English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για Μειωμένο ΦΠΑ Στη Μπύρα, Στη Μετά-Covid Εποχή, Πιέζουν Οι Ζυθοποιοί

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για το αλκοόλ σε όλη την Ευρώπη θα βοηθούσε σημαντικά τις προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, να ανατραπεί η καταστροφική πορεία που ακολουθείται τελευταία και να οδηγηθούν τελικά οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν προς την ανάκαμψη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το λόμπι των ευρωπαίων ζυθοποιών, Brewers Of Europe.

«Εάν η Γερμανία είναι σε θέση να μειώσει τον ΦΠΑ από 19 σε 16%, τότε και τα άλλα κράτη µέλη θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο», δήλωσε πρόσφατα ο Pierre-Olivier Bergeron, γενικός γραμματέας των ζυθοποιών της Ευρώπης. Τα μέτρα αίρονται σιγά-σιγά, ωστόσο, τα µπαρ και τα εστιατόρια εξακολουθούν να µην μπορούν να λειτουργούν µε πλήρη χωρητικότητα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ορισμένα κράτη µέλη έχουν ήδη εφαρμόσει χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ για τρόφιμα και µη αλκοολούχα ποτά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για το αλκοόλ. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η γερμανική κυβέρνηση, η οποία πρόσφατα αποφάσισε να μειώσει τον ΦΠΑ στο αλκοόλ από 19% σε 16%. Για τους ζυθοποιούς της Ευρώπης, αυτή είναι µια «δημιουργική» κίνηση που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι. Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα νομοθεσία, καθώς το ευρωπαϊκό πολιτικό πλαίσιο είναι ήδη σε ισχύ: «Μπορείτε να βρείτε στη νομοθεσία περί ειδικών φόρων κατανάλωσης μειωμένους συντελεστές για μικρότερες ζυθοποιίες, μειωμένους συντελεστές για µπύρα χαμηλότερης αλκοόλης, αναβολή ή ακόμη και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης µπύρα που δεν έχει καταναλωθεί και έπρεπε να καταστραφεί. Όλα αυτά είναι δυνατά».

Ερωτηθείς πώς το κράτος θα μπορούσε να επωφεληθεί από τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για το αλκοόλ, απάντησε: «Μπορώ να σας δώσω χιλιάδες παραδείγματα […] κάθε φορά που οι κυβερνήσεις έλαβαν την τολμηρή απόφαση να μειώσουν την έμμεση φορολογία, ιδίως για την µπύρα, τα κρατικά έσοδα αυξάνονται αυτόματα. Αυτή είναι η εμπειρία µου τα τελευταία 15 χρόνια».

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Põhjala - Vanilla Pillow
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Flying Dog - Deepfake
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Gigantic / Von Ebert - Enjoy House
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Von Ebert Brewing, κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Bottle Logic - Gem Condition
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Bottle Logic Brewing.

Αυξημένες Πωλήσεις Για Την Μπύρα Βεργίνα Με Περιορισμένες Ανατιμήσεις
Δημήτρης Χαροντάκης

Παρά τις μεγάλες αυξήσεις στα κόστη, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης περιόρισε σε χαμηλά ποσοστά τις ανατιμήσεις. Η αυξημένη τουριστική κίνηση στήριξε τον όγκο των πωλήσεων. Αβεβαιότητα λόγω πολέμου για το 2023.

Northern Monk / Zagovor - OFS030 // Russia // Zagovor
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Zagovor Brewery, κυκλοφόρησε η Northern Monk Refectory.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το