δεν Ζυθοποιεί)


Κατηγορία Social Network:
1. Ζυθοποιίας
2. Μικροζυθοποιίας / Brewpub
3. Νομαδικής Ζυθοποιίας
4. Εταιρίας Μπύρας (Που Δεν Ζυθοποιεί)


Κατηγορία Μπύρα:
1. Μπύρα Που Παράγεται Στην Ελλάδα Από Ζυθοποιία
2. Μπύρα Που Παράγεται Από Μικροζυθοποιία / Brewpub
3. Μπύρα Που Παράγεται Από Νομαδική Ζυθοποιία
4. Μπύρα Που Παράγεται Για Λογαριασμό Εταιρίας
5. Εισαγόμενη Μπύρα Που Παράγεται Στην Ελλάδα
6. Ελληνικών Συμφερόντων Μπύρα Που Παράγεται Στο Εξωτερικό
7. Μπύρα Συνεργασίας
8. Μπύρα Ιδιωτικής Ετικέτας
9. Νέο Προϊόν 2020-2021


Κατηγορία Είδη Μπύρας:
1. Lager
2. Pilsner
3. Amber / Dark / Bock / Dunkel / Red / Vienna / Märzen
4. Low / Non Alcohol
5. Radler
6. Pale Ale / Strong Ale / Blonde Ale / Session
7. Dark Ale / Winter Ale / Porter / Stout
8. Red Ale / Scottish / Brown / Amber / Smoked
9. Barleywine / Dubbel / Triple
10. Weiss / Wit / Hefeweizen / Dunkelweizen
11. IPA
12. Saison / Farmhouse / Bière de Garde / Sour / Berliner Weisse
13. Specialty
14. Barrel-Aged


Κατηγορία Συσκευασία Μπύρας:
1. Ετικέτα Φιάλης (Ζυθοποιίας)
2. Ετικέτα Φιάλης (Μικροζυθοποιίας)
3. Ετικέτα Φιάλης (Νομαδικής Ζυθοποιίας)
4. Ετικέτα Φιάλης (Εταιρίας Που Δεν Ζυθοποιεί)
5. Ετικέτα Μπύρας Συνεργασίας (Φιάλη)
6. Ετικέτα Μπύρας Συνεργασίας (Κουτάκι)
7. Ετικέτα Μπύρας Που Διατίθεται Μόνο Σε Βαρέλι
8. Ετικέτα (Ιδιωτικής Ετικέτας)
9. Ετικέτα Κουτάκι
10. Ετικέτα Οικιακής Ζυθοποίησης


Κατηγορία Μπυραρία:
1. Μπυραρία της Χρονιάς Αθήνα
2. Μπυραρία της Χρονιάς Θεσσαλονίκη
3. Μπυραρία της Χρονιάς Πειραιάς
4. Μπυραρία της Χρονιάς Ήπειρος
5. Μπυραρία της Χρονιάς Θεσσαλία
6. Μπυραρία της Χρονιάς Θράκη
7. Μπυραρία της Χρονιάς Κρήτη
8. Μπυραρία της Χρονιάς Μακεδονία
9. Μπυραρία της Χρονιάς Νησιά Αιγαίου
10. Μπυραρία της Χρονιάς Νησιά Ιονίου
11. Μπυραρία της Χρονιάς Πελοπόννησος
12. Μπυραρία της Χρονιάς Στερεά Ελλάδα