English Greek
20
Σαβ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ιταλία: Νέα Μπύρα Από Κάστανο Κάνει «Γευστική» Πρεμιέρα Σε Φεστιβάλ Του Μπέργκαμο

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μια νέα μπύρα με γεύση κάστανο παρουσιάζεται απόψε στην περιοχή Μπέργκαμο στη Λομβαρδία, βόρεια της Ιταλίας και θα ακολουθήσει το ετήσιο φεστιβάλ με επίκεντρο τα «biligòcc» αποξηραμένα και καπνισμένα κάστανα.

Ένα μαγικό δώρο του δάσους, το κάστανο, με την υψηλή διατροφική και θρεπτική του αξία, πρωταγωνιστεί αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Μπέργκαμο, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας. Συγκεκριμένα, στον οικισμό Casale του δήμου Albino διοργανώνεται για 34η φορά ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην περιοχή του Μπέργκαμο της Λομβαρδίας, το «Sagra dei Biligòcc», με πρωτοβουλία εθελοντών της ενορίας Sacro Cuore di Casale di Albino μαζί με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Φίλοι του Casale».

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, η παράδοση συνεχίζεται και σε όλους όσοι παρευρεθούν στη γιορτή θα προσφέρονται κάστανα, σε μια από τις πιο διάσημες μεταλλάξεις του, το «biligòcc». Πρόκειται για αποξηραμένα κάστανα καπνισμένα και στη συνέχεια μαλακωμένα με βράσιμο.

Τί είναι το «biligòcc»
Για την περίσταση, ο οικισμός Casale ζωντανεύει, διοργανώνοντας παράλληλα διάφορες ψυχαγωγικές πρωτοβουλίες. Ας δούμε όμως τι είναι οι «biligòcc». Τις τελευταίες εβδομάδες, στο κρύο του χειμώνα, τα κάστανα αποξηραίνονται και καπνίζονται πάνω από ξύλινα «secadùr» (καπνιστήρια). Στη συνέχεια, λίγες μέρες πριν τη γιορτή, τα βυθίζουν σε μεγάλη «καλντέρα» ζεστού νερού για να μαλακώσουν. Αυτό είναι το «βήμα» που χαρακτηρίζει το «biligòcc» του Casale από αποξηραμένα και καπνιστά κάστανα που πουλιούνται συχνά στους πάγκους του Μπέργκαμο, του San Paolo d'Argon κτλ.

Τα «biligòcc» σε αντίθεση με άλλα παρόμοια προϊόντα, μαλακώνουν με το βράσιμο και γίνονται σαν "καραμέλα". Τα «biligòcc» μαλακά, αλευρωμένα, με ευχάριστη καπνιστή γεύση, θα πωλούνται σε ειδικές επώνυμες σακούλες στο παράρτημα της ενοριακής εκκλησίας του Sacro Cuore και στην Piazzetta Nicoli. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του Εθνογραφικού Μουσείου Valle del Lujo.

ansuino

Απόψε το δείπνο των biligòcc
Το δείπνο των biligòcc, η λεγόμενη «Cena dei Biligòcc» θα πραγματοποιηθεί απόψε, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 20.00, ανοιχτή σε μέλη και υποστηρικτές, κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η νέα μπύρα «Ansuinus», μια «καφέ μπύρα» με βάση το biligòcc, που προωθείται από το ζυθοποιείο Abbazia San Benedetto, που εδρεύει στην ενορία του San Benedetto abate of Abbazia di Albino.

Η έμπνευση για το όνομα και την ετικέτα
Η μπύρα παράγεται και εμφιαλώνεται από το ζυθοποιείο Qubeer του Montello και πρόκειται για μια μπύρα υψηλής ζύμωσης, μη παστεριωμένη και μη μικροφιλτραρισμένη, της οποίας τα συστατικά είναι νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά, κάστανα.

Το όνομα της νέας μπύρας είναι εμπνευσμένο από το όνομα του πρώτου πρύτανη του αβαείου των Βενεδικτίνων, Ansuino abate.

Να σημειωθεί επίσης ότι η εικονογράφηση του μοναχού που είναι σφραγισμένη στην ετικέτα έγινε από ένα αγόρι από το Casale, τον Matteo Belotti.

πηγή: grtimes.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης Και ESG
imerisia.gr

Ως πρώτος πυλώνας ενεργοποίησης επιλέχθηκε η καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία και συγκεκριμένα η ισότιμη πρόσβαση στη θάλασσα, ως αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα.

Great Lakes - Midwest
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Great Lakes Brewing Co.

Γερμανία: Πελαργοί Σταμάτησαν Την Παραγωγή Μπύρας - Έφτιαξαν Φωλιά Σε Καμινάδα Ζυθοποιείου
lifo.gr

Ένα ζυθοποιείο στη Γερμανία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή μπύρας, επειδή οικογένεια πελαργών έφτιαξε τη φωλιά της σε μία από τις καμινάδες.

KCBC - Pure Idaho
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η KCBC.

Η Κλιματική Αλλαγή Θα Αλλάξει Τη Γεύση Της Μπύρας
Ελευθερία Βασιλειάδη

Στην σελίδα του αμερικανικού πανεπιστημίου NC, ο Κολίν Ντόχερτι, καθηγητής μοριακής και δομικής βιοχημείας, αναλύει τον τρόπο αντίδρασης των φυτών στην κλιματική αλλαγή και, πιο συγκεκριμένα του λυκίσκου, βασικού συστατικού της μπύρας, αναφέροντας ότι οι αλλαγές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος θα επηρεάσουν τη γεύση της.

Αναστασίου / Πηνειός - Ρόα
Σταύρος Δοβιστινός

Ο Ιανουάριος βρίσκεται στη μέση του κι εμείς σας παρουσιάζουμε την νέα μας συνταγή για το 2024.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το