English Greek
02
Τρι, Ιουλ
28 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τιμές Άνω Των 15 Ευρώ Για Την Μπύρα Στο Oktoberfest Του Μονάχου;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πόσο κοστίζει ένα λίτρο μπύρας στο Wiesn; Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι η τιμή για ένα λίτρο μπύρας στις σκηνές του Oktoberfest ξεπερνά τα 15 ευρώ. Το Hallo ρώτησε την πόλη του Μονάχου...

Λίγο πριν από την έναρξη του στησίματος του Oktoberfest στην Theresienwiese, η συζήτηση για την τιμή του λίτρου μπύρας στις σκηνές του φεστιβάλ έχει πάρει φόρα. Κοστίζει πλέον 15 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης; Η πόλη του Μονάχου τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με αυτό - προς το παρόν.

oktoberfest1

Σπάει το όριο των 15 ευρώ στο Oktoberfest του Μονάχου;
Είναι ήδη προβλέψιμο ότι η τιμή πιθανότατα θα σπάσει το όριο των 15 ευρώ σε ορισμένες σκηνές, τουλάχιστον όπως αναφέρεται σήμερα. Η υψηλότερη τιμή πέρυσι ήταν ήδη 14,90 ευρώ (Vinzenz Murr Metzgerstubn), ενώ σε πολλές σκηνές η μπύρα κόστιζε 14,50 ευρώ (Hofbräu, Käfer, Löwenbräu, Marstall, Ochsenbraterei, Paulaner, Schottenhamel, Schützen, Fisch-Bäda, Glöckle Wirt, Goldener Hahn, Kalbsbraterei, Münchner Stubn), με μέση τιμή 14,18 ευρώ. Η φθηνότερη μπύρα ήταν στη σκηνή "Familienplatzl" (12,60 ευρώ).

Η Münchner Merkur και η tz είχαν αναφέρει σήμερα για ορισμένες σκηνές στις οποίες η μπύρα θα κόστιζε φέτος πάνω από 15 ευρώ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν οι Paulaner, Hacker, Schützenfestzelt και Bräurosl. Η πόλη δεν επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό.

Ο επικεφαλής της Wiesn Κλέμενς Μπάουμγκαρτνερ (CSU ) διευκρίνισε κατόπιν αιτήματος του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa): "Η τιμή της μπύρας θα ανακοινωθεί από την πόλη του Μονάχου". Οι τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, η πόλη δεν καθορίζει τις τιμές. Οι ζυθοποιίες υποβάλλουν τις προβλεπόμενες τιμές των ποτών τους - συμπεριλαμβανομένων των Spezi, της λεμονάδας και του μεταλλικού νερού.

Στη συνέχεια, η πόλη ελέγχει αν είναι κατάλληλες. Το 2023, το μεταλλικό νερό κοστίζει επίσης πάνω από δέκα ευρώ σε πολλές σκηνές. Οι δωρεάν βρύσες με πόσιμο νερό ήταν διαθέσιμες για πρώτη φορά το 2023.

oktoberfest2

Η τιμή της μπύρας του Oktoberfest στο Μόναχο προκαλεί κάθε χρόνο προβλήματα
Ανεξάρτητα από το πόσο υψηλή αποδεικνύεται τελικά η τιμή της μπύρας, αποτελεί ετήσια αιτία για γκρίνια. Ωστόσο, η μπύρα που παρασκευάζεται ειδικά για το Wiesn δεν είναι τόσο ακριβή αν αναλογιστεί κανείς την προσπάθεια που καταβάλλεται.

Πέρυσι, η μέση αύξηση των τιμών κατά 6,1% ήταν σύμφωνη με τον γενικό πληθωρισμό στη Γερμανία - και κάτω από την ελαφρώς υψηλότερη αύξηση των τιμών των τροφίμων και των εστιατορίων.

Παρεμπιπτόντως, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη όλες οι σκηνές του Oktoberfest 2024. Μια θέση στο Oidn Wiesn είναι ακόμα υπό διεκδίκηση. Ο Beppi Bachmaier, ιδιοκτήτης της σκηνής Herzkasperl, θέλει να διεκδικήσει την άδεια λειτουργίας του για φέτος ενώπιον του Βαυαρικού Διοικητικού Δικαστηρίου (VGH ).

Αυτή είχε στην πραγματικότητα χορηγηθεί στην “Boandlkramerei” με ιδιοκτήτη τον Peter Schöniger κατά τη διαδικασία ανάθεσης της πόλης. Ο Bachmaier είχε αποτύχει με επείγουσα αίτηση χορήγησης άδειας ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί αυτή την εβδομάδα, δηλαδή πριν από την έναρξη των εργασιών.

πηγή: grland.info

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tröegs - Night Gazer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Founders - Maple Barrel-Aged Frangelic Mountain
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Founders Brewing Co.

Almanac - Optical Amusement / Fruit Punch Sournova / Crispy Grrrl
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Dogma - Bloody Rosemary
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Dogma Brewery.

Αλλάζει Στυλ Η Βεργίνα Και Λανσάρει Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ
xanthinea.gr

Με νέα εικόνα, λογότυπο και συσκευασίες κάνει την εμφάνισή της η εμβληματική για την ελληνική ζυθοποιία μπύρα Βεργίνα αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα καθώς και τον "premium" χαρακτήρα του brand.

Surly - Bluberry Crumble Darkness / Midnight Manhattan Darkness / Gimme S'More Darkness
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες εκδόσεις της "Darkness" κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το