English Greek
16
Τρι, Απρ
36 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Άνοδος Το 2019, Αρνητικές Προβλέψεις Λόγω Κορονοϊού Για Το 2020

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τόσο το 2019 όσο και το 2020 σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας έχουν οι εξαγωγές όπου την περσινή χρονιά αντιπροσώπευαν το 9% των συνολικών πωλήσεων.

Αύξηση 7,2 παρουσίασαν οι πωλήσεις ζύθου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 2019 σε σχέση με το 2018 και διαμορφώθηκαν σε 158,4 εκατ. ευρώ. Το 2019 αποτέλεσε ένα ακόμη έτος, όπου οι εξαγωγές παρέμειναν σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας το 9% της παραγωγής της, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2018: 7%), με τα ελληνικά σήματα FIX Hellas & Mythos επί ακόμα μεγαλύτερου συνολικού όγκου πωλήσεων σε 38 αγορές του εξωτερικού.

Η δυναμική τοποθέτηση των μαρκών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στην ελληνική αγορά, βάσει της συνολικής στρατηγικής που υιοθέτησε η εταιρεία, αποτέλεσαν τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για τα θετικά αποτελέσματά της το έτος 2019, με αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 9%.

Η Εταιρεία εμφανίστηκε δυναμικότερα στην αγορά, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες της προς τη λιανική αγορά και το Χονδρεμπόριο, τόσο με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, το οποίο εμπλουτίστηκε με νέα λανσαρίσματα στην κατηγορία της μπύρας και του μηλίτη, όσο και με επενδύσεις που αφορούσαν σε υλικά συσκευασίας των προϊόντων της.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία επένδυσε σημαντικά σε νέα υλικά συσκευασίας των προϊόντων της, δίνοντας έμφαση στο λανσάρισμα της νέας ρετρό φιάλης σε όλη τη γκάμα του σήματος της FIX (σε 500ml και 330ml), ενώ παράλληλα παρουσίασε και νέες συσκευασίες κουτιού 330ml. για τα σήματα Tuborg και Mythos Radler. Παράλληλα, λανσαρίστηκαν και νέα προϊόντα, όπως η διάσημη γαλλική μπύρα Kronenbourg 1664 Blanc που ανήκει στην κατηγορία Wheat και η νέα γεύση «αχλάδι» από τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.

Επενδύσεις 9,5 εκατ. ευρώ το 2019
Οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής αλλά και στην επαναφορά της ρετρό φιάλης στο σήμα FIX ήταν μόνο η αρχή για την προσφορά μίας ακόμα πληρέστερης γκάμας προϊόντων, προσανατολιζόμενης στην περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών της εταιρείας προς την αγορά, με την παροχή ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τους συνεργάτες της εταιρείας αλλά και την προσφορά υψηλότερης ποιότητας στους καταναλωτές, μειώνοντας όμως παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα, το 2019 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 9,5 εκατ. Ευρώ (2018: 7,4 εκατ. Ευρώ).

Η εταιρεία για το 2019 παρουσίασε αύξηση λειτουργικών κερδών ύψους 22% λόγω της αύξηση όγκου πωλήσεων και της καλύτερης διαχείρισης εξόδων. (Η σημαντική αύξηση 116% των λειτουργικών κερδών για το 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος προκύπτει κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης στο 2018, πρόβλεψης για απομείωση παγίων).

Η Εταιρεία συνεισφέρει ενεργά στην εθνική οικονομία, όντας πλήρως ενήμερη στις φορολογικές και εργατικές της υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ανέρχεται στο ποσό των € 53.8 εκατ. (2018: € 53,3 εκατ.).

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επενδύει στην ασφάλεια, ποιότητα, ανάπτυξη, αλλά και την καινοτομία, παραμένοντας παράλληλα υποστηρικτής των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.

