English Greek
03
Κυρ, Μαρ
62 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα Με Υπογραφή... Π.Θ.

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Και με ελληνικά αρώματα και γεύση - Παρουσιάζεται σε ημερίδα, στο τμήμα Πληροφορικής.

Μία νέα μπύρα με ελληνικά αρώματα και γεύση που φέρει... ακαδημαϊκή υπογραφή, παρήγαγε και θα παρουσιάσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για μπύρα στην παραγωγή της οποίας αξιοποιούνται γηγενείς ποικιλίες λυκίσκου και η οποία θα παρουσιαστεί σε ημερίδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα «Μοριακή ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτόχθονων ποικιλιών λυκίσκου για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζύθων με ονομασία προέλευσης».

Η ημερίδα περιλαμβάνει την παρουσίαση του ερευνητικού έργου με τίτλο «Μοριακή ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοχθόνων ποικιλιών λυκίσκου για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζύθων με ονομασία προέλευσης, ΠΑΖΛ (Παραγωγή Ανάλυση Ζύθων Λυκίσκου)», καθώς και των στόχων, των επιτευγμάτων και της αναμενόμενης απήχησής του, και τέλος την μπύρα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου με ελληνικά αρώματα και γεύση.

university thessaly

Στο συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν η εταιρία «Βιοεφαρμογές», το Εργαστήριο Μοριακής και Υπολογιστικής Βιολογίας και Γενετικής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κεντρικός στόχος του έργου είναι η παραγωγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα ζύθων με τοπικό άρωμα και γεύση που θα αξιοποιούν τις γηγενείς ποικιλίες λυκίσκου. Η παραγωγή ποιοτικών ζύθων υψηλής προστιθέμενης αξίας με ελληνικά αρώματα και γεύση, αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση του κλάδου αλλά και στην ενίσχυση των εξαγωγών λόγω της ανάδειξης των τοπικών χαρακτηριστικών, όπως συνέβη παλιότερα με τα ελληνικά κρασιά. Το έργο προσβλέπει στην ενίσχυση του τοπικού αγροδιατροφικού τομέα αλλά και του τουρισμού μέσα από την ανάπτυξη προϊόντων που θα αξιοποιούν τους συγκεκριμένους ζύθους σε βιωματικές δράσεις αγροτουρισμού (π.χ. η γευσιγνωσία, η πειραματική παραγωγή προϊόντων) υποστηρίζοντας το branding της Στερεάς Ελλάδας. Έχει δημιουργηθεί βάση δεδομένων των τοπικών γηγενών λυκίσκων που είναι ταυτοποιημένοι γενετικά, βιοχημικά και βιολογικά ώστε να υπάρχει πλήρης χαρακτηρισμός ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Η υλοποίηση της επένδυσης δημιούργει ένα δίκτυο πραγματικής συνεργασίας το οποίο αξιοποιεί στο έπακρο την εξειδίκευση του κάθε φορέα ενώ παράλληλα αναδεικνύει τα οφέλη από τη στενή συνεργασία επιχειρήσεων - Πανεπιστημίων προς όφελος της ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας και της χώρας γενικότερα.

Το έργο υλοποιείται με την χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2014 - 2020, ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στο πλαίσιο της δράσης: «Χρηματοδοτική Ενίσχυση Σχεδίων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στους τομείς της RIS3» (Κωδικός πράξης: ΣΤΕΡ1-0026139).

πηγή: taxydromos.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

HaandBryggeriet - Summer Bliss
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η HaandBryggeriet.

Gigantic - Firebird
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing.

Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης: Άλλαξε Το Ενεργειακό Της Μίγμα Με Κατανάλωση Κατά 50% Από ΑΠΕ
businessnews.gr

Επρόκειτο για μια κίνηση που σχεδιάζονταν εντατικά τους τελευταίους μήνες.

8 Wired - Celery Salt Hippy / Dynamite / Rendition Of The Devil
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η 8 Wired Brewing.

Ο Πιο Έξυπνος Τρόπος Που Σκέφτηκε Κάποιος Για Να Πίνει Τζάμπα Μπύρες - Μέχρι Στιγμής Έχει Πιει 85
huffingtonpost.gr

Μια ιστορία από το Μίσιγκαν που αξίζει να γίνει γνωστή (για ευνόητους λόγους).

Crooked Stave - Single Hop Nelson
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Crooked Stave Artisan Beer Project.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Funky Buddha - Berries And Queens
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - F*ck 2020
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Morning Wood
Γιώργος Ιορδανίδης
Wicked Weed - Dr. Dank
Γιώργος Ιορδανίδης
Abomination - Fuck 2021 As Well
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το