English Greek
24
Παρ, Ιαν
5 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Κινέζοι Έπιναν Μπύρα Πριν 10.000 Χρόνια

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το αρχαίο ποτό που άλλαξε την ιστορία της ζυθοποιίας.

Μία σημαντική ανακάλυψη στο Shangshan της Κίνας έχει φέρει στο φως την παλαιότερη μέχρι στιγμής απόδειξη παραγωγής μπύρας από ρύζι, πηγαίνοντας πίσω 10.000 χρόνια. Η ανασκαφή αυτή αναδιαμορφώνει την κατανόηση μας για την αρχαία κουλτούρα και τις διατροφικές τους συνήθειες, δείχνοντας ότι η παραγωγή αλκοολούχων ποτών ήταν μέρος της ανθρώπινης κοινωνίας πολύ νωρίτερα από όσο πιστεύαμε.

Οι αρχαιολόγοι, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές ανάλυσης υπολειμμάτων, βρήκαν σημάδια ρυζιού και άλλων συστατικών που συνδέονται με την παραγωγή αλκοόλ σε αρχαία δοχεία. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι κάτοικοι του Shangshan είχαν αναπτύξει μια πρωτόγονη μορφή ζυθοποιίας, χρησιμοποιώντας ρύζι ως βασική πρώτη ύλη, σε μια εποχή όπου η γεωργία και η εξημέρωση των φυτών βρίσκονταν στα πρώτα τους βήματα.

china beer1

Αυτή η ανακάλυψη δεν αφορά μόνο την ιστορία της μπύρας αλλά και την εξέλιξη της ανθρώπινης διατροφής και κουλτούρας. Η μπύρα στο Shangshan μπορεί να είχε θρησκευτική ή κοινωνική σημασία, λειτουργώντας ως μέσο για δεσμεύσεις, ανταλλαγές ή ακόμα και για ιεροτελεστίες. Το γεγονός ότι η παραγωγή αυτή συνέβη σε μια περίοδο μετάβασης από τον τρόπο ζωής των κυνηγών-συλλεκτών στην εγκαθίδρυση των πρώτων αγροτικών κοινωνιών, δείχνει τη σημασία των αλκοολούχων ποτών στην ανθρώπινη ιστορία.

Η ανάλυση των αρχαιολογικών ευρημάτων αποκάλυψε ότι το ρύζι χρησιμοποιήθηκε σε μια μορφή ζύμωσης που περιλάμβανε και άλλα σιτηρά, καθώς και φυτικά εκχυλίσματα, δημιουργώντας ένα ποτό που μπορεί να ήταν πιο περίπλοκο από όσο θα φανταζόμασταν. Αυτή η συνταγή, αν και απλή με σύγχρονα στάνταρ, υποδηλώνει μια εξελιγμένη κατανόηση της ζύμωσης και της χημείας της τροφής από τους αρχαίους κατοίκους.

china beer2

Η σημασία αυτού του ευρήματος εκτείνεται πέρα από την αρχαιολογία και την ιστορία της ζυθοποιίας, αγγίζοντας θέματα όπως η ανάπτυξη της γεωργίας, η εξέλιξη των κοινωνικών δομών και η επιρροή των αλκοολούχων ποτών στην ανθρώπινη συμπεριφορά και πολιτισμό. Η μπύρα από ρύζι του Shangshan μπορεί να ήταν ένα από τα πρώτα βήματα προς την παραγωγή των ποτών που απολαμβάνουμε σήμερα.

Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει νέα πεδία έρευνας στην αρχαιολογία, την αρχαιοβοτανική, και την ανθρωπολογία, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν περαιτέρω το πώς αυτές οι πρώιμες κοινωνίες ζούσαν, τι έπιναν, και πώς αυτές οι πρακτικές επηρέασαν την ανθρώπινη εξέλιξη. Το Shangshan και η αρχαία μπύρα του ρυζιού εξελίσσονται σε ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ της ανθρώπινης ιστορίας.

πηγή: unboxholics.com

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπύρα: Πόσο Ευεργετική Είναι Για Τα Μαλλιά Σας
newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Βρέθηκε Η Ηλικία Στην Οποία Πρέπει Να Σταματήσουμε Να Πίνουμε Μπύρα!
Χρήστος Ζλάτης

Ένας νευρολόγος αποκάλυψε την ακριβή ηλικία που πιστεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τη συνήθεια της κατανάλωσης μπύρας.

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Γιατί Οι Φυσαλίδες Της Σαμπάνιας Ανεβαίνουν Κατακόρυφα Ενώ Της Μπύρας Όχι;
cibum.gr

Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων αξίζει μια πρόποση!

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το