English Greek
14
Παρ, Ιουν
27 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καναδάς: Το Οντάριο Απελευθερώνει Τη Διανομή Κρασιού, Μπύρας Και Μηλίτη Έως Το 2026

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2026, οι καταναλωτές του Οντάριο θα μπορούν να αγοράζουν τα κρασιά, τις μπύρες, τους μηλίτες και άλλα έτοιμα προς κατανάλωση ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ σε καταστήματα εκτός από τα υποκαταστήματα του μονοπωλίου LCBO. Τα οινοπνευματώδη εξαιρούνται.

«Ζήστε το Οντάριο ελεύθερο από περιορισμούς». Η κυβέρνηση του Καναδά αναφέρεται σε δελτίο τύπου στη «μεγαλύτερη επέκταση όσον αφορά την επιλογή και την ευκολία των καταναλωτών από το τέλος της απαγόρευσης, σχεδόν πριν από 100 χρόνια». Συγκεκριμένα, το δίκτυο διανομής για τα προαναφερόμενα προϊόντα θα επεκταθεί έως και σε 8.500 νέα συμμετέχοντα καταστήματα, παντοπωλεία και σουπερμάρκετ στην περιοχή. Από την άλλη, η εμπορία των οινοπνευματωδών ποτών θα παραμείνει υπό την αιγίδα του μονοπωλίου. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές του Οντάριο δεν μπορούν να επωφεληθούν από την ίδια αγοραστική εμπειρία με τους Καναδούς σε όλες τις άλλες περιοχές της επικράτειας όταν θέλουν να αγοράσουν κρασί για μια δεξίωση ή ένα κιβώτιο μπύρας ή κρασιού, ή αλκοολούχα αναψυκτικά", δήλωσε ο υπουργός Doug Ford. Η κυβέρνησή του αποφάσισε να μην ανανεώσει τη Γενική Συμφωνία Πλαίσιο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2025 και η οποία περιόριζε τον αριθμό των καταστημάτων λιανικής πώλησης που είναι εξουσιοδοτημένα να πωλούν αλκοολούχα ποτά.

Πιο ανταγωνιστικές τιμές
Ως μέρος αυτών των αποφάσεων, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι «το Οντάριο θα διαμορφώσει ανταγωνιστικές τιμές για όλους τους ιδιώτες λιανοπωλητές, προκειμένου να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό και να προσφέρει πιο συμφέρουσες τιμές στους καταναλωτές». Για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές δεν τιμωρούνται, τα καταστήματα λιανικής LCBO θα διατηρούν σταθερές τιμές σε όλη την επαρχία και οι έμποροι λιανικής θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τιμές προσφοράς σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Αυτό, γνωρίζοντας ότι η πολιτική ελάχιστων τιμών θα παραμείνει σε ισχύ «για να διατηρηθούν υπεύθυνα πρότυπα κατανάλωσης». Μεταξύ άλλων σχεδιαζόμενων μέτρων, το Οντάριο θα καταργήσει τους περιορισμούς στα μεγέθη συσκευασίας σε μπύρες, μηλίτες και έτοιμα προς κατανάλωση ποτά και θα παράσχει στους τοπικούς παραγωγούς υποστήριξη για να διευκολύνει τη μετάβαση σε μια πιο ανοιχτή αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πρόγραμμα Υποστήριξης για κρασιά με ετικέτα VQA (Vintners Quality Alliance) θα ενισχυθεί από το 2024-25, για μέγιστη διάρκεια πέντε ετών έως το 2028-29, προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη και η πώληση των κρασιών VQA που παράγονται στο Οντάριο. Τα προγράμματα του Ταμείου Εμπορίου Οίνου και το Πρόγραμμα Βοήθειας για μικρούς παρασκευαστές μηλίτη και αποστακτήρια, θα παραταθούν για μέγιστη περίοδο πέντε ετών, θα υπάρξει διαβούλευση γύρω από τον αμπελοοινικό τομέα που θα συγκεντρώσει τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τους εταίρους από τον κλάδο, και κυρίως, θα κατατεθεί νομοσχέδιο με στόχο την κατάργηση του βασικού φόρου 6,1% στο κρασί που διακινείται από τα οινοποιεία. Αυτό το μέτρο, το οποίο παραμένει υπό ψηφοφορία, αποτελεί ισχυρό αίτημα του κλάδου που θεωρούσε τον εαυτό του τιμωρημένο σε σύγκριση με τους άλλους αμπελοοινικούς κλάδους της χώρας.

