English Greek
18
Πεμ, Απρ
36 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Θεσσαλία: Σπάνε Οι Συμφωνίες Ζυθοποιών Και Παραγωγών

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η πανδημία πλήττει σκληρά και τους Θεσσαλούς παραγωγούς κριθαριού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας (σ.σ. Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία), καθώς τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα απορροφήσουν την φετινή παραγωγή, λόγω κορωνοϊού και αναμενόμενης πτώσης του τουρισμού.

Όπως επισήμανε εκ μέρους των παραγωγών, ο κ. Γιάννης Βάγγος στο Market Watch, που αποτελεί την συνεργασία του bankingnews με τον τηλεοπτικό σταθμό Action, οι δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας τους ανακοίνωσαν ότι την επιβολή ενός νέου χαμηλότερου πλαφόν, επί της προσδοκώμενης παραγωγής, πάνω από το οποίο θα παραλαμβάνει το προϊόν µε την τιμή που θα έχει το κτηνοτροφικό κριθάρι στην αγορά και όχι µε εκείνη του συμβολαίου.

Το πλαφόν αυτό θα είναι γύρω στα 300 κιλά το στρέμμα, από τα 400 κιλά, που ίσχυε, τις προηγούμενες σεζόν, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί αναφέρει και τον όρο της πανδημίας, γεγονός που την καλύπτει.

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι του κάδου αναφέρουν ότι η αγορά της μπύρας την περίοδο του lockdown έχει υποστεί καθίζηση πάνω από 70%, ενώ η αναμενόμενη μείωση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, δεν μας επιτρέπει να προχωρήσει η παραγωγή μπύρας. «Αναζητείται ωστόσο η βέλτιστη λύση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

πηγή: thessaliaeconomy.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Great Notion - Ramble On Rose
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Great Notion Brewing.

Nepomucen - Magnificent Three: Touch It!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Nepomucen.

Sante Adairius - CCBA Brewers Collaboration
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Sante Adairius Rustic Ales.

Επεκτείνει Τη Μονάδα Παραγωγής Η Ζυθοποιία Πηνειού
thessaliaeconomy.gr

Την επέκτασή της στη λιανική ετοιμάζει στις αρχές του καλοκαιρού η θεσσαλική Ζυθοποιία Πηνειού, καθώς θα ανέβει στα ράφια της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος. Παράλληλα, σε επίπεδο εγκαταστάσεων, η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανανέωση μέρους του μηχανολογικού της εξοπλισμού εντός Ιουνίου, ενώ το 2022 προγραμματίζει επέκταση 250 τμ στο εργοστάσιό της στη Λάρισα.

8 Wired - Surf Rider
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 8 Wired Brewing.

Behemoth - Be Hoppy #3 / Im-PEACH-ment 2 : This Time It's Insurrection / Now That's What I Call Hoppy: Zythos / Biggie And Tupac - Hazy Hop Buddies #10
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το