English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αποζημίωση Στους Πληγέντες Της Μολυσμένης Μπύρας Στη Βραζιλία

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε συμφωνία αποζημίωσης των πληγέντων του περιστατικού δηλητηρίασης από μπύρα σε Βραζιλιάνικη ζυθοποιία πριν τρία χρόνια, κατέληξαν το Δημόσιο Υπουργείο Minas Gerais (MPMG) με τη ζυθοποιίας Três Lobos, σύμφωνα με το FSN.

Η συμφωνία καλύπτει τα ιατρικά και άλλα έξοδα θεραπείας, τις πληρωμές μισθών πριν από την ασθένεια, την απώλεια κερδών, τα έξοδα διατροφής και μεταφοράς καθώς και χρήματα για λοιπά έξοδα που πραγματοποιήθηκαν, λόγω την κατανάλωση μιας μπύρας που παράγεται από την εταιρεία, Cervejaria Backer.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ζυθοποιία, τον Ιανουάριο του 2020, οδήγησε 10 ανθρώπους σε θάνατο ενώ δεκάδες νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση, μετά από κατανάλωση μπύρας μολυσμένη μονοαιθυλενογλυκόλη (MEG) και διαιθυλενογλυκόλη (DEG), δύο εξαιρετικά τοξικές ουσίες που προκαλούν βλάβες στο νευρικό σύστημα και στα νεφρά. Τα θύματα δηλητηρίασης παρουσίασαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια, νευρολογικά συμπτώματα (παράλυση του προσώπου, οπτική θόλωση, αμαύρωση, αισθητηριακές αλλοιώσεις, φθίνουσα παράλυση και σπασμούς) και γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, εμετός ή / και κοιλιακός πόνος).

H έρευνα έδειξε όπως μια τρύπα σε μια δεξαμενή προκάλεσε τη διαρροή της ουσίας, που χρησιμοποιούσαν ως ψυκτικό υγρό, η οποία κυκλοφορούσε σε ένα εξωτερικό σύστημα και τελικά αναμίχθηκε με το ποτό μέσα στο δοχείο. Ο Fernando Ferreira Abreu, εισαγγελέας προστασίας καταναλωτών του Μπέλο Οριζόντε, είπε ότι η συμφωνία τερματίζει την περίπλοκη πολιτική αγωγή που προέκυψε από το τραυματικό γεγονός. «Μάλλον από την αποκατάσταση της πιο οικείας ζημιάς στα θύματα και τις οικογένειές τους, λόγω απόλυτης φυσικής αδυναμίας, η συμφωνία διασφαλίζει... το δικαίωμα αποζημίωσης, το μόνο υπάρχον μέσο αποκατάστασης της ζημιάς», είπε. Η παρούσα δέσμευση προβλέπει την αποζημίωση μόνο όσων η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της μπύρας που έχει μολυνθεί από διαιθυλενογλυκόλη ή/και μονοαιθυλενογλυκόλη και της βλάβης στην υγεία κάθε ατόμου, έχει αναγνωριστεί και επιβεβαιωθεί από μια μονάδα της MPMG.

Η ζυθοποιία Três Lobos θα πληρώσει 500.000 R$ (96.500 ευρώ) σε κάθε θύμα και 150.000 R$ (29.000 ευρώ) σε κάθε συγγενή που πληροί τις προϋποθέσεις. Ένα άλλο μέρος, το Empreendimentos Khalil, θα διαθέσει 244 οικόπεδα της περιουσίας του, που βρίσκεται στο Perdigão, για να συνεισφέρει στις πληρωμές. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την πώληση ακινήτων θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των θυμάτων, που αποτελούν μέρος του ταμείου που διαχειρίζεται ο Σύλλογος Θυμάτων Τοξίκωσης με Διαιθυλενογλυκόλη.

Ως μέρος ενός προτεινόμενου σχεδίου ανάκαμψης, η Cervejaria Três Lobos θα διατηρήσει ένα ταμείο που αντιστοιχεί στο 5% του καθαρού εισοδήματός της ως εναλλακτική λύση για την πλήρη πληρωμή των θυμάτων. Πρέπει επίσης να καταβάλει 1,5 εκατομμύρια R$ (σχεδόν 300.000 ευρώ) στο Κρατικό Ταμείο για την Προστασία και την Άμυνα των Καταναλωτών. Οι εισαγγελείς κατέθεσαν μήνυση κατά 11 ατόμων για το περιστατικό και ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες ακροάσεις, αυτή η ποινική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

πηγή: cibum.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Perennial - Maman 2022
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Maman" κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Bear Republic - Racer 7
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bear Republic Brewing Co.

Σόλο - Φρέντο
Σταύρος Δοβιστινός

Mπύρα ή Freddo; Freddo ή μπύρα;

Epic - Amarillo Armadillo / Citiva
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

DuClaw - Thanks For Giving A Crap
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

Mikkeller - Æble Grille
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το