English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κοκο-Μπύρα: Η Coca-Cola Μήνυσε Εταιρεία Ιθαγενών Της Κολομβίας Που Βγάζουν Μπύρα Από Κόκα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο πολυεθνικός κολοσσός της Coca-Cola προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της μικρής εταιρείας του ιθαγενή από την Κολομβία που καλλιεργεί φύλλα κόκας, ζητώντας να αφαιρέσει τη λέξη «Coca» από ποτό που παρασκευάζει.

Η ιθαγενής φύλαρχος Φαμπιόλα Πινιάκε, μία από τους επικεφαλής της εταιρείας Coca Nasa στην Κολομβία κατήγγειλε ότι έλαβε αίτημα από την πολυεθνική εταιρεία Coca-Cola που της ζητούσε να αφαιρέσει τη λέξη «Coca» από τα προϊόντα της με βάση τα φύλλα κόκας.

«Καταγγέλλω δημόσια ότι η Coca-Cola στέλνει τους δικηγόρους της για να μας απαγορεύσουν να χρησιμοποιούμε το όνομα της κόκας στα προϊόντα μας και μας απειλούν με δικαστικές μηνύσεις τις επόμενες ημέρες. Εκτός από κλέφτες είναι και μπουμπούνες. Σεβαστείτε τους αυτόχθονες πληθυσμούς» δημοσίευσε η Φαμπιόλα στα social media.

Σύμφωνα με αποσπάσματα από τις επικοινωνίες με την Coca-Cola που ανέβηκαν στα social media, οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής εταιρείας ισχυρίζονται ότι είναι παγκόσμιοι κάτοχοι του trademark που έχει ισχύ και στην Κολομβία και ζητούν την απόσυρσή του από τα προϊόντα της μικρής κολομβιανής εταιρείας.

coca pola

Η εταιρεία εμπορεύεται ενεργειακά ποτά, σνακ, φαρμακευτική κόκα, ακόμα και μπύρα με βάση τα φύλλα, ένα ποτό που, μάλιστα, ονομάζεται Coca Pola.

«Εάν ο γιατρός σάς συνιστά μπύρα, μην διστάσετε, η Coca Pola είναι ένα υγιεινό υποκατάστατο» γράφει η Φαμπιόλα σε ανάρτησή της, με μια φωτογραφία του γερουσιαστή Ρόι Μπαρέρας να δοκιμάζει τη μπύρα από φύλλα κόκας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Coca-Cola επιτίθεται στη μικρή εταιρεία από την Κολομβία.

Συγκεκριμένα, ο πολυεθνικός κολοσσός έχει ήδη υποβάλει μήνυση για ένα από τα ενεργειακά ποτά της Coca Nasa - ονομάζεται Cocasek, αλλά απορρίφθηκε.

«Πολλοί μας επιτέθηκαν για να πάρουν το όνομα. H Coca-Cola μας μήνυσε, αλλά δεν κέρδισε τίποτα γιατί έχουμε πολιτιστικές βάσεις» σχολίασε η Φαμπιόλα, σε συνέντευξή της με την εφημερίδα El Tiempo, στο τέλος της περσινής χρονιάς.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Coca Nasa πρόκειται για ένα παραγωγικό πρότζεκτ από την περιοχή Nasa, που σκοπεύει στη «δικαίωση της παραδοσιακής χρήσης του φυτού της κόκας και να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν δημιουργήσει παράνομες ομάδες και διακινητές ναρκωτικών».

πηγή: sputniknews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Η Νέα Στρατηγική Με Καύσιμο Ανάπτυξη 2,5%
Μάκης Αποστόλου

Στα πλάνα της εταιρείας για την καινούργια χρονιά περιλαμβάνονται νέα λανσαρίσματα, τόσο στην κατηγορία της μπύρας όσο και των mixers, με προϊόντα που «απαντούν» στις σύγχρονες τάσεις και κυρίως στις ανάγκες των καταναλωτών.

Põhjala - Must Kuld Vanilla Latte
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

The Bruery - Sweet Magnolias
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η The Bruery.

Oktoberfest Στο Ντουμπάι Ετοιμάζουν Γερμανοί Επιχειρηματίες - Διαφωνεί Ο Δήμος Μονάχου
in.gr

Σχέδιο μεταφοράς του φετινού Oktoberfest - της διάσημης γιορτής της μπύρας - από το Μόναχο στο Ντουμπάι, εφόσον η πανδημία δεν επιτρέψει τη διοργάνωσή του στην βαυαρική πρωτεύουσα, έχουν ήδη εκπονήσει Γερμανοί διοργανωτές ανάλογων εκδηλώσεων. Αποστάσεις από τα σχέδια για «γιορτή της μπίρας στην έρημο», όμως, παίρνει ο δήμος του Μονάχου.

Creature Comforts - Dear Queenstown
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Creature Comforts Brewing Co.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία - Absolicon: Καινοτόμο Πρόγραμμα Αξιοποίησης Της Ηλιακής Ενέργειας
ypaithros.gr

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» και με στόχο την εκμηδένιση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχωρά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών της παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία Absolicon.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το