English Greek
02
Δευ, Οκτ
49 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Θεσσαλονίκη: Η Μπύρα Νύμφη Κρατά Την Υπόσχεσή Της Για Καθαρό Θερμαϊκό

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα - Πώς συνεχίζονται οι δράσεις.

Με κίνητρο την αγάπη της για τη Θεσσαλονίκη, η μπύρα Νύμφη, έχει ξεκινήσει τη μάχη με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, τον υπερβολικό εντοπισμό απορριμμάτων στο Θερμαϊκό Κόλπο και ήδη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα κρίνεται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Η εκστρατεία για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, χάρη στην πρωτοβουλία από μια βέρα Θεσσαλονικιά, την μπύρα Νύμφη, ξεκίνησε από τις 6 Σεπτεμβρίου με την ουρά της γοργόνας να κάνει την εμφάνιση της σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Ακολούθησαν δράσεις μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου, με τη σκληρή δουλειά να ξεκινά για την απομάκρυνση απορριμμάτων από το Θερμαϊκό με υποβρύχιο, παράκτιο και ιστιοπλοϊκό καθαρισμό σε συνεργασία με την iSea.

Τα νούμερα που αφορούν την καταγραφή των απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής αποδεικνύουν το πόσο σημαντικό έργο έχει ήδη επιτελεστεί, αλλά παράλληλα και το μέγεθος του προβλήματος για το οποίο γίνεται πραγματικός αγώνας ώστε να δοθεί λύση.

Ως προς τον υποβρύχιο καθαρισμό, αυτός αφορά 3.200.000 lt, με 2.880 τετραγωνικά μέτρα να έχουν καθαριστεί, με πάνω από 1 τόνο απορριμμάτων να έχουν συλλεχθεί. Ενδεικτικά βρέθηκαν λάστιχα, μπουκάλια πλαστικά και γυάλινα, πλαστικές σακούλες, πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, μία βάρκα και άγκυρες.

Με τον παράκτιο καθαρισμό περισσότεροι από 4 τόνοι με κομμάτια από βάρκες, δίχτυα, πλαστικά ποτήρια, σακούλες, παπούτσια, υφάσματα, λάστιχα, γυάλινα μπουκάλια, συγκεντρώθηκαν καθαρίζοντας μία έκταση 6.500 τετραγωνικών μέτρων.

Χάρη στον ιστιοπλοϊκό καθαρισμό συγκεντρώθηκαν κομμάτια φελιζόλ, πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, μπαλόνια, συσκευασίες τροφίμων, ακόμη και ένα ψυγειάκι, με τα επιπλέοντα απορρίμματα που συλλέχθηκαν να είναι 10 κιλά περίπου.

Τέλος χάρη στην οχταήμερη δράση του αντιρρυπαντικού σκάφους Αλκίππη καθαρίστηκαν συνολικά 1.040.000 lt νερού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν στο σύνολο των δράσεων από την iSea, έγινε διαλογή όσων μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσα από το «upcycling» τους. Αυτά λοιπόν συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και αποτέλεσαν τα υλικά για τη δημιουργία ενός «αγάλματος» ρεαλιστικού μεγέθους με τη μορφή γοργόνας από την ομάδα της iSea, παράλληλα με την ενημέρωση του κοινού για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα υλικά των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται από θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

H προσπάθεια ωστόσο δε σταματά αλλά συνεχίζεται από την μπύρα Νύμφη, που κρατά την υπόσχεσή της με στόχο το θαλάσσιο περιβάλλον που πλαισιώνει τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης, να παραδοθεί όσο πιο καθαρό γίνεται με τους τόνους απορριμμάτων που θα έχουν συλλεχθεί να αποτελούν μία κακή ανάμνηση.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό για όλο το μήνα Οκτώβριο το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη θα βγαίνει κάθε Σάββατο στο Θερμαϊκό «χτενίζοντας» το παραλιακό μέτωπο απομακρύνοντας επιπλέοντα αντικείμενα, κηλίδες πετρελαίου και άλλα αντικείμενα.

Για το μήνα Νοέμβριο η δράση συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, ενώ το έργο για την επίτευξη του οράματος που έθεσε η μπύρα Νύμφη, αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το Φεβρουάριο του 2022.

Χτίζοντας συνεχώς πάνω σε μια αυθεντική σχέση που έχει δημιουργήσει με το κοινό της Θεσσαλονίκης η μπύρα Νύμφη, με τις ενέργειές της και με πρακτικές που στηρίζουν το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο, δίνει ελπίδα και αισιοδοξία, εμπνέοντας την αλλαγή για ένα καλύτερο αύριο για τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ολοκληρωμένες δράσεις αλλά και τα αποτελέσματα αυτών με μία επίσκεψη στο https://nymfi-beer.gr/i-diki-sou-thessaloniki.

πηγή: typosthes.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ninkasi - Galaxy Trippin'
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Ninkasi Brewing Co.

Fieldwork - Pulp
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Fieldwork Brewing Co.

New Trail - Field / Tent Zipper
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η New Trail Brewing Co.

BrewDog - Lightspeed
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η BrewDog.

Εξαγορά Της Stone Brewing Από Την Sapporo Holdings
Γιώργος Ιορδανίδης

Την πορεία της Anchor Brewing Co. (2017) ακολούθησε η Stone Brewing με την επιβεβαίωση της εξαγοράς της απ' την ιαπωνική Sapporo Holdings.

Stone / Modern Times - Wizards & Gargoyles
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας με την Modern Times Beer αναμένεται να κυκλοφορήσει η Stone Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το