English Greek
19
Σαβ, Απρ
1 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ινδία: Γιατί Οι Πολυεθνικές Αλκοόλ Της Ζητούν 466 Εκατομμύρια Δολάρια

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Ινδία είναι η όγδοη μεγαλύτερη αγορά αλκοόλ στον κόσμο σε όγκο, με ετήσια έσοδα που η Euromonitor εκτιμούσε πέρυσι σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Απλήρωτες οφειλές ύψους περίπου 466 εκατ. δολαρίων από την Ινδία και το κρατίδιο Τελανγκάνα, φέρονται να διεκδικούν εταιρείες αλκοολούχων ποτών και μπύρας με υπερεθνική δράση, όπως η Diageo, η Pernod Ricard και η Carlsberg, ύστερα και από την απόφαση της Heineken να αναστείλει τις προμήθειες αυτή την εβδομάδα σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα της αγοράς.

Η Ινδία είναι η όγδοη μεγαλύτερη αγορά αλκοόλ στον κόσμο σε όγκο, με ετήσια έσοδα που η Euromonitor εκτιμούσε πέρυσι σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κρατίδιά της ρυθμίζουν μεμονωμένα την τιμολόγηση των αλκοολούχων προϊόντων, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στα έσοδά τους.

Η United Breweries της Heineken ωστόσο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει τις προμήθειες στη νότια Τελανγκάνα, την περιοχή με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις μπίρας στην Ινδία, λόγω των καθυστερημένων πληρωμών και της έλλειψης κυβερνητικής έγκρισης για υψηλότερες τιμές από το οικονομικό έτος 2019/20, γεγονός που έπληξε τα οικονομικά της.

Το κρατίδιο Τελανγκάνα στην Ινδία, αντιπροσωπεύει περίπου το 15% έως 20% των ετήσιων πωλήσεων της United Breweries, η οποία ανήκει στη Heineken, βάσει όγκου.

Ταυτόχρονα, η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία ερευνά ξεχωριστά τις κατηγορίες για συμπαιγνία της Anheuser-Busch InBev και της γαλλικής Pernod για την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, έχοντας πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία τους τον Δεκέμβριο. Και οι δύο συνεργάζονται με τις ινδικές αρχές.

Πολλά μέρη, όπως η Τελανγκάνα, απαιτούν από τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών να προμηθεύουν μόνο τις κρατικές αποθήκες, οι οποίες στη συνέχεια πωλούν στους λιανοπωλητές, αναγκάζοντας τις εταιρείες να βασίζονται στις κρατικές κυβερνήσεις για την πληρωμή.

Σύμφωνα με το Reuters, η Τελανγκάνα χρωστάει συνολικά απλήρωτες οφειλές ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων ρουπιών (466 εκατομμύρια δολάρια) σε εταιρείες ουίσκι και μπίρας. Αργά την Τετάρτη, ο υπουργός της Τελανγκάνα Jupally Krishna Rao δήλωσε ότι η United Breweries, η οποία κατέχει το 70% της αγοράς στο συγκεκριμένο κρατίδιο, είχε αναστείλει τις προμήθειες ως «τακτική» για να πιέσει για αυξήσεις τιμών, οι οποίες τείνουν να αμβλύνουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

Ο Rao δήλωσε ότι η πολιτεία χρωστάει στην United Breweries 77 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν έδωσε ακριβείς λόγους για την καθυστέρηση. Δεν αποκάλυψε τις εκκρεμείς οφειλές προς τους ομολόγους της, αλλά πηγές ανέφεραν ότι στην Carlsberg οφείλει σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εκκρεμότητες για την AB InBev ανέρχονται σε 17 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή: newmoney.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Against The Grain - Fresh Cut Mango
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Against The Grain Brewery.

Heavy Seas - Cosmic Flurry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Heavy Seas Beer.

Drink Greener: Βρετανική Καμπάνια Για Μπύρα Και Αλκοόλ Χωρίς Πλαστικά Ποτήρια
cibum.gr

Έκκληση κάνει η καμπάνια Campaign for Real Ale (CAMRA) στη βρετανική κυβέρνηση να απαλλάξει τη μπύρα από το πλαστικό.

Brewers Association: Οι Κορυφαίες Ζυθοποιίες Των ΗΠΑ Για Το 2020
Γιώργος Ιορδανίδης

Τις ετήσιες λίστες με τις κορυφαίες ζυθοποιίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον όγκο παραγωγής-πωλήσεων για το 2020, κοινοποίησε η Brewers Association.

«Παρασκευάζεται Εδώ, Στο Μπερναμπέου» - Το Εμβληματικό Γήπεδο Της Ρεάλ Θα Έχει Την Δική Του Ζυθοποιία Με Παραγωγή 30.000 Λίτρα Ετησίως (Βίντεο)
protothema.gr

Ένας καινοτόμος χώρος της Mahou βρίσκεται στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και αναμένεται να υποδεχτεί πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως.

Tröegs - #449
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το