English Greek
19
Παρ, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Η Τελευταία Μπύρα»: Απειλή Λουκέτου Στις Βρετανικές Παμπ Λόγω Ενεργειακής Κρίσης

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το εξωφρενικό κόστος ενέργειας απειλεί τις βρετανικές παμπ. Οι 4 οδυνηρές «επιλογές» που έχουν μπροστά τους οι ιδιοκτήτες.

Μαζικά λουκέτα στις παμπ της Βρετανίας διακρίνονται στον ορίζοντα τον χειμώνα που έρχεται, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, την ώρα που οι επιχειρήσεις πασχίζουν να ανακάμψουν από τις οικονομικές πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γνωστή παμπ «Red Lion and Sun» φοβάται την οικονομική καταστροφή αυτόν τον χειμώνα. Φωλιασμένη σε ένα καταπράσινο προάστιο του βόρειου Λονδίνου, ο ετήσιος λογαριασμός ενέργειας της παμπ θα υπερτετραπλασιαστεί φέτος στις 65.000 λίρες από 16.000 λίρες, δήλωσε ο James Cuthbertson, διευθυντής του The Frisco Group, που διαχειρίζεται την παμπ μαζί με δύο άλλες στην πρωτεύουσα και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

«Πρέπει να έχουμε επιπλέον 50.000 λίρες κέρδη κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που τα κέρδη σταματούν καθώς οι καταναλωτές βλέπουν τα έξοδά του σπιτιού τους να αυξάνονται», είπε.

Το δίλημμα της «Red Lion and Sun» είναι χαρακτηριστικό. Τα στοιχεία από τους αναλυτές ενέργειας Cornwall Insight δείχνουν ότι οι μικρές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που διαπραγματεύονται νέες ενεργειακές συμβάσεις για τον χειμώνα, αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο τετραπλάσια ή πενταπλάσια αύξηση των τιμών σε σύγκριση με τις συμφωνίες που έγιναν πριν από δύο χρόνια.

Την ίδια περίοδο, οι βρετανικές τιμές φυσικού αερίου χονδρικής έχουν αυξηθεί 14 φορές, συμπεριλαμβανομένου του διπλασιασμού από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Οι «επιλογές» που έχουν μπροστά τους οι παμπ
Για τον Cuthbertson και άλλους στη θέση του, η επιλογή είναι μεταξύ της αύξησης των τιμών, της μείωσης του προσωπικού, της μείωσης των ωρών λειτουργίας ή του λουκέτου.

Περισσότερες από 400 βρετανικές παμπ έκλεισαν πέρυσι λόγω του lockdown, σύμφωνα με βρετανική εταιρεία ανάλυσης ακινήτων, και αυτός ο αριθμός μπορεί να εκτιναχθεί.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε πόσες καλές παμπ της τοπικής κοινότητας θα βρουν τον δρόμο τους», δήλωσε η Emma McClarkin, διευθύνουσα σύμβουλος της British Beer and Pub Association (BBPA).

Σχεδόν τα δύο τρίτα των βρετανικών επιχειρήσεων φιλοξενίας βρίσκονται επί του παρόντος στο «κόκκινο», σύμφωνα με έρευνα του BBPA, του Βρετανικού Ινστιτούτου Πανδοχείου και του UK Hospitality.

locked

Το νερό αντικαθιστά την μπύρα στο μεσημεριανό
Συνεχίζοντας, ο Cuthbertson είπε ότι η παμπ Red Lion and Sun είχε περικόψει τον φωτισμό και δεν μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσουν τον χειμώνα.

Η Keris de Villiers, η οποία έχει τρεις παμπ στο νότιο Λονδίνο, είπε ότι η αύξηση των τιμών, ακόμη και κατά 20 πένες ανά κανάτα μπύρας, θα επηρεάσει πραγματικά τους θαμώνες της. «Πολλοί... είναι ηλικιωμένοι και παλεύουν να αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια τους», είπε.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή - ο οποίος έφτασε στο υψηλό 40 ετών του 10,1% τον Ιούλιο και πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω - θα περιορίσει επίσης το ποσό των χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν οι Βρετανοί για να βγουν έξω.

Εκτός από το αντίστοιχα υψηλότερο κόστος για βασικές εισροές στη διαδικασία ζυθοποιίας, όπως ο λυκίσκος και το διοξείδιο του άνθρακα, οι παμπ - όπως και μεγάλο μέρος της βρετανικής βιομηχανίας - αντιμετωπίζουν επίσης αυξανόμενα έξοδα προσωπικού.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει ότι η βρετανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση αργότερα αυτό το έτος και θα παραμείνει εκεί για όλο το 2023.

«Οι βόλτες στις παμπ θα είναι ελάχιστες τους επόμενους μήνες», προέβλεψε η αναλύτρια του Hargreaves Lansdown, Susannah Streeter.

Οι επισκέπτες στο «Red Lion and Sun» έχουν ήδη μειωθεί, είπε ο Cuthbertson.

«Έχω δει τρεις από τους τακτικούς μας πελάτες να επιλέγουν νερό βρύσης για να συνοδεύσουν το μεσημεριανό τους», είπε. «Παλιότερα, κάτι τέτοιο το έβλεπε ίσως μια φορά τον μήνα», πρόσθεσε.

Πιο πάνω στην τροφική αλυσίδα, σημαντικοί ιδιοκτήτες παμπ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένων των Mitchells & Butlers (MAB.L) και JD Wetherspoon (JDW.L) ανέφεραν βραδύτερη αύξηση πωλήσεων και πιθανές απώλειες φέτος λόγω της αύξησης του κόστους.

Όταν οι βρετανικές παμπ και τα μπαρ έκλεισαν εντελώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το κράτος παρενέβη με κονδύλια έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα, οποιαδήποτε παρόμοια παρέμβαση παραμένει αβέβαιη, καθώς η κυβέρνηση είπε ότι δεν θα αποφασιστούν νέες πολιτικές πριν ανακοινωθεί νέος πρωθυπουργός στις 5 Σεπτεμβρίου.

«Είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι το βράδυ και ανησυχώ πώς διάολο θα μείνω στην επιφάνεια», είπε ο Cuthbertson.

πηγή: ieidiseis.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

New Belgium - Pilot Series No.19
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την New Belgium Brewing Co.

Collective Arts - IPA No.20-Citra Four Ways
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Collective Arts Brewing.

Bottle Logic - Motions Of The Moon 2021
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Olde Hickory - Peaches A La Mode
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Olde Hickory Brewery.

Bottle Logic - Paisley Cave Complex (2022)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Prairie / Cellar Wine And Spirits - Little Blouse On The Prairie
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Cellar Wine & Spirits, κυκλοφορεί η Prairie Artisan Ales.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το