«Όχι» σε προσφορά εξαγοράς της από την Carlsberg έναντι 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών, είπε η βρετανική εισηγμένη εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Britvic, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Britvic απέρριψε μια πρόταση για 1.250 πένες ανά μετοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά από προηγούμενη προσφορά στις 1.200 πένες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Carlsberg, η πρότασή της προσφέρει ένα premium 29% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Πέμπτη στις 1,015 πένες
Η μετοχή της Britvic κατέγραφε άνοδο 14,83% στις 10:35 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή 21 Ιουνίου, διαπραγματευόμενη στις 1.165 πένες.
Ωστόσο, η μετοχή της Carlsberg διαπραγματευόταν 5% χαμηλότερα στην Κοπεγχάγη.
Σημειώνεται ότι οι μάρκες της Britvic περιλαμβάνουν τις J2O και Robinson's.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η μετοχή της Carlsberg σημείωσε άνοδο 5%, καθώς η αγορά χαιρέτισε το φιλόδοξο στόχο για την ανάπτυξη της δανέζικης ζυθοποιίας έως το 2027, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων δαπανών σε βασικές χώρες όπως την Κίνα, στην οποία αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.
Η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο και κατασκευαστής (σ.σ. παρασκευαστής) εμπορικών σημάτων όπως της Kronenbourg 1664, ανέφερε ότι τα έσοδα του 2023 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αν και οι προσδοκίες της για την αύξηση των λειτουργικών κερδών το 2024 δεν ταυτίστηκαν με τις προσδοκίες πολλών αναλυτών.
Η εταιρεία ανέφερε αύξηση 4,7% στα έσοδα του 2023 στα 73,59 δισεκατομμύρια κορώνες, ξεπερνώντας οριακά τα 73,31 δισεκατομμύρια που αναμένονται από τους αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.
Σύμφωνα με τον CEO, Jacob Aarup-Andersen, οι επενδύσεις περιλαμβάνουν περισσότερες δαπάνες για το μάρκετινγκ του χαρτοφυλακίου που αφορά τις premium μπύρες και την περαιτέρω ώθηση των προϊόντων άλλων κατηγοριών όπως τους μηλίτες και τα ανθρακούχα.
Παράλληλα, σχεδιάζει να διπλασιάσει το αποτύπωμά της στην Ασία, ιδίως στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της.
Μόνο το 2024, η Carlsberg αναμένει να αυξήσει τις πωλήσεις και τις επενδύσεις μάρκετινγκ κατά πάνω από 10%, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών να αφιερώνεται στην Κίνα και το Βιετνάμ, σε κορυφαίες μάρκες και ψηφιακά έργα.
πηγή: mononews.gr