English Greek
19
Πεμ, Σεπ
9 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βερολίνο: Ζυθοποιία Ανακυκλώνει Το Σιτάρι, Βοηθάει Τους Αγρότες Και «Μεθάει» Τις Αγελάδες (Βίντεο)

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στην ανακύκλωση των υλικών που χρησιμοποιεί.

Μια ζυθοποιία στο Βερολίνο σέβεται το περιβάλλον και στηρίζει τους αγρότες. Έχει τοποθετήσει στην οροφή ηλιακούς συλλέκτες για να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ προσφέρει στους παραγωγούς το σιτάρι που χρησιμοποιεί.

Ακόμη, η μπύρα που παράγει δεν έχει συντηρητικά ή χημικά.

«Μεγάλο τμήμα των δημητριακών που προμηθευόμαστε, έρχεται όχι από πολύ μακριά, από το Μπάμπεργκ, στη νότια Γερμανία. Αυτός ο σπόρος χρησιμοποιείται για τη διαδικασία παραγωγής ζύθου. Στη συνέχεια το αποθηκεύουμε και το δίνουμε σε αγρότη που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από εδώ. Ο σπόρος έχει πολλή πρωτεΐνη και τον χρησιμοποιεί ως ζωοτροφή για τις αγελάδες, το κρέας των οποίων πωλείται στην τοπική αγορά» δήλωσε ο Τζώρτζ Σουμάι, εκπρόσωπος της ζυθοποιίας.

fuerst wiacek

Η ζυθοποιία δεν μπορεί να εγγυηθεί στον αγρότη μια συγκεκριμένη ποσότητα σιτηρών που θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα. Όλα εξαρτώνται από την παραγωγή και την ζήτηση.

«Μία φορά την εβδομάδα, έρχομαι εδώ και μαζεύω το σιτάρι που έχει χρησιμοποιηθεί. Τα παίρνω σπίτι και μετά τα ταΐζω στις αγελάδες μου. Θα ήθελα να τις ταΐζω μία φορά την ημέρα. Μερικές φορές πρέπει να το «απλώνω λίγο». Αλλά οι αγελάδες το απολαμβάνουν πραγματικά και νομίζω πως ανυπομονούν» υποστηρίζει ο αγρότης Κριστόφ Μπρούντκε.

Η ζυθοποιία δίνει μεγάλη σημασία στην ανακύκλωση των υλικών που χρησιμοποιεί.

«Συσκευάζουμε τις μπύρες μας σε κουτιά αντί για μπουκάλια. Στέλνουμε πολλές μπύρες εκτός Γερμανίας, για την ακρίβεια σε 34 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Τα κουτιά καταλαμβάνουν το μισό βάρος και το μισό χώρο από το μπουκάλι. Επίσης η συσκευασία μας είναι 100% ανακυκλώσιμη. Στη χώρα μας το ποσοστό ανακύκλωσης των μεταλλικών κουτιών είναι μεγαλύτερη από το γυαλί» δήλωσε ο Τζώρτζ Σουμάι, εκπρόσωπος της ζυθοποιίας.

Κάθε μήνα η ζυθοποιία λανσάρει νέες γεύσεις που αρέσουν πολύ στους νεότερους πελάτες.

«Η συνεργασία μεταξύ του αγρότη και της ζυθοποιίας μετράει τρία χρόνια, από τότε που η ζυθοποιία άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά. Όμως είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τον πατέρα του αγρότη, ο οποίος τάιζε τις αγελάδες του κρέας με μπύρα και φαγητό χωρίς σκουπίδια» μεταδίδει από το Βερολίνο η ανταποκρίτρια του euronews Λίβ Στράουντ.

πηγή: euronews.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Offshoot - One If By Land / Two If By Sea
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

Great South Bay - For Those About To Rock
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, για λογαριασμό της KnuckleBonz, προς τιμήν του θρυλικού συγκροτήματος των AC/DC, κυκλοφόρησε η Great South Bay Brewery.

Lambrate - Su De Doss
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Birrificio Lambrate.

Άνοιγμα Της Εστίασης Και Τουρισμός Αύξησαν Τις Πωλήσεις Μπύρας
kathimerini.gr

Με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης που, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, προσεγγίζουν το 20%, κινείται η αγορά μπύρας από τις αρχές του έτους μέχρι τώρα, εξέλιξη η οποία σχετίζεται κυρίως με την επαναλειτουργία της εστίασης από τις αρχές Μαΐου και τη σημαντική αύξηση του τουρισμού σε σύγκριση με πέρυσι.

Jester King - Citrus Froot Direct
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Gigantic - Fuzz Wumper
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το