English Greek
02
Παρ, Δεκ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Asylum Brewing Co.

Νομάδες
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

H Asylum Brewing Co. είναι μια νέα ελληνική μικροζυθοποιία με βασικό στόχο τον πειραματισμό και τη δημιουργία γευστικών εμπειριών μπύρας, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη τεχνογνωσία, προσφέροντας ποικιλία και καινοτομία στο ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο κοινό.

Asylum, όπως άσυλο
Πώς θα ονομαζόταν ένας χώρος όπου θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε προστατευμένοι από τις συμβάσεις αυτού του κόσμου; Ένας χώρος που δεν θα μπορούσε να παραβιαστεί από ιδιοτελείς και ευκαιριακούς τυχοδιώκτες, απροσπέλαστος από πρόθυμους κήνσορες της απόλαυσης. Στην αρχαία ελληνική γλώσσα ο χώρος αυτός περιγραφόταν ως άσυλο και ήταν ιερός. Εκεί έβρισκαν καταφύγιο στους θεούς όσοι επιθυμούσαν προστασία από την ανθρώπινη «δικαιοσύνη» και την κατάχρησή της. Οι εποχές άλλαξαν αλλά η ανάγκη για ασφάλεια και προστασία, διαφορετική για το κάθε έναν από εμάς, παραμένει.

Σήμερα, άσυλο είναι όπου καθείς νιώθει ασφαλής. Κάτω από το κρεβάτι ή τα σκεπάσματα όταν είναι παιδί, στην αγκαλιά της μητέρας, στο σπίτι της γιαγιάς, βόλτα με την παρέα, στο δωμάτιό του, στο γραφείο, το ατελιέ, το εξοχικό, το μπαρ, το βουνό, τη θάλασσα ή το χωριό. Εκεί που η καρδιά κατεβάζει παλμούς και το μυαλό ταξιδεύει στο άπειρο. Εκεί όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα και προκαλούν την ανθρώπινη φύση να πλησιάσει την αιωνιότητα.

Γιατί Asylum;
Το δικό μας Άσυλο το φτιάξαμε μόνοι μας. Το χρειαζόμασταν γιατί θέλαμε να πειραματιστούμε, θέλαμε να δημιουργήσουμε σε διαφορετικό επίπεδο και επιθυμούσαμε να θέσουμε εμείς τους κανόνες της δημιουργίας και να είμαστε ασφαλείς.

H Asylum Brewing Co. είναι λοιπόν το δικό μας άσυλο όπου η διαφορετικότητα ως τρόπος ζωής και ως φιλοσοφία γίνεται εργαλείο στα χέρια μας για ελευθερία στην έκφραση και την δημιουργία. Στην Asylum Brewing Co η ανυπαρξία αποκτά ύπαρξη, κάθε δράση προκαλεί αντίδραση, η συμβατικότητα προωθεί την ελευθερία, κάθε μας θέση διαθέτει μια αντίθεση ενώ βιώνουμε την διαφορετικότητα ως κανονικότητα.

H Asylum Brewing Co. ... απλά
Αρκετή φιλοσοφία, θα πουν κάποιοι και δεν τους αδικούμε γι' αυτό ίσως θα ήταν καλύτερα να πούμε τα πράγματα απλά. Το δικό μας Άσυλο είναι μια ζυθοποιία που σκοπό έχει να δημιουργήσει γεύσεις και εμπειρίες που να διαθέτουν ισορροπία, αυθεντικότητα, ποιότητα, αρτιότητα και ποικιλία. Για να το επιτύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε εξειδικευμένη τεχνογνωσία, καινοτομία, τόλμη αλλά κυρίως φαντασία. Δεν θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε πως εμείς θα φτιάξουμε την καλύτερη μπύρα, πως εσείς δεν ξέρετε να πίνετε, πως θα ξεχάσετε ότι πίνατε ως σήμερα γιατί απλά είμαστε όλοι διαφορετικοί, με διαφορετικά γούστα και επιθυμίες. Εμείς επιθυμούμε να φτιάχνουμε σωστές μπύρες που κάποιος θα μπορεί να τις απολαύσει κάθε στιγμή, να τις συνδυάσει με το φαγητό του, να ανακαλύψει τις γεύσεις που του ταιριάζουν. Ο κάθε ένας από εμάς να βρει το άσυλο του.

Ελληνική Μικροζυθοποιία
Η Asylum Brewing Co. δεν είναι τοπική αλλά μια ελληνική μικροζυθοποιία. Αυτό σημαίνει πως παράγεται από Έλληνες με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία, ενώ ολόκληρη η παραγωγή από τον σχεδιασμό της ετικέτας, τη συνταγή έως και την εμφιάλωση γίνεται στην Ελλάδα. Στόχος της Asylum είναι η δημιουργία της επόμενης γενιάς μπύρας.