Νέα λανσαρίσματα το 2020
Για το έτος 2020 και πριν την έξαρση του Covid-19, η Εταιρεία εστίασε τόσο στην περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, στις κατηγορίες της μπύρας και της μπύρας χωρίς αλκοόλ, όσο και σε επενδύσεις που αφορούν στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της, καθώς και στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες και συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα, έχουν λανσαριστεί τα εξής νέα προϊόντα: η light lager μπύρα Mythos Ice, η νέα μπύρα χωρίς αλκοόλ Mythos 0.0% και η νέα Guinness IPA. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά νέες συσκευασίες των προϊόντων Kronenbourg 1664 Blanc και Somersby. Οι επενδύσεις στην παραγωγική διαδικασία και στις υποδομές αφορούν κυρίως στην ενίσχυση του εξοπλισμού σχετικά με την Υγεία & Ασφάλεια (Health & Safety) που αποτελεί και βασική προτεραιότητα, στην ενίσχυση των υποδομών της γραμμής στη συσκευασία του κουτιού, στη δημιουργία νέων υπηρεσιών που αφορούν κυρίως στο νέο τμήμα Customer Service της εταιρείας, στη βελτίωση των υποδομών του DraughtMaster™ Club και στην ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Επαρκή ανοικτά πιστωτικά όρια
Σύμφωνα με σημείωμα της εταιρίας ο αντίκτυπος στην οικονομική και λειτουργική μας απόδοση δεν μπορεί να εκτιμηθεί εύλογα αυτή τη στιγμή, καθώς εξαρτάται από τον ορίζοντα των κυβερνητικών παρεμβάσεων και την καταναλωτική συμπεριφορά κατά την άρση των περιορισμών. Για το λόγο αυτόν, έχουμε επεξεργαστεί διάφορα εναλλακτικά σενάρια ώστε να αξιολογήσουμε την επάρκεια των χρηματικών διαθεσίμων και ανοικτών πιστωτικών γραμμών για να την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αναμενόμενης μείωσης των πωλήσεων κατά το 2020.

Συγκεκριμένα τα σενάρια που εξετάστηκαν έλαβαν υπόψη την μείωση των πωλήσεων της Εταιρείας κατά την περίοδο από την αρχική λήψη των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση (δηλαδή, περιορισμό κυκλοφορίας, κλείσιμο εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης κ.ο.κ.) μέχρι σήμερα, καθώς και την αναμενόμενη πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο 2020 και την μειωμένη δραστηριότητα στον κλάδο της εστίασης, τα οποία θα έχουν σημαντική αρνητική επίδραση στις πωλήσεις της Εταιρείας για το υπόλοιπο του έτους 2020.

Με βάση τα εναλλακτικά σενάρια που αξιολογήθηκαν από τη διοίκηση για την αναμενόμενη μείωση στις πωλήσεις της Εταιρείας μέχρι και το τέλος του 2020 και τους άλλους παράγοντες που προαναφέρθηκαν, εκτιμούμε ότι η Εταιρεία διαθέτει επαρκή ανοικτά πιστωτικά όρια κάτω από τις υφιστάμενες πιστωτικές της γραμμές των δανείων της Εταιρείας ώστε να είναι σε θέση να καλύψει οποιαδήποτε υποχρέωση απαιτείται κατά την περίοδο αντιμετώπισης της κρίσης αυτής.

Τέλος, ο Όμιλος Carlsberg επαναπροσδιόρισε τους στόχους για το 2020 με κύριο μέλημα να παραμείνει σε χρηματοοικονομική ισχυρή θέση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε επίδραση της παρουσίας του Covid-19, εστιάζοντας στη συνέχιση της δραστηριότητας στις χώρες που δραστηριοποιείται.

πηγή: news247.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποτροφία Για Φοίτηση Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Προσφέρει Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία
sofokleousin.gr

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί για την υποστήριξη και ενίσχυση των νέων παραγωγών, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσφέρει μια πλήρη υποτροφία στο Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με έναρξη φοίτησης το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

"Άνοιγαν" Μπαράκια Και Έκλεβαν Τα Βαρέλια Μπύρας
Θοδωρής Παναγιωτίδης

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που "χτυπούσε" καφετέριες και μπαράκια σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Ισπανία: Οι Απεργίες Φέρνουν Έλλειψη Μπύρας
naftemporiki.gr

Η φήμη της Costa del Sol στην Ανδαλουσία για τους «ζωηρούς Βρετανούς στο εξωτερικό» μπορεί να αλλάξει, έστω και για λίγο, καθώς η απεργία των Ισπανών μεταφορέων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των προμηθειών μπύρας.

Jolly Pumpkin - Phobos
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jolly Pumpkin Artisan Ales.

Η Budweiser Γιορτάζει Τη Νίκη Της Αγγλικής Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου Με Ένα Εγκωμιαστικό Κουτάκι
cibum.gr

Η Budweiser είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη νίκη των γυναικών της Αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Lionesses, με 2-1 ενάντια στη Γερμανία στο EURO 2022 Γυναικών UEFA, ειδικά αφού είναι και επίσημος χορηγός της. Για να το γιορτάσει, έφτιαξε ένα ειδικό κουτάκι μπύρας.

Põhjala - Vaquero Breakfast
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το