English Greek
19
Πεμ, Σεπ
9 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Eurostat: Στα 34,3 Δισ. Λίτρα Η Παραγωγή Μπύρας Στην ΕΕ Το 2023 - Εκτινάχθηκε 13,5% Η Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Κορυφαίος παραγωγός η Γερμανία με 7,2 δισ. λίτρα - Η Ολλανδία κορυφαίος εξαγωγέας και η Γαλλία κορυφαίος εισαγωγέας

Το 2023, οι χώρες της ΕΕ παρήγαγαν 32,5 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχε αλκοόλ και 1,8 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή χωρίς καθόλου αλκοόλ, συνολικά 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Σε σύγκριση με το 2022, η παραγωγή μπύρας με αλκοόλ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 5% (-1,7 δισ. λίτρα). Όσον αφορά την μπύρα χωρίς αλκοόλ, σημειώθηκε αύξηση 13,5% σε σύγκριση με το 2022 (+0,2 δισ. λίτρα).

Όσον αφορά την παραγωγή μπύρας με αλκοόλ, το 2023, η Γερμανία συνέχισε να είναι ο κορυφαίος παραγωγός με 7,2 δισ. λίτρα (22,3% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ).

Ακολούθησαν η Γερμανία με 4,0 δισ. λίτρα παραγωγής (12,4% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Πολωνία με 3,5 δισ. λίτρα (10,8%), η Ολλανδία με 2,4 δισ. λίτρα (7,5%) και το Βέλγιο με 2,0 δισ. λίτρα (6,3%).

beer production 2023

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα εμπορικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ολλανδία συνέχισε να ηγείται ως ο κορυφαίος εξαγωγέας μπύρας που περιέχει αλκοόλ το 2023. Η Ολλανδία εξήγαγε συνολικά (εντός και εκτός ΕΕ) 1,8 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιέχει αλκοόλ το 2023, λογιστικά για το 21,5% των συνολικών εξαγωγών μπύρας των χωρών της Ε.Ε. Σε σύγκριση με το 2022, αυτή η χώρα της ΕΕ σημείωσε μείωση κατά 0,1 δισ. λίτρα στις εξαγωγές μπύρας.

Την Ολλανδία ακολούθησαν η Γερμανία και το Βέλγιο (και οι δύο εξάγουν 1,4 δισ. λίτρα), η Τσεχία και η Ιρλανδία (και οι δύο εξάγουν 0,5 δισ. λίτρα).

Όσον αφορά τις εισαγωγές, η Γαλλία συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας μπύρας που περιέχει αλκοόλ το 2023, με 0,9 δισ. λίτρα, που αντιπροσωπεύουν το 17,1% των συνολικών εισαγωγών της ΕΕ (εντός και εκτός ΕΕ). Οι άλλοι μεγάλοι εισαγωγείς ήταν η Ιταλία με περισσότερα από 0,7 δισ. λίτρα και η Ισπανία, η Ολλανδία και η Γερμανία με σχεδόν 0,6 δισ. λίτρα η καθεμία.

beer exports imports 2023

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας και εισαγωγέας από την ΕΕ
Όσον αφορά τους κύριους προορισμούς για εξαγωγές μπύρας (με αλκοόλ) σε χώρες εκτός ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο (0,8 δισ. λίτρα, 22,8% των συνολικών εξαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (0,6 δισ. λίτρα, 16,1%) ήταν οι κύριοι εταίροι, ακολουθούμενες από τη Ρωσία (0,3 δισ. λίτρα, 8,4%), την Κίνα (0,3 δισ. λίτρα, 7,3%) και την Κούβα (0,2 δισ. λίτρα, 5,2%).

Οι εισαγωγές μπύρας που περιέχουν αλκοόλ από χώρες εκτός ΕΕ είναι οριακές σε σύγκριση με τις εισαγωγές εντός της ΕΕ. Κατά τις εισαγωγές από χώρες εκτός ΕΕ, οι χώρες της ΕΕ προτιμούσαν τη βρετανική μπύρα (0,3 δισ. λίτρα, 57,6% όλων των εισαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ το 2023 και τη μεξικάνικη μπύρα (0,1 δισ. λίτρα, 17,2%).

πηγή: financialreport.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανησυχία Για Την Επάρκεια Σε CO2 - Φόβοι Για Ελλείψεις Και Αυξήσεις Τιμών Σε Μπύρα Και Ανθρακούχα Ποτά
agrocapital.gr

Η κυβέρνηση στο ΗΒ παρενέβη πρόσφατα για να μεσολαβήσει σε μια συμφωνία μεταξύ των παραγωγών CO2 και της βιομηχανίας, αλλά η συμφωνία πρόκειται να λήξει στα τέλη Ιανουαρίου.

Uiltje - The Temple Of Talus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Flying Monkeys - Space Age Sunshine
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Flying Monkeys Craft Brewery.

Nook / AleBrowar - Hazy Flower
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την AleBrowar κυκλοφόρησε η Browar Nook.

Epic - The Othership
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

Noctua - Smash
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Noctua Microbrewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το