English Greek
20
Σαβ, Απρ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Faré Brewery

Μικροζυθοποιεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ποιοι είμαστε
Ίσως η λέξη που εκφράζει καλύτερα απ’ όλες το εγχείρημα μας, είναι η λέξη “Επιστροφή”. Είναι η λέξη που περιγράφει τη στάση μας σε επιλογές που κάνουμε και κατευθύνσεις που ακολουθούμε. Είναι ο γυρισμός από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Είναι η επιστροφή στην πόλη που μεγαλώσαμε. Είναι η επιστροφή από το μαζικό στο χειροποίητο, από την γενίκευση στην ιδιαιτερότητα. Είναι η επιστροφή από το αδιάφορο στο ποιοτικο, από το εισαγόμενο στο ντόπιο.

Όντας Καλαματιανοί, και εμπνευστές ενός χειροποίητου ποιοτικού προϊόντος, νιώθουμε ότι μπορούμε δικαιωματικά να συμμετέχουμε στην τοπική οικονομία, τόσο ως προμηθευτές, όσο και ως καταναλωτές.
Μένουμε εδώ. Ρωτήστε για εμάς. Μάθετε για εμάς.
Είμαστε ο Παναγιώτης, ο Ζήσης, ο Φαίδων.
Είμαστε η Sura, είμαστε η Καλαματιανή μπύρα.

Ο δρόμος προς τη Sura
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν εκτός από σπιτικό κρασί, αποφασίσαμε να φτιάξουμε και σπιτική μπύρα. Το κίνητρο ήταν η ικανοποίηση που δίνει η δημιουργία και η ταύτιση με το αντικείμενο της δημιουργίας. Καταλάβαμε ότι οι δεσμοί με το οποιοδήποτε προϊόν προκύπτουν από τη μελέτη, τον χρόνο που αφιερώνεται και τη διαδικασία παραγωγής. Δενόμαστε με αυτό που δημιουργούμε, είτε είναι ένα πιάτο φαγητό, είτε είναι η μπύρα μας.

Μετά από μερικά χρόνια σπιτικής ζυθοποιίας, που περιελάμβανε διάβασμα, αποτυχίες, επιτυχίες, πειραματισμό, ενθουσιασμό, φθάσαμε στο επίπεδο να εκτελούμε εύστοχα συνταγές της επιλογής μας. Αποτέλεσμα αυτής της διαδρομής ήταν και η συνταγή Blonde Ale της Sura Kalamata. Χρησιμοποιούμε υλικά, γνώσεις, συναισθήματα. Μας χαροποιεί πολύ το ότι ξεκινήσαμε από αγάπη προς τη δημιουργία μπύρας και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας να φτιάξουμε την πρώτη καλαματιανή μπίρα και να τη μοιραστούμε όχι μόνο με τους φίλους μας, αλλά και με το ευρύ κοινό.


FARÉ BREWERY

13 χλμ ΕΟ Καλαμάτας-Τρίπολης,
Τ.Κ. : 24 009, Καλαμάτα
Τηλ. : 6987 917 102


Faré Brewery
     
 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