English Greek
27
Σαβ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Yeasty: Παραγωγή Εναλλακτικών Πρωτεϊνών Από Υπολείμματα Μαγιάς Μπύρας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η νεοφυής επιχείρηση τεχνολογίας τροφίμων Yeasty μόλις συγκέντρωσε 1,4 εκατ. ευρώ για την κυκλική προσέγγισή της, η οποία αφορά μια επαναστατική νέα μέθοδο παραγωγής εναλλακτικής πρωτεΐνης, αξιοποιώντας υπολείμματα μαγιάς μπύρας.

Χάρη σε αυτήν τη χρηματοδότηση, η ομάδα που εδρεύει στο Παρίσι θα κλιμακώσει την παραγωγή του πρωτεϊνικού προϊόντος της, πιθανώς σηματοδοτώντας μια νέα γενιά εναλλακτικών κρεάτων και υποκατάστατων κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Η Yeasty δεν φιλοδοξεί μόνο να φέρει ένα βιώσιμο προϊόν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και να βοηθήσει τους ζυθοποιούς να απαλλαγούν από τα απόβλητά τους. Η startup με έτος ίδρυσης το 2021 παίρνει αχρησιμοποίητη μαγιά μπύρας και, ακολουθώντας μια κυκλική προσέγγιση που εκμεταλλεύεται την πλήρη αλυσίδα αξίας του προϊόντος, το μετατρέπει σε εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης.

Ως εκ τούτου, η παρισινή startup προσφέρει διπλές υπηρεσίες, αφενός αξιοποιώντας με καινοτόμο τρόπο μια πρώτη ύλη που μέχρι σήμερα αποτελούσε πηγή περιβαλλοντικού και οικονομικού κόστους, και αφετέρου προσφέροντας στους παρασκευαστές τροφίμων μια μοναδική ευκαιρία να εντάξουν στη φαρέτρα τους μια βιώσιμη νέα πηγή πρωτεΐνης

yeasty.

Η ταχύτατα αναδυόμενη αγορά πρωτεϊνικών συστατικών για ανθρώπινη κατανάλωση αναμένεται να φτάσει τα 60 δισ. ευρώ έως το 2026, δίνοντας στη Yeasty μια συναρπαστική προοπτική.

Η startup θέλει να συνεργαστεί με μια ευρεία γκάμα παικτών στη βιομηχανία τροφίμων - από τον τομέα της τροφοδοσίας και το βίγκαν κοινό, μέχρι τον αθλητισμό και τους υπέρμαχους της υγιεινής διατροφής. Εκτός από εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης, η μαγιά θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη δημιουργία άρτου, πρωτεϊνικών αμύλων, μπισκότων, εναλλακτικών τυριών και αβγών.

Η τρέχουσα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Yeasty να οδηγήσει σε βιομηχανική κλίμακα την παραγωγή δειγμάτων της, επιτρέποντας στους παρασκευαστές τροφίμων να αρχίσουν να πειραματίζονται με συνταγές, όπως οι εναλλακτικές κρέατος, ζυμαρικών, μπισκότων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή ακόμα και αθλητικές μπάρες ή σέικερ. Στόχος της εταιρείας είναι έως το 2025 να έχει δημιουργήσει εγκαταστάσεις με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 5.000 τόνων.

«Η Yeasty στοχεύει να γίνει ηγέτιδα στην αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών, εκδημοκρατίζοντας το πιο πλήρες συστατικό, με χαμηλό αντίκτυπο. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία μας, προσφέρουμε αξία σε ένα υποπροϊόν που υπάρχει σε αφθονία και, με την υποστήριξη των επενδυτών μας, θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας», αναφέρει ο Juan Londono, συνιδρυτής της εταιρείας.

πηγή: ypaithros.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Belching Beaver - Phantom Bride Hazy IPA
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορά μιας νέας έκδοσης της "Phantom Bride", σε συνεργασία με το συγκρότημα των Deftones, ανακοίνωσε η Belching Beaver Brewery.

Stoneface - Drink
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stoneface Brewing Co.

Thornbridge / Budvar - Czech Mates
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Budějovický Budvar, κυκλοφόρησε η Thornbridge Brewery.

Oktoberfest: Επιστρέφει Η Μεγαλύτερη Γιορτή Μπύρας
cityportal.gr

Έπειτα από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η διάσημη γιορτή της μπύρας, το Oktoberfest, επιστρέφει στις 17 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο χωρίς κανέναν περιορισμό για την πρόσβαση των συμμετεχόντων, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Δήμαρχος της βαυαρικής πρωτεύουσας Ντίτερ Ράιτερ.

Modern Times - Toasted Chaos Grid / Perry Air / Local Relativity / Dort
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Τρία Agencies Στο Παγκόσμιο Media Spec Της Carlsberg
marketingweek.gr

Τα Wavemaker Global, iProspect και Zenith.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το