English Greek
17
Δευ, Ιουν
27 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Η Μεγαλύτερη Ισπανική Ζυθοποιία Ενισχύει Με Προπληρωμένες Αγορές Από Πελάτες 1.000 Εστιατόρια Και Μπαρ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο τομέας εστίασης είναι ένας από τους πιο πληγέντες από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ παραμένουν κλειστά από τις 14 Μαρτίου.

Ενόψει της επαναλειτουργίας του τομέα, με αυστηρούς κανόνες για τη διασφάλιση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας οι μεγάλες ισπανικές ζυθοποιίες έχουν υιοθετήσει πρωτοβουλίες, προκειμένου να στηρίξουν τον τομέα της εστίασης, ο οποίος ευθύνεται για το 70% της κατανάλωσης ζύθου. Για τις μεγάλες ζυθοποιίες, η κατανάλωση σε μπαρ και εστιατόρια επιφέρει περισσότερο από το ήμισυ των κερδών τους, ενώ οι μικρότερες ζυθοποιίες εξαρτώνται αποκλειστικά από τα μπαρ, καθώς δεν πωλούν τα προϊόντα τους στη λιανική. Παράλληλα, η μπύρα, αποτελεί και ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά του τομέα καθώς το 25% με 40% των εσόδων των καταστημάτων εξαρτάται από τις πωλήσεις αυτής.

Η μεγαλύτερη ισπανική ζυθοποιία, Mahou-San Miguel, ξεκίνησε στις 24 Απριλίου τη διαδικτυακή καμπάνια «Ahora Más Que Nunca» (Τώρα Περισσότερο από Ποτέ), στην οποία οι πολίτες μπορούν να προπληρώσουν και να αγοράσουν ζύθο και άλλα προϊόντα, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν στα επιλεγμένα μπαρ και εστιατόρια με το άνοιγμά τους. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν τις επιχειρήσεις να έχουν την αναγκαία ρευστότητα για τη διάρκεια κατά την οποία παραμένουν κλειστά. Μέσω της πλατφόρμας, επιτρέπεται και η δωρεά σε κάποιο κατάστημα.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν ήδη 1.000 συνεργαζόμενα μπαρ και εστιατόρια ενώ δίνεται η δυνατότητα οι πελάτες να επιλέξουν επιπλέον καταστήματα.

Πέραν αυτού, η ίδια εταιρία, έχει ανακοινώσει ότι θα δωρίσει στα συνεργαζόμενα με αυτήν καταστήματα, μάρκες ζύθου και νερού της, συνολικής αξίας 750 εκ. ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της τις πρώτες ημέρες του ανοίγματος. Παρόμοιο μέτρο έχει υιοθετήσει και η Heineken Ισπανίας, η οποία με την πρωτοβουλία #Fuerzabar, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρέχει 18 εκατ. από τα προϊόντα της στα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Οι δράσεις αυτές δεν εκπλήσσουν δεδομένου ότι οι ζυθοποιίες δεν μπορούν να καλύψουν τις απώλειες κερδών τους από το κλείσιμο των καταστημάτων. Σύμφωνα με την Ένωση Ζυθοποιών Ισπανίας (Cerveceros de España), η κατ’ οίκον κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 30%, η οποία όμως δεν μπορεί να φθάσει τη συνολική κατανάλωση που πραγματοποιούνταν σε εστιατόρια και μπαρ.

Πέραν όμως της μικρότερης ζήτησης, η κατανάλωση στο σπίτι δεν ενισχύει την κατανάλωση άλλων προϊόντων, όπως λ.χ. τους γνωστούς ισπανικούς μεζέδες, τα τάπας στην Ισπανία, βυθίζοντας και άλλες εταιρίες σε ύφεση.

πηγή: tornosnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Stone - Two Kiwis
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Pühaste - Sära / Disposable Art
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Burial - The Ocean Swallows The Sun / Never Said I Would Stay True
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Uiltje - Hopsicle Popsicle
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Έρευνα: Γύρισαν Πλάτη Στο Αλκοόλ Οι Έλληνες Στη Διάρκεια Του Lockdown - Ποιοι Τα "Έτσουξαν" Παραπάνω
sputniknews.gr

Η έρευνα έγινε σε 21 χώρες της Ευρώπης και δείχνει την κατανάλωση αλκοόλ κατά την περίοδο του lockdown.

Uiltje - Mmmhop
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το