English Greek
07
Σαβ, Νοε
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλβανία: Η Εισαγόμενη Μπύρα «Κατακτά» Την Αγορά, Αγγίζοντας Το 60% - Ο Τουρισμός Ανακάμπτει Την Εγχώρια

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η αλβανική αγορά μπύρας παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εικόνα τους πρώτους μήνες του 2024. Η εγχώρια παραγωγή μπύρας, μετά από σχεδόν ένα έτος πτώσης λόγω του διπλασιασμού του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2024 η παραγωγή έφτασε τα 6,8 εκατομμύρια λίτρα, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2023. Η ανάκαμψη οφείλεται πιθανότατα στον βελτιωμένο καιρό, στην άνοδο του τουρισμού και στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης λόγω των αυξημένων μισθών.

Παρόλα αυτά, η παραγωγή παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2021 και του 2022, όπως τονίζει ο Enzo Panteqi, διευθυντής της ζυθοποιίας Stela. Το υψηλό κόστος παραγωγής, αποτέλεσμα του διπλασιασμού του ειδικού φόρου κατανάλωσης, πλήττει τους εγχώριους παραγωγούς, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους.

Επιπλέον, η εισαγόμενη μπύρα κερδίζει έδαφος, καταλαμβάνοντας πλέον το 59% της αγοράς. Η αύξηση κατά 30% στις εισαγωγές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 φέρνει στο προσκήνιο ανησυχίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και πιθανό εκτοπισμό της εγχώριας παραγωγής.

Ο Xhim Begeja, επικεφαλής του Συνδέσμου Craft Micro Beers, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες, τονίζοντας ότι το υψηλό κόστος παραγωγής πλήττει ιδιαίτερα τις μικρές βιοτεχνίες. Η έλλειψη πωλήσεων, ιδιαίτερα σε περιοχές μακριά από τουριστικά κέντρα, θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους.

πηγή: himara.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Νέο Επεισόδιο Με Έφοδο Της Επιτροπής Ανταγωνισμού Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Γιώργος Λαμπίρης

Νέο επεισόδιο καταγράφεται στην αγορά με προσφυγή κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (Heineken - Αmstel) από πλευράς ανταγωνιστών της.

Heavy Seas - BOHdacious
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Heavy Seas Beer.

Η Heineken 0.0 «Κόβει» Την Χορηγία Σε Europa League Και Conference League!
Σουζάννα Μποντίνη

Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και Heineken ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες.

«Αθόρυβη» Επανάσταση Στις Μπύρες: Τροποποιημένη Μαγιά Αλλάζει Την Γεύση Και «Τρελαίνει» Κόσμο
Βασιλική Μιχοπούλου

Οι ζυθοποιοί αρχίσουν να "ερωτεύονται" γενετικά τροποποιημένα στελέχη ζύμης που τους βοηθούν να εισάγουν νέα γεύση στις μπύρες τους, όπως ανανά και γκουάβα.

Bridge Road - New Sky IPA Vol.6 / Mango Sour With Yuzu
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες, περιορισμένης παραγωγής, ετικέτες κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών Και Τα Μέλη Της Ανακοινώνουν Τις Ημερομηνίες Για Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 2023
Γιώργος Ιορδανίδης

Επισκεφθείτε ένα ή περισσότερα από τα συμμετέχοντα ζυθοποιεία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Άλλα Άρθρα