Όσο για το LCBO, θα παραμείνει «ο αποκλειστικός χονδρέμπορος για όλους τους λιανοπωλητές, τα μπαρ και τα εστιατόρια που πωλούν αλκοόλ και θα προσφέρει στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών και εισαγόμενων ποτών. Αυτή η δομή θα συνεχίσει να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της αγοραστικής δύναμης και των οικονομιών κλίμακας του LCBO σε παγκόσμια κλίμακα», σημειώνει η κυβέρνηση του Οντάριο. Θα συνεχίσει τις συζητήσεις του με τη βιομηχανία αλκοολούχων ποτών στην περιοχή και σκοπεύει να πραγματοποιήσει «μια πιο εμπεριστατωμένη εξέταση των φόρων και των τελών για την μπύρα, το κρασί και τα αλκοολούχα ποτά, με στόχο την προώθηση μιας πιο ανταγωνιστικής αγοράς προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών του Οντάριο. Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wine Growers Ontario, Aaron Dobbin, εκτίμησε ότι «ο οινικός τομέας του Οντάριο γιορτάζει σήμερα μια από τις καλύτερες μέρες που έχει ζήσει εδώ και δεκαετίες».

Τί γίνεται με το Quebec;
Άλλες επαρχίες έχουν ήδη ελευθερώσει τουλάχιστον εν μέρει την πώληση αλκοολούχων ποτών. Αυτό ισχύει για την Alberta, το Saskatchewan και τη Βρετανική Κολομβία. Στο Quebec, τα παντοπωλεία έχουν εξουσιοδοτηθεί από το 1978 να πωλούν κρασιά, αλλά αυτά περιλαμβάνουν «επιτραπέζια κρασιά, χωρίς ένδειξη προέλευσης και εμφιαλωμένα κρασιά στο Quebec και πωλούνται υπό αποκλειστική επωνυμία», όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος του SAQ, Geneviève Cormier. «Η έννοια της αποκλειστικής επωνυμίας ορίζεται από το γεγονός ότι πρέπει να είναι μια νέα μάρκα που δεν προκαλεί σύγχυση με καμία άλλη και που προσδιορίζει ένα κρασί του οποίου η πρώτη εμφιάλωση έγινε στο Quebec. [Οι κάτοχοι αδειών παντοπωλείου] έχουν επίσης εξουσιοδοτηθεί από το 2016 να πωλούν κρασιά βιοτεχνικής παραγωγής, που παράγονται στο Quebec». Όσον αφορά την επέκταση της πώλησης αλκοολούχων ποτών, η Geneviève Cormier υπενθυμίζει ότι «αυτή είναι μια πολιτική απόφαση και δεν υποχρεώνει το SAQ να τη σχολιάσει».

πηγή: ypaithros.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burgeon / Altamont / Boneyard - Modern Clarity
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με τις Altamont Beer Works και Boneyard Beer, κυκλοφορεί η Burgeon Beer Co.

Θεσσαλία: Σπάνε Οι Συμφωνίες Ζυθοποιών Και Παραγωγών
thessaliaeconomy.gr

Η πανδημία πλήττει σκληρά και τους Θεσσαλούς παραγωγούς κριθαριού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας (σ.σ. Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία), καθώς τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα απορροφήσουν την φετινή παραγωγή, λόγω κορωνοϊού και αναμενόμενης πτώσης του τουρισμού.

Founders - Highball Drifter
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Founders Brewing Co.

Stone - All Bark No Bite
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Black Raven - Element No.2
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Raven Brewing Co.

BrewDog - Punk: Street Dog
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα συλλεκτική ετικέτα και περιορισμένης διαθεσιμότητας, κυκλοφόρησε η BrewDog. Πρόκειται για την "Punk IPA", με την ονομασία "Punk: Street Dog", μια προτοβουλία σε συνεργασία με τις οργανώσεις Dogs on the Streets και All Dogs Matter, όπου στις ετικέτες τις κοσμούν με την παρουσία τους "ορφανά" σκυλάκια, που αναζητούν τη συντροφιά και τη ζεστή αγκαλιά μας, μέσω της υιοθεσίας τους. Η μπύρα διατίθεται σε κουτάκι των 330ml, με τα έσοδα των πωλήσεων να διατίθενται στην All Dogs Matter (περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης, στο alldogsmatter.co.uk).

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το