English Greek
18
Πεμ, Απρ
36 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

AB InBev: Πουλάμε Λιγότερες Μπύρες, Αλλά Πουλάμε Πιο Ακριβά

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο μπορεί να είχε μείωση όγκων 0,6% το 4ο τρίμηνο του 2022, εν μέσω Μουντιάλ, όμως κατέγραψε αύξηση εσόδων 10,2% και κέρδη $1,7 δισ. Νίκη κόντρα στον πληθωρισμό και τόνωση από τη μεταπανδημική αναζωογόνηση των μπαρ.

Η AB InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, για πρώτη φορά μετά την πανδημία ανακοίνωσε πτώση στους όγκους μπύρας παρά την ώθηση που της έδωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στα τέλη του περασμένου έτους, γράφει ο Guardian.

Η παραγωγός της Stella Artois, της Budweiser και της Corona, μεταξύ άλλων κορυφαίων ετικετών, ανακοίνωσε ότι οι δουλειές της στις ΗΠΑ χτυπήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες του Δεκεμβρίου, ενώ στην Κίνα παρέμειναν επηρεασμένες από τους περυσινούς περιορισμούς λόγω Covid-19.

Όπως αποκάλυψε η ζυθοποιία, οι όγκοι μειώθηκαν 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στις πωλήσεις μπίρας υψηλότερης ποιότητας και κυρίως υψηλότερης τιμής.

Τα EBITDA τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν 7,6%, λόγω αύξησης εσόδων κατά 10,2%, στα 14,67 δισ. δολάρια, λόγω των υψηλότερων τιμών.

Όπως ανακοίνωσε η AB InBev, «η Corona και η Stella Artois ηγήθηκαν της ανάπτυξης των παγκόσμιων εμπορικών σημάτων μας με αύξηση εσόδων 18,6% και 11,7% αντίστοιχα, εκτός των εγχώριων αγορών τους. Η Budweiser αναπτύχθηκε κατά 2,5% εκτός ΗΠΑ, παρά τον αντίκτυπο των περιορισμών Covid-19 στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της μάρκας».

Τα κέρδη έφτασαν το 1,7 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τις πιέσεις από τον πληθωρισμό του κόστους.

Στην Ευρώπη η ζυθοποιία είχε αύξηση εσόδων σε διψήφια ποσοστά, καθώς επωφελήθηκε από την ανάκαμψη της ζήτησης σε εστιατόρια και μπαρ, αλλά και από τη συνεχή ανάπτυξη premium ποτών υψηλής ποιότητας.

πηγή: euro2day.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Uiltje - Pinky & The Grain
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Tröegs - #420
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Πώς Θα Γίνει Η Επιστροφή ΕΦΚ Στην Μπύρα
Αλεξάνδρα Γκίτση

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επιστροφή ή τον συμψηφισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα προϊόντα μπύρας, καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών και του διοικητή της ΑΑΔΕ. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα γνωρίζουμε ακριβώς πόσα τελικά εκατόλιτρα μπύρας ενώ παρήχθηκαν δεν καταναλώθηκαν, λόγω της πανδημίας, και καταστράφηκαν.

Gigantic - Stax On Stax
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

SixPoint - Mirror Image
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η SixPoint Brewery.

Midnight Sun - Violet Beauregarde
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Midnight Sun Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το