English Greek
28
Πεμ, Σεπ
50 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βέλγιο: Η Εμβληματική Μπύρα Και Πατάτες Απειλούνται Από Την Κλιματική Αλλαγή

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Δύο από τα πιο εμβληματικά προϊόντα του Βελγίου, η μπύρα και οι πατάτες, θα επηρεαστούν σοβαρά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησε μια νέα έκθεση που ανέθεσε η Εθνική Επιτροπή Κλίματος την Πέμπτη (17 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι αλλαγές στο Βέλγιο θα γίνουν αισθητές κυρίως μέσω των κυμάτων θερμότητας, των πλημμυρών και της ξηρασίας, με τα θερμότερα, ξηρότερα καλοκαίρια και ήπιους, υγρότερους χειμώνες να γίνονται αργά το νέο φυσιολογικό.

«Τα τελευταία χρόνια το Βέλγιο έχει βιώσει επίμονα ήπιους χειμώνες, επαναλαμβανόμενα επεισόδια ξηρασίας και διαδοχικά καυτά καλοκαίρια, με αποκορύφωμα τα άνευ προηγουμένου ακραία θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2019», ανέφερε η έκθεση, η οποία γράφτηκε πριν από τις φετινές ρεκόρ θερμοκρασίας το καλοκαίρι, κράτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σε σύγκριση με την περίοδο αναφοράς 1981-2014, ο αριθμός των ημερών θερμότητας κατά το έτος αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 1 σε σχεδόν 27 ημέρες θερμότητας κατά το διάστημα 2041-2074.

Το συνολικό κόστος, που προκαλείται κυρίως από υπερβολική ζέστη, ξηρασία και πλημμύρες, θα μπορούσε να ανέλθει σε 9,5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τη μελέτη. Ταυτόχρονα, τα κέρδη που προκαλούνται από τους ήπιους χειμώνες και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, θα μπορούσαν να φθάσουν περίπου τα 3 δισεκατομμύρια ετησίως.

«Άτομα που είναι ήδη πολύ ευάλωτα λόγω κακής υγείας, χαμηλού εισοδήματος ή ανεπαρκούς στέγασης, συχνά σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, αναμένεται επίσης να επηρεαστούν περισσότερο από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», προειδοποιεί η μελέτη, καθώς το κόστος των τροφίμων ή η ενέργεια θα μπορούσε να αυξήσει τον αντίκτυπο στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

Ενώ μια ποικιλία οικονομικών τομέων όπως η ενέργεια, η αλιεία, ο τουρισμός, οι μεταφορές και η γεωργία θα επηρεαστούν βαθιά, η έκθεση τονίζει ότι οι τελευταίοι θα μπορούσαν να υποφέρουν σημαντικά.

Οι Βέλγοι τρώνε 38 κιλά φρέσκες πατάτες και 6-7 κιλά μεταποιημένες πατάτες στο σπίτι κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Παραγωγών Φρυγανιών του Βελγίου. Το Βέλγιο είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς προμαγειρεμένων και κατεψυγμένων προϊόντων πατάτας στον κόσμο, που εξάγει σε 150 χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας συνδυασμός ξηρασίας και καύσωνα το 2018 οδήγησε σε απώλεια 31% της καλλιέργειας πατάτας στη Φλάνδρα, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της χώρας, καθώς και το 13% των ζαχαρότευτλων και το 10% σιτηρά.

Την ίδια χρονιά, η ξηρασία οδήγησε σε αύξηση της τιμής κατά 23% στις παγωμένες πατάτες.

Με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, απαιτείται επίσης μεγαλύτερη ποσότητα νερού για την επεξεργασία και αποθήκευση των προϊόντων.

Η βιομηχανία του Βελγίου έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται στρέφοντας προς ποικιλίες πατάτας που είναι πιο ανθεκτικές στη θερμότητα και το νερό.

πηγή: agrocapital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Coffee Island Και Η Μπύρα «Νήσος» Συνεργάζονται Και Δημιουργούν Τη Νέα Εμπειρία Coffee Cold Brew Beer
insider.gr

Η Coffee Cold Brew Beer δεν είναι μόνο ο νοστιμότερος και πιο αρωματικός παγωμένος καφές φτιαγμένος όπως μία artisanal, μαύρη μπύρα τύπου porter, αλλά μια νέα συνήθεια απόλαυσης για την παρέα στις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Noctua - Insomnia
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Noctua Microbrewery.

Equilibrium - dHop 17
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Equilibrium Brewery.

Hudson Valley - Cremesicle Silhouette / Lemon Lime Silhouette / Incandenza: Nelson Sauvin
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Collective Arts - Surround Sound: Enigma, Moutere, Simcoe & Centennial
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Collective Arts Brewing.

Heretic / Calicraft - Evil & Co
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Calicraft Brewing Co. κυκλοφορεί η Heretic Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το