Η επόμενη γενιά μπύρας δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη, δεν ακολουθεί το σύγχρονο marketing, δεν την ενδιαφέρει να είναι μόνο εμπορική και να ταιριάζει σε όλα τα γούστα, δεν προσπαθεί να αμβλύνει τις διαφορές. Η επόμενη γενιά μπύρας χαρίζει εμπειρία απόλαυσης, είναι εύκολα προσιτή αλλά διαθέτει βάθος, είναι λιτή στην εμφάνιση αλλά ξέρει να ξετυλίγει περίτεχνα την πολυπλοκότητα της. Η επόμενη γενιά μπύρας πίνεται σαν το κρασί, διαθέτει γευστικό προφίλ, συνοδεύει το φαγητό ως γεύση και όχι μόνο ως αναψυκτικό, διαθέτει στιλ, άποψη, δεν είναι της σειράς αλλά ούτε και ελιτίστικη, διαθέτει ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων, πίνεται όλο τον χρόνο μόνη της αλλά αγαπά και το φαγητό, ιδιαίτερα τα ελληνικά πιάτα στο σύνολο τους, από τον πρώτο μεζέ έως το γλυκό!


ASYLUM BREWING CO.

Αναγεννήσεως 1,
Τ.Κ. : 17237, Υμηττός, Αθήνα
Τηλ. : 210 61 36 700


Asylum Brewing Co.      

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

* Beer & Brewing Awards 2021 *

 

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.


Κατηγορία Ζυθοποιία:
1. Ζυθοποιία της Χρονιάς
2. Μικροζυθοποιία / Brewpub Της Χρονιάς
3. Νομαδική Ζυθοποιία Της Χρονιάς
4. Εταιρία Μπύρας (Που Δεν Ζυθοποιεί) Της Χρονιάς


Κατηγορία Ιστοσελίδα:
1. Ζυθοποιίας
2. Μικροζυθοποιίας / Brewpub
3. Νομαδικής Ζυθοποιίας
4. Εταιρίας Μπύρας (Που Δεν Ζυθοποιεί)


Κατηγορία Social Network:
1. Ζυθοποιίας
2. Μικροζυθοποιίας / Brewpub
3. Νομαδικής Ζυθοποιίας
4. Εταιρίας Μπύρας (Που Δεν Ζυθοποιεί)


Κατηγορία Μπύρα:
1. Μπύρα Που Παράγεται Στην Ελλάδα Από Ζυθοποιία
2. Μπύρα Που Παράγεται Από Μικροζυθοποιία / Brewpub
3. Μπύρα Που Παράγεται Από Νομαδική Ζυθοποιία
4. Μπύρα Που Παράγεται Για Λογαριασμό Εταιρίας
5. Εισαγόμενη Μπύρα Που Παράγεται Στην Ελλάδα
6. Ελληνικών Συμφερόντων Μπύρα Που Παράγεται Στο Εξωτερικό
7. Μπύρα Συνεργασίας
8. Μπύρα Ιδιωτικής Ετικέτας
9. Νέο Προϊόν 2020-2021


Κατηγορία Είδη Μπύρας:
1. Lager
2. Pilsner
3. Amber / Dark / Bock / Dunkel / Red / Vienna / Märzen
4. Low / Non Alcohol
5. Radler
6. Pale Ale / Strong Ale / Blonde Ale / Session
7. Dark Ale / Winter Ale / Porter / Stout
8. Red Ale / Scottish / Brown / Amber / Smoked
9. Barleywine / Dubbel / Triple
10. Weiss / Wit / Hefeweizen / Dunkelweizen
11. IPA
12. Saison / Farmhouse / Bière de Garde / Sour / Berliner Weisse
13. Specialty
14. Barrel-Aged


Κατηγορία Συσκευασία Μπύρας:
1. Ετικέτα Φιάλης (Ζυθοποιίας)
2. Ετικέτα Φιάλης (Μικροζυθοποιίας)
3. Ετικέτα Φιάλης (Νομαδικής Ζυθοποιίας)
4. Ετικέτα Φιάλης (Εταιρίας Που Δεν Ζυθοποιεί)
5. Ετικέτα Μπύρας Συνεργασίας (Φιάλη)
6. Ετικέτα Μπύρας Συνεργασίας (Κουτάκι)
7. Ετικέτα Μπύρας Που Διατίθεται Μόνο Σε Βαρέλι
8. Ετικέτα (Ιδιωτικής Ετικέτας)
9. Ετικέτα Κουτάκι
10. Ετικέτα Οικιακής Ζυθοποίησης


Κατηγορία Μπυραρία:
1. Μπυραρία της Χρονιάς Αθήνα
2. Μπυραρία της Χρονιάς Θεσσαλονίκη
3. Μπυραρία της Χρονιάς Πειραιάς
4. Μπυραρία της Χρονιάς Ήπειρος
5. Μπυραρία της Χρονιάς Θεσσαλία
6. Μπυραρία της Χρονιάς Θράκη
7. Μπυραρία της Χρονιάς Κρήτη
8. Μπυραρία της Χρονιάς Μακεδονία
9. Μπυραρία της Χρονιάς Νησιά Αιγαίου
10. Μπυραρία της Χρονιάς Νησιά Ιονίου
11. Μπυραρία της Χρονιάς Πελοπόννησος
12. Μπυραρία της Χρονιάς Στερεά Ελλάδα