English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Paulaner Spezi Μπορεί Να Συνεχίσει Να Ονομάζεται Spezi

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Paulaner κερδίζει τη διαμάχη Spezi: Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου I αποφάσισε ότι η ζυθοποιία μπορεί να συνεχίσει να αποκαλεί το αναψυκτικό τύπου κόλα-πορτοκάλι "Spezi".

Διακυβεύονταν περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ: Τώρα το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε υπέρ της Paulaner Brauerei.

Το ιστορικό είναι ότι η ζυθοποιία με έδρα το Άουγκσμπουργκ είχε κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα "Spezi" ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Στη δεκαετία του 1970, οι δύο εταιρείες σύναψαν την προαναφερθείσα συμφωνία μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ, όμως, η Riegele αμφιβάλλει ότι ο σημερινός όμιλος Paulaner είναι ο νόμιμος διάδοχος της συμφωνίας και έχει επίσης δηλώσει ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία.

Αντιθέτως, οι Σουάβοι ήθελαν να συνάψουν νέα συμφωνία αδειοδότησης. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο αντιτάχθηκε σε αυτό με αναγνωριστική αγωγή και τώρα αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο.

Το δικαστήριο ήταν πεπεισμένο ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να ερμηνευθεί ως συμφωνία άδειας χρήσης, αλλά ως συμφωνία συνύπαρξης και οριοθέτησης.

Σκοπός της ήταν να διευθετήσει οριστικά τις υπάρχουσες διαφορές μεταξύ των μερών και, βασιζόμενη σε αυτό, η Paulaner είχε επενδύσει σημαντικά στο εμπορικό σήμα.

Το 33ο αστικό τμήμα, το οποίο ειδικεύεται στο δίκαιο των εμπορικών σημάτων και του ανταγωνισμού, εξήγησε ότι τέτοιες συμφωνίες δεν μπορούν να καταγγελθούν για σπουδαίο λόγο και ότι η Paulaner δεν είχε αιτιολογήσει την έκτακτη καταγγελία.

paulaner spezi riegele spezi

Στην απόφασή του, το δικαστήριο αναφέρεται σε συμφωνία του 1974 μεταξύ της Riegele και της τότε Paulaner Salvator Thomas-Bräu-AG.

Οι ζυθοποιίες διαφώνησαν σχετικά με το τι αφορούσε αυτή η συμφωνία. Ο Riegele μίλησε για μια σύμβαση άδειας χρήσης, την οποία η ζυθοποιία ήθελε τώρα να καταγγείλει προκειμένου να συνάψει νέα σύμβαση σε συνδυασμό με αυτήν. Η Paulaner, από την άλλη πλευρά, δεν θεωρεί απαραίτητη μια τέτοια άδεια.

Μόναχο: Η Paulaner κερδίζει τη διαμάχη Spezi
Σύμφωνα με τους ζυθοποιούς, η μόνη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 1974 ήταν να διαχωριστούν τα δύο ποτά Spezi μεταξύ τους και να επιτραπεί η συνύπαρξή τους.

Το περιφερειακό δικαστήριο ακολούθησε αυτό το σκεπτικό. Είπε ότι η σύμβαση πρέπει να ερμηνευθεί "ως συμφωνία συνύπαρξης και οριοθέτησης".

Πίσω από την απαίτηση του Riegele ήταν η επιθυμία του να συμμετάσχει στην οικονομική επιτυχία της Paulaner Spezi. Το δικαστήριο εξήγησε ότι η παραβίαση της σύμβασης που συνέβη δεκαετίες μετά τη σύναψη της συμφωνίας δεν αποτελεί λόγο ακύρωσης της συμφωνίας.

Μόλις πριν από δώδεκα χρόνια, η ανώτατη διοίκηση της Paulaner ήθελε να διακόψει τη συγκριτικά μικρή παραγωγή Spezi, σύμφωνα με πηγές του κλάδου. Έκτοτε, ωστόσο, οι πωλήσεις του ποτού με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη διπλασιάζονται κάθε δύο χρόνια, παρά την άνοδο των τιμών.

πηγή: grland.info

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Τη Μεγαλύτερη Πτώση Από Την Έναρξη Της Πανδημίας Οι Μετοχές Της Εταιρείας Των Modelo Και Corona
moneyreview.gr

Οι μετοχές της Constellation Brands Inc. σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας, αφού η παραγωγός των Modelo και Corona μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της, επικαλούμενη προκλήσεις στον κλάδο.

Stillwater / Tired Hands - Smoking Buddies
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Tired Hands Brewing Co., κυκλοφόρησε η Stillwater Artisanal.

Odell - Barreled Treasure Horchata
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Odell Brewing Co.

Η "Ναυμαχία" Της Νήσος Με Την ΕΖΑ Που Οδήγησε Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Γιώργος Λαμπίρης

Σε κάποιο από τα συρτάρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται μία ακόμα υπόθεση που αφορά στον κλάδο της μπύρας στην Ελλάδα και σχετίζεται με τον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Επιστροφή Στα Κέρδη Για Την Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Άννα Διανά

Η επαναλειτουργία της εστίασης και ο τουρισμός έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 2021 με διψήφια ανάπτυξη και επιστροφή στην κερδοφορία.

Equilibrium - Breakfast Time Is Relative Batch 2
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Equilibrium Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το