English Greek
26
Παρ, Ιουν
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βομβιστική Επίθεση Και Μποϊκοτάζ Στην Πιο Δημοφιλή Μπύρα Των ΗΠΑ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Εργοστάσιο παραγωγής της μπύρας Budweiser, που ανήκει στην ζυθοποιία Anheuser-Busch, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης αλλά και μποϊκοτάζ λόγω της συνεργασίας της με τρανσέξουαλ influencer.

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το εργοστάσιο παραγωγής της μπύρας Budweiser, που ανήκει στην ζυθοποιία Anheuser-Busch, στο Van Nuys στην Καλιφόρνια, την Πέμπτη. Μάλιστα, ένας υπάλληλος της Anheuser-Busch, μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοτπο, Patch, δήλωσε ότι αρκετές εγκαταστάσεις της Budweiser σε όλη τη χώρα έγιναν στόχος απειλών για βόμβες. Επιπλέον έχει ξεκινήσει εκστρατεία για μποϊκοτάζ, εναντίον της μπύρας προκαλώντας την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος ζήτησε να τερματιστεί το μποϊκοτάζ υπό τους συντηρητικούς εναντίον της Bud Light.

Γιατί, όμως, μια παγκόσμιας φήμης ζυθοποιία να γίνει στόχος μιας τέτοιας επίθεσης; Δεν πρόκειται για ζητήματα εργοδοσίας ούτε για κάποιο διατροφικό ή οικονομικό σκάνδαλο, αλλά για τη συνεργασία της Anheuser-Busch με την transgender influencer, Dylan Mulvaney για τη μπύρα τους, Bud Light.

Η συνεργασία με τη Mulvaney, η οποία μετρά περίπου 10 εκατ. ακολούθους στα social media της και ξεκίνησε τη μετάβασή της από γυναίκα σε άνδρα το 2021, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από συντηρητικής ιδεολογίας και ρατσιστικές ομάδες, οδηγώντας σε άτυπα μποϊκοτάζ της μάρκας, ακόμα και σε βίντεο που απεικονίζουν την καταστροφή των κουτιών Bud Light. Μάλιστα έχουν γίνει πολλά μποϊκοτάζ ενάντια και σε άλλες μάρκες της Anheuser-Busch, όπως Corona, Estrella Jalisco, Aguila, Beck's και Stella Artois, μεταξύ πολλών άλλων που της ανήκουν.

Επιπλέον, από την ανακοίνωση και μετά, οι μετοχές της ζυθοποιίας μειώθηκαν κατά 5%, με την χρηματιστηριακή αξία της να πέφτει στα 125,73 δισεκατομμύρια δολάρια από 132,38 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν 6 μέρες πριν το γεγονός.

Τρανσφοβία; Σίγουρα ναι. Από ότι φαίνεται ο κόσμος έχει χιλιάδες χιλιόμετρα να διανύσει σε ορισμένα κοινωνικά ζητήματα και πολύ μίσος ακόμα να εξαλείψει από μέσα του, ακόμα και στην "προοδευτική" Αμερική. Πάντως, για την ώρα η Anheuser-Busch στέκεται υπέρ της συνεργασίας της με τη Mulvaney.

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαστε Κάτω Από Τους Φοίνικες Και Πίνουμε... Μπύρα!
ierax.gr

Το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, παραλία και αλκοόλ, έτσι στην ierax analytix διενεργήσαμε μια έρευνα πανελλαδικά σε 945 άτομα με στόχο να μελετήσουμε τις προτιμήσεις των καταναλωτών στα ποτά και να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως «ποια ποτά κυριαρχούν;», «είναι το αγαπημένο μας ποτό αυτό που πίνουμε και πιο συχνά;», «τί διαφορετικό θέλουν οι καταναλωτές»;

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Με Επενδύσεις 11 Εκατ. Ευρώ Ξεκινά Το Νέο 25ετές Κεφάλαιο Της Ιστορίας Της
Μαρία Μαθιοπούλου

Η εταιρεία της γνωστής μπύρας «Βεργίνα» υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 11 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2024-2025, που επικεντρώνεται στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της βασικής παραγωγικής της μονάδας στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Hudson Valley - Multichorus / Subglitch / Pendant
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Uiltje - Honey! I Smoked The Raisins
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Uiltje - Background Blooper
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Fonta Flora - Lickety Split
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Fonta Flora Brewery.

Άλλα Άρθρα