English Greek
23
Κυρ, Αυγ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έφοδος Της Επ. Ανταγωνισμού Στις Επιχειρήσεις Μπύρας Και Αλκοολούχων

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στον κλάδο παραγωγής/εισαγωγής και διάθεσης ζύθου και αλκοολούχων ποτών πραγματοποίησε κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας και καταγγελίας αναφορικά με αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει του άρθρου 2 ν. 3959/2011 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού βάσει του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101/102 ΣΛΕΕ. Συγκεκριμένα:

  • Τα άρθρα 1 του ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ απαγορεύουν συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού.
  • Τα άρθρα 2 του ν. 3959/2011 και 102 ΣΛΕΕ απαγορεύουν την καταχρηστική συμπεριφοράς επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Η ΕΑ επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και 101/102 ΣΛΕΕ.

Υπενθυμίζουμε πως το 2015 η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επιβάλλει στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της μέχρι σήμερα, καθώς έφτασε τα 31,5 εκατ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά όπου έχει παρουσία τα τελευταία 17 χρόνια. Η εταιρεία είχε προσφύγει αρχικά στο Διοικητικό Εφετείο, όπου το πρόστιμο μειώθηκε, και μετά στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ανατροπή της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την προσφυγή στο ΣτΕ να έχει εκδικαστεί και να αναμένεται η απόφαση.

πηγή: businessdaily.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gigantic - Bud Clark
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Creative Creature - Kung Fruit / Ole Merica Beer
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing.

903 Brewers - Mr. Stay Puft Slushy
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 903 Brewers.

Αναστασίου / Septem - A.C.E. 10
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Septem Microbrewery, κυκλοφόρησε η Ζυθοποιία Αναστασίου.

903 Brewers - Candy Bar
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 903 Brewers.

Μέσω Συμβολαίων 62.000 Τόνους Βυνοποιίσιμο Αναμένει Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Στα 24 Λεπτά Το Κιλό
agronews.gr

Στους περίπου 62.000 τόνους αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή βυνοποιήσιμου κριθαριού, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, που εφαρμόζει για 15η χρονιά η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», έχοντας συνάψει συμβάσεις με 2.500 παραγωγούς με εγγυημένη τιμή στα 24 λεπτά το κιλό.

Άλλα Άρθρα