English Greek
16
Τρι, Ιουλ
29 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προκλήσεις Για Τη Βιομηχανία Μπύρας Επιφέρουν Οι Αυξήσεις Των Τιμών Παραγωγού

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έκθεση της Rabobank για τη βιομηχανία μπύρας αναφέρει προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ζυθοποιίες, καθώς και προτάσεις για να επιβιώσουν από τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών.

Πολλές είναι μέχρι τώρα οι ζυθοποιίες που έχουν αναφέρει αύξηση των κοστών τους, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά νωρίτερα φέτος η Carlsberg και η Heineken προς τα τέλη του 2022. Και ενώ οι αυξήσεις τιμών παραγωγής και ενέργειας έχει γίνει κάτι σαν δυσοίωνη πραγματικότητα, μια νέα έκθεση συνιστά πως για τη βιομηχανία μπύρας οι αξιοσημείωτα μεγάλες κλιμακώσεις αναμένεται να τους δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα.

Στην πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της Rabobank, Beer Quarterly 1 Q1 2023, αναφέρονται οι προκλήσεις που δημιουργούν οι υψηλότερες εδώ και δεκαετίες αυξήσεις των τιμών για την κάλυψη του κόστους, ενώ δίνονται και συμβουλές για το πώς πρέπει να ανταποκριθεί ο κλάδος για να επιβιώσει.

Όπως αναφέρει ο ανώτερος αναλυτής της Rabobank στον τομέα των ποτών, Francois Sonneville, οι περσινές μεγάλες εισροές κόστους που αντιμετώπισαν οι ζυθοποιίες το 2022 τους επέτρεψαν παρόλα αυτά να εξισορροπήσουν κάπως τις τιμές λιανικής και να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων προς τους καταναλωτές.

Ωστόσο, ο αναλυτής προσθέτει πως οι αυξήσεις στα κόστη πρώτων υλών και ενέργειας είναι αρκετά πιο ανεβασμένες από το 2021 και αναμένεται να ανέβουν κι άλλο, δημιουργώντας πρόβλημα για τους ζυθοποιούς και την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. Σε συνδυασμό με τους μισθούς των καταναλωτών που παραμένουν χαμηλοί σε σύγκριση με την άνοδο των τιμών, οι πωλήσεις προβλέπεται να πέσουν για το 2023.

Αν και πράγματι κάποιες επιχειρήσεις περιόρισαν τη ζημιά απορροφώντας τα κόστη, η έκθεση Rabobank προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα αυτού παραμένουν βραχυπρόθεσμα και πως οι πραγματικές επιπτώσεις του διαρκώς κλιμακούμενου κόστους δεν μπορούν να καλυφθούν για πάντα. Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως το αυξανόμενο κόστος έχει δημιουργήσει μια λεγόμενη "σοβαρή συμπίεση περιθωρίου", επειδή οι ζυθοποιίες καθυστέρησαν αρκετά να μεταβιβάσουν τις αυξήσεις και στις τιμές λιανικής.

Οι ζυθοποιοί- σύμφωνα με την έκθεση- θα πρέπει να ισορροπήσουν για άλλη μια φορά ανάμεσα στην αύξηση των τιμών και τη διατήρησή τους σε λογικά πλαίσια, ώστε να παραμείνουν λειτουργικές χωρίς όμως να χάσουν πελάτες. Ωστόσο, προτείνεται ότι οι αυξήσεις για άλλη μια φορά είναι αναπόφευκτες αν θέλουν να διατηρήσουν το προσδοκώμενο κέρδος τους, διαφορετικά θα πρέπει να επανεξετάσουν τους στόχους τους και να κάνουν ανάλογες αναπροσαρμογές.

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Terrapin - Love Is Love
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Terrapin Beer Co.

Σούπερ - Παππούς, Επί 68 Χρόνια Θαμώνας Της Ίδιας Παμπ Επικρίνει Τις Αυξήσεις Των Τιμών
Χρίστος Καλουντζόγλου

O Μπέρναρντ Μπλαντ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την παμπ Nunsthorpe το 1954, όταν ένα ποτήρι μπύρας έκανε μόλις ένα σελίνι και έκτοτε δεν έχει λείψει ούτε μια μέρα από το στέκι του.

Founders - Call Your Mom
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Kelly of Sweet Batches, κυκλοφορεί η Founders Brewing Co.

Equilibrium / Civil Society - Graceland
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Civil Society Brewing, κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Tröegs / Warwick Farm - Foraging For Clouds
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Warwick Farm Brewing, κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Bottle Logic - The Last Road
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το