English Greek
18
Πεμ, Απρ
35 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μαθήματα Καριέρας Από Τις Ιδρύτριες Της Πρώτης Γυναικείας Ζυθοποιίας Στη Ν. Υόρκη

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τις τρεις καλύτερες συμβουλές τους σχετικά με την επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο και τη σημασία της συνεκτικής ηγεσίας, μοιράζονται μαζί μας οι LeAnn Darland και η Tara Hankinson, συνιδρύτριες της Talea Beer Co., της πρώτης ζυθοποιίας στη Νέα Υόρκη που ανήκει σε γυναίκες.

«Μην αφήνετε την τελειότητα να είναι ο εχθρός της προόδου»
Η μεγαλύτερη συμβουλή σταδιοδρομίας στην οποία ακολουθεί η Hankinson είναι αυτή που πολλοί έχουν ακούσει στο παρελθόν: «Μην αφήνετε την τελειότητα να είναι ο εχθρός της προόδου».

«Ήταν ένα σκληρό μάθημα για εμάς, γιατί ξοδεύοντας όλο αυτό το χρόνο και χρήματα και αφήνοντας τις δουλειές μας για να διευθύνουμε την επιχείρηση, κάθε απόφαση ήταν τόσο σημαντική», λέει η Hankinson. «Το να ζυγίζεις αυτές τις αποφάσεις μπορεί πραγματικά να σε επιβραδύνει. Αλλά μερικές φορές, το να βγάλεις κάτι έξω από την πόρτα είναι καλύτερο από το να το κρατάς».

Η Hankinson λέει ότι αυτή η νοοτροπία ήταν επωφελής όχι μόνο για την ίδια και την Darland, αλλά και για την ομάδα τους -όλοι τείνουν να «πιέζουν τον εαυτό τους να κινηθεί γρήγορα» παρόλο που είναι μικρότερη ομάδα. Η Hankinson λέει ότι εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Talea είναι start-up και το έχει υπόψη της όταν τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδίαζε.

talea1

«Τα πράγματα που δεν σου διδάσκουν στη σχολή επιχειρήσεων»
Η Darland συμβουλεύει τα άτομα που σκέφτονται να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση ότι η απόκτηση εμπειρίας μπορεί να είναι εξίσου, ή ενδεχομένως και πιο σημαντική από την επίσημη εκπαίδευση.

«Στη Hopsy, μπορέσαμε να δούμε τις λεπτομέρειες του τι είναι μια μικρή εταιρεία, και όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε, όπως η δημιουργία γενικής ασφάλισης αστικής ευθύνης και η κάλυψη των εργαζομένων και η κατανόηση των αρχειοθετήσεων μισθοδοσίας - τα πράγματα που κάνουν» δεν τα διδάσκουν αυτά στη σχολή επιχειρήσεων, αλλά θα πρέπει να τα ξέρετε την πρώτη μέρα, όταν ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία».

Η Darland αναφέρει ότι η εμπειρία του πραγματικού κόσμου βοηθά επίσης στην αξιοπιστία κατά την προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων και ότι η θυσία μιας καριέρας σε μια μεγάλη επώνυμη εταιρεία για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου μπορεί να είναι τελικά ευεργετική.

«Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να κάνετε ακόμα και μία μεγάλη μείωση εισοδήματος, αν αυτό είναι απαραίτητο, και να πάτε σε μια start-up και σε μια μικρή ομάδα, ώστε να πάρετε μια μικρή γεύση πριν κάνετε αυτό το άλμα μόνοι σας».

Η δύναμη της συνεκτικής ηγεσίας
Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση με φίλους ή μέλη της οικογένειας, καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο η μεταξύ τους σχέση. Ωστόσο, οι ιδρύτριες της Talea έχουν μάθει να αξιοποιούν τις «δωρεάν δεξιότητές» τους για να επιτρέπουν σε κάθε άτομο να εξασκεί τις δεξιότητές του.

