English Greek
26
Τετ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η EvodiaBio Εξασφαλίζει 7 Εκατ. Ευρώ Με Στόχο Την Παροχή Φιλικών Προς Το Περιβάλλον Λύσεων Για Διάφορες Βιομηχανίες, Ξεκινώντας Από Τη Βιομηχανία Μπύρας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μέθοδος που έχει αναπτύξει, ενισχύει σημαντικά τη γεύση της μπύρας χωρίς αλκοόλ, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση φυσικών πόρων και τις εκπομπές CO2, ευθυγραμμιζόμενη με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Η EvodiaBio εξασφαλίζει 7 εκατ. ευρώ με στόχο την παροχή φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για διάφορες βιομηχανίες, ξεκινώντας από τη βιομηχανία μπύρας.

Η EvodiaBio με έδρα την Κοπεγχάγη έχει συγκεντρώσει με επιτυχία μια επένδυση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την παροχή φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για διάφορες βιομηχανίες, ξεκινώντας από τη βιομηχανία μπύρας. Ο γύρος διεξήχθη τόσο από ξένα όσο και από δανικά επενδυτικά κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων των EIFO και The March Group. Αυτή η σημαντική εισροή κεφαλαίου θα αφιερωθεί στις προσπάθειες εμπορευματοποίησης και επέκτασης, τοποθετώντας την EvodiaBio σε ηγετική θέση ώστε να μεταμορφώσει τη βιώσιμη βιομηχανία αρωμάτων.

Η EvodiaBio έχει προχωρήσει σε μια πρωτοποριακή και βιώσιμη μέθοδο παραγωγής φυσικών αρωμάτων, αποτελώντας τον ακρογωνιαίο λίθο της καινοτόμου τεχνολογίας της. Αυτή η μέθοδος ενισχύει σημαντικά τη γεύση της μπύρας χωρίς αλκοόλ, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση φυσικών πόρων και τις εκπομπές CO2, ευθυγραμμιζόμενη με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Ο λυκίσκος είναι ένα από τα βασικά συστατικά που δίνουν στην μπύρα την υπέροχη γεύση της, αλλά όπως πολλοί από τους άλλους πόρους της φύσης, το αρωματικό φυτό απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Η παραγωγή μειώνεται και η ποιότητα πέφτει. Η EvodiaBio έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί μαγιά και ζύμωση ακριβείας για την παραγωγή βιώσιμων αρωμάτων που δημιουργούν τη γεύση του λυκίσκου.

evodiabio

Αυτά τα αρώματα ξεκίνησαν αρχικά για τη βιομηχανία μπύρας, όπου μπορούν να βελτιώσουν τη γεύση της μπύρας και να αντικαταστήσουν εν μέρει τον αρωματικό λυκίσκο, ο οποίος απειλείται σήμερα από την κλιματική αλλαγή.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει μεγάλο ενδιαφέρον από ζυθοποιίες και οι δυνατότητες εκτείνονται πέρα από τα μη αλκοολούχα προϊόντα. Με φρέσκο κεφάλαιο, η εμπορευματοποίηση και η επέκταση μπορούν να επιταχυνθούν και μακροπρόθεσμα, η EvodiaBio στοχεύει στη βελτίωση της γεύσης διαφόρων τύπων ποτών και άλλων προϊόντων διατροφής.

Πίσω από τη δανέζικη startup βρίσκεται ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο με προσωπικότητες όπως ο Flemming Besenbacher, πρώην πρόεδρος της Carlsberg, ο Andreas Fibig, πρώην διευθύνων σύμβουλος της IFF και η Anne Cabotin, πρώην SVP της Symrise.

Η EvodiaBio, που ιδρύθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια, υποστηρίζεται από ένα ισχυρό διεθνές team επενδυτών που αποτελείται από τη Nordic Foodtech VC, τον γερμανικό οίκο γεύσης Symrise, την PINC - τον επιχειρηματικό βραχίονα των Paulig, Thia Ventures VC, Newtree Impact, Ananke Ventures Limited, EIFO και το The March Group.

Η EvodiaBio έλαβε οικονομική ενίσχυση πρώιμου σταδίου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ινστιτούτο Βιοκαινοτομίας της Δανίας, που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Novo Nordisk. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο βλέπει μεγάλες δυνατότητες σε εταιρείες που εργάζονται για την πράσινη μετάβαση.

πηγή: startupper.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σόλο - Anthology Νelson Sauvin
Σταύρος Δοβιστινός

Δυο παραπάνω λόγια για την 2η hop - forward IPA της "Aνθολογίας" που κυκλοφορεί ολόφρεσκη και σπαρταριστή.

Anchor - Pursuit Of Hoppiness / Strawberry Tangie / Passionate Haze / Delightful Light
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Anchor Brewing.

Great Notion - Vanillazilla
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Great Notion Brewing.

Carlsberg: Αύξηση Των Τιμών Της Μπύρας Και Ενίσχυση Επενδύσεων
powergame.gr

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg A/S δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ασία και θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές της μπύρας, καθώς η δανέζικη ζυθοποιία προσπαθεί να αντισταθμίσει την απώλεια των βασικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας που κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Prairie - Lemon Slice
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Prairie Artisan Ales.

Polly's - Extra Scene / With The Seasons / Citra / Mylar
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Polly's Brew Co. απ' την Ουαλία

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το