English Greek
20
Παρ, Σεπ
9 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μόναχο: Φεστιβάλ Μπύρας Χωρίς Αλκοόλ Στην Έδρα Του Oktoberfest

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το παραδοσιακό Oktoberfest καλά κρατεί, αλλά το φεστιβάλ Die Null προσφέρει εναλλακτική, μη αλκοολούχα ψυχαγωγία.

Η διοργάνωση του Die Null (Το Μηδέν) αποτελεί μέρος των προσπαθειών για περιορισμό της αντικοινωνικής συμπεριφοράς στη γερμανική πόλη, που είναι το παγκόσμιο κέντρο κατανάλωσης μπύρας.

Το παραδοσιακό Oktoberfest καλά κρατεί, αλλά το φεστιβάλ Die Null προσφέρει εναλλακτική, μη αλκοολούχα ψυχαγωγία.

Μόναχο: Φεστιβάλ μπύρας χωρίς αλκοόλ στην έδρα του Oktoberfest
Η διοργάνωση του Die Null (Το Μηδέν) αποτελεί μέρος των προσπαθειών για περιορισμό της αντικοινωνικής συμπεριφοράς στη γερμανική πόλη, που είναι το παγκόσμιο κέντρο κατανάλωσης μπύρας.

Το Μόναχο, έδρα του παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest, ανοίγει αυτές τις ημέρες την πρώτη του Biergarten (φεστιβάλ μπύρας σε ανοιχτό χώρο) χωρίς αλκοόλ, σε μια κίνηση που αντανακλά την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών του φεστιβάλ και την αυξανόμενη απογοήτευση από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το ανοιχτό φεστιβάλ μπύρας Die Null (Το Μηδέν), κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της βαυαρικής πρωτεύουσας, θα σερβίρει στους θαμώνες του αποκλειστικά αναψυκτικά, κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, χυμούς, νερό και μη αλκοολούχες μπύρες, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την έντονη, θορυβώδη εικόνα της περιοχής.

Οι διαχειριστές κοντινών εστιατορίων, ξενοδοχείων και πολιτιστικών χώρων, που θα λειτουργούν από κοινού το φεστιβάλ, παραπονιούνται εδώ και καιρό για τους τουρίστες που ξεχύνονται από τα τρένα και πίνουν υπερβολικά μαζί με τους ντόπιους, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή εικόνα του Μονάχου ως πρωτεύουσας της μπύρας.

Οι επισκέπτες στο υπαίθριο φεστιβάλ μπύρας θα μπορούν να φέρουν το δικό τους φαγητό, ενώ θα υπάρχει δωρεάν ψυχαγωγία από μουσικά συγκροτήματα, χορωδίες και σόλο καλλιτέχνες, καθώς και βραδιές χορού με DJ και πολλά πάρτι για τη νεολαία. Στόχος του Μονάχου είναι η περιοχή να «αναβαθμιστεί» και να «ενταχθεί ξανά στο κέντρο της κοινωνίας», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή της πόλης, καθώς η κατανάλωση μπύρας συνεχίζει να μειώνεται σταθερά στη Γερμανία.

Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι η περιοχή να απομακρυνθεί οριστικά από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά να δείξει ότι διαθέτει και ελκυστικές εναλλακτικές. Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και μπιραριών παρατηρούν την τελευταία εικοσαετία όλο και περισσότερους νεαρούς με επαγγελματική περιβολή να γίνονται φέσι στο μεθύσι, χωρίς αναστολές.

Οι αντιδράσεις στη διοργάνωση του Die Null είναι μέχρι στιγμής θετικές, τόσο από τους επισκέπτες όσο και από τους ντόπιους. Οι υπεύθυνοι είναι αποφασισμένοι να σερβίρουν ποτά χωρίς αλκοόλ, παρά το γεγονός ότι μάλλον θα ζημιωθούν - καθώς οι πελάτες παραγγέλνουν συχνά 10 μπύρες ο καθένας το βράδυ, αλλά ελάχιστοι θα ζητούσαν 10 φρουτοχυμούς.

Μια δημοτική ομάδα δράσης εργάζεται καθημερινά για να απωθήσει τα θορυβώδη μεθυσμένα πλήθη από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου και τα πάρκα της πόλης, ώστε να τα καταστήσει πιο ασφαλή και ελκυστικά, ενώ παράλληλα καταπολεμά τα βίαια εγκλήματα και τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Το φεστιβάλ του Die Null, τα εγκαίνια του οποίου θα κηρύξει ο δήμαρχος της πόλης, Ντίτερ Ράιτερ, θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου - λίγο λιγότερο από μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Oktoberfest. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μη αλκοολούχα εκδήλωση: πέρυσι, ένα εκκλησιαστικό συνέδριο εμφάνισε πειραματικά μια μπιραρία με μη αλκοολούχα ποτά για μία ημέρα.

Η κατανάλωση μπύρας στη Γερμανία έχει αρχίσει να υποχωρεί σταθερά από τη δεκαετία του 1990. Με μέση ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση 88 λίτρων, η χώρα βρίσκεται πλέον πίσω από τις γειτονικές της Τσεχία, Αυστρία και Πολωνία. Παράλληλα, η Γερμανία έγινε φέτος η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποίησε την κάνναβη για προσωπική χρήση.

Αυτές οι αλλαγές στα γερμανικά έθιμα απειλούν την επιβίωση ορισμένων αιωνόβιων γερμανικών εταιρειών ζυθοποιίας, ενώ άλλες στρέφονται προς τις μη αλκοολούχες μπύρες, οι οποίες έχουν κερδίσει το κοινό προσφέροντας εξαιρετική γεύση με χαμηλότερο αριθμό θερμίδων - και χωρίς hangover.

πηγή: protagon.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anchor - Pursuit Of Hoppiness / Strawberry Tangie / Passionate Haze / Delightful Light
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Anchor Brewing.

Clepsydra - Walnut Pie
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Clepsydra Nomad Brewing.

Garage Project - Sour Diesel
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Garage Project.

Lehe - Harassment By Sour
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lehe Pruulikoda.

Saint Arnold - Harmony
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Saint Arnold Brewing Co.

Ingenious - Humbled In Humble Volume 1
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ingenious Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το