«Έχουμε τους δικούς μας τομείς ενδιαφέροντος και τεχνογνωσίας. Για παράδειγμα, μου αρέσουν τα υπολογιστικά φύλλα, αλλά δεν είναι τόσο πολύ όσο η Leann λατρεύει το χρηματοοικονομικό μοντέλο», αναφέρει η Hankinson. «Νομίζω ότι ο αμοιβαίος σεβασμός για τους τομείς εξειδίκευσης του άλλου και η εμπιστοσύνη της μίας στην άλλη είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η επιχείρηση».

Και οι δύο γυναίκες είναι εταίροι 50/50 σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης, από το μετοχικό μερίδιο μέχρι την ίδια αμοιβή και την αξία που επενδύεται εξίσου στην επιχείρηση.

«Παρατήσαμε και οι δύο τη δουλειά μας και μείναμε απλήρωτες ταυτόχρονα. Κάναμε και οι δύο παραδόσεις με το βαν γύρω από τη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν η χειρότερη δουλειά που κάναμε ποτέ, αλλά ήμασταν και οι δύο σε όλα μαζί. Και νομίζω ότι αυτό συνεχίστηκε».

talea2

Who is Who
Τον Μάρτιο του 2021, ένα χρόνο μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η LeAnn Darland και η Tara Hankinson έκαναν ένα άλμα πίστης και άνοιξαν την Talea Beer Co., το πρώτο ζυθοποιείο στη Νέα Υόρκη που άνηκε σε γυναίκες. Τώρα, με περισσότερους από 30 εργαζόμενους και περισσότερα από 9.000 τετραγωνικά πόδια, οι δύο γυναίκες συνεχίζουν τους στόχους του να διαφοροποιήσει τη βιομηχανία βιοτεχνικής μπύρας.

Οι δύο συνάδελφοι έγιναν συνιδρυτές και άφησαν την έως τότε καριέρα για να γίνουν ιδιοκτήτριες επιχείρησης. Πριν από αυτό η Darland υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως αξιωματικός του ναυτικού προτού εργαστεί στην Google και πάρει MBA στο UC Berkeley.

Ομοίως, η Hankinson απέκτησε το MBA της από το NYU. Δεν ήταν άγνωστη στη βιομηχανία ποτών πριν από αυτή της την κίνηση, καθώς οι γονείς της είχαν δική τους επιχείρηση. Αυτή η εξοικείωση ώθησε την Hankinson στον κλάδο των ποτών και της φιλοξενίας.

Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν ενώ δούλευαν στη Hopsy, μια start-up ηλεκτρονικού εμπορίου μπύρας, τον Απρίλιο του 2018, και αποφάσισαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν το Talea, σε έναν συνδυασμό με τα μικρά τους ονόματα. Έχοντας εμπιστοσύνη στην πρωτοτυπία της επωνυμίας τους, η Hankinson και η Darland πέρασαν οκτώ μήνες αναπτύσσοντας ένα επιχειρηματικό σχέδιο και άντλησαν χρήματα προτού αρχίσουν να πουλάνε οι ίδιες την craft μπύρα τους σε μπαρ της πόλης.

Σήμερα, η Talea Beer Co. έχει πάνω από 20 διαφορετικές βαρελίσιες μπύρες, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και σχεδόν 20.000 ακόλουθους σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στις 10 Μαΐου, η ζυθοποιία επεκτάθηκε με μια νέα αναδυόμενη τοποθεσία στο κέντρο του Μανχάταν, έξω από τον τερματικό σταθμό Grand Central.

πηγή: moneyreview.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Firestone Walker - Order Of The Hop
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Firestone Walker Brewing Co.

Bear Republic - Tropical
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bear Republic Brewing Co.

Σεξισμός Και Κακοποιήσεις Στα Φεστιβάλ Μπύρας Και Αλκοόλ Ανά Τον Κόσμο
cibum.gr

Υποτίμηση, κακοποίηση και ανασφάλεια αισθάνονται οι γυναίκες που εργάζονται και επισκέπτονται φεστιβάλ μπύρας και αλκοόλ παγκοσμίως.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Συνεχίζει Με Σταθερό Βηματισμό Και Έντονη Εξωστρέφεια
Βασίλης Διαμαντάκος

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Η εταιρεία επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε αγορές του εξωτερικού.

Clown Shoes - 12 Color Rainbow
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Clown Shoes Beer.

Hi-Wire - Dark Berry Jam Wow!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hi-Wire Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το