English Greek
30
Κυρ, Ιουν
29 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Euro Φέρνει Αύξηση Στην Κατανάλωση, Αλλά Όχι Μείωση Τιμών

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Εκτιμάται ότι θα προσελκύσει παγκοσμίως περί τα 5 δισεκατομμύρια θεατές, οι οποίοι θα καταναλώνουν κατά την παρακολούθηση των αγώνων αλκοολούχα ποτά -κυρίως μπύρα-, αναψυκτικά και πολλά σνακς, κατά βάσιν αλμυρά.

Αύξηση της κατανάλωσης ποτών, αλκοολούχων και μη, αλλά και τροφίμων, σνακς και όχι μόνον, αναμένει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αυτό το καλοκαίρι, αρχής γενομένης από προχθές. Ο λόγος; Πρώτον, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro 2024, το οποίο ξεκίνησε προχθές και θα διαρκέσει ένα μήνα και στη συνέχεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου. Ακριβώς λόγω της πολύ μεγάλης κατανάλωσης που αναμένεται, οι εταιρείες τροφίμων και ποτών δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών, παρά μόνον σε κάποιες προωθητικές ενέργειες, συνοδευόμενες συνήθως από διαγωνισμούς με έπαθλο ακόμη και εισιτήρια για τους αγώνες, με στόχο ακριβώς την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των πωλήσεών τους.

Μόνο το Euro 2024 εκτιμάται ότι θα προσελκύσει παγκοσμίως περί τα 5 δισεκατομμύρια θεατές, οι οποίοι θα καταναλώνουν κατά την παρακολούθηση των αγώνων αλκοολούχα ποτά -κυρίως μπύρα-, αναψυκτικά και πολλά σνακς, κατά βάσιν αλμυρά. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Takepayments, ότι στη διάρκεια του Euro 2024 θα καταναλωθούν 343,5 εκατ. λίτρα μπύρας, με την ημερήσια κατανάλωση να υπολογίζεται σε 10.228 λίτρα. Πάντως, λόγω και της ανόδου που έχει πια τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ, ο επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων και μάλιστα μέχρι το 2028 θα είναι μια μπύρα χωρίς αλκοόλ, η Corona Cero.

Πολύ μεγάλη αναμένεται να είναι η κατανάλωση αναψυκτικών, ειδικά μάλιστα καθώς και οι δύο αθλητικές διοργανώσεις πραγματοποιούνται το καλοκαίρι. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι φυσικά ότι η Coca-Cola είναι επίσημος χορηγός τόσο του Euro όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένας άλλος πολυεθνικός κολοσσός, η Unilever, έχει δημιουργήσει τα «matchday menus», προτάσεις γευμάτων, κυρίως με μαγιονέζα, που μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων.

πηγή: kathimerini.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hoppy Caravan - Fuzzy Cloud
Σταύρος Δοβιστινός

Η νέα συνταγή μας, είναι μια κλασική American Wheat.

Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης: Νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. Ευρώ
imerisia.gr

Η νέα γραμμή παραγωγής αποτελείται από δύο υπερσύγχρονες γραμμές - εμφιάλωσης και εγκυτίωσης, καλύπτοντας σχεδόν 5.000 τ.μ. στο εργοστάσιο της Αταλάντης.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Μία Περιβαλλοντικά Υπεύθυνη Επιχείρηση Που Στοχεύει Σε Ένα Καλύτερο Σήμερα Και Αύριο
liberal.gr

Η υιοθέτηση στρατηγικών ανάπτυξης βάσει των κριτηρίων ESG αντανακλά την αυξανόμενη αναγνώριση, ότι οι βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές δεν ωφελούν μόνο την κοινωνία και τον πλανήτη, αλλά δημιουργούν και μακροπρόθεσμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και την ουσιαστική μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Clown Shoes - Ancient Hills
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Clown Shoes Beer.

Creative Creature - Bad Santa Slamma / West Coast Thing
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης Και ESG
imerisia.gr

Ως πρώτος πυλώνας ενεργοποίησης επιλέχθηκε η καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία και συγκεκριμένα η ισότιμη πρόσβαση στη θάλασσα, ως αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το