English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυξημένες Εξαγωγές Βύνης Για Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία Και Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Για τρίτη χρονιά θα προχωρήσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε εξαγωγή ελληνικής βύνης κριθαριού. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021 θα εξαχθούν 17.000 τόνοι βύνης, ποσότητα σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις δυο προηγούμενες χρονιές, στις αγορές της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

Η αύξηση των εξαγωγών βύνης αποτελούσε προτεραιότητα της εταιρείας για φέτος με στόχο να αντισταθμιστούν οι περιορισμένες εγχώριες παραγωγικές ανάγκες, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή καλλιεργητική σεζόν, όπου λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν στην αγορά της εστίασης υπήρξε σημαντική μείωση στην αγορά μπύρας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρέμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της απορροφώντας το σύνολο των συμφωνημένων ποσοτήτων κριθαριού.

Το εγχείρημα των εξαγωγών ήταν δύσκολο καθώς η πανδημία έχει επηρεάσει συνολικά την παγκόσμια αγορά μπύρας. Το γεγονός, όμως, ότι επιτεύχθηκαν οι συμφωνίες, ήρθε να επιβεβαιώσει, σύμφωνα με την εταιρεία, για μία ακόμα φορά την υψηλή ποιότητα του βυνοποιήσιμου κριθαριού που παράγεται μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Έναρξη πιλοτικού προγράμματος ψηφιακής τεχνολογίας
Με στόχο την περαιτέρω αύξηση της καλλιεργητικής απόδοσης, η εταιρεία ενίσχυσε πρόσφατα το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας και συμμετέχοντες καλλιεργητές με την πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακής τεχνολογίας. Να σημειωθεί εδώ ότι μέσω της συνεργασίας της με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και των μελετών που πραγματοποιεί έχει καταφέρει να αυξήσει από το 2011 μέχρι σήμερα τις καλλιεργητικές αποδόσεις ήδη κατά 30%.

Συνολικά 100 παραγωγοί από την περιοχή της Θεσσαλίας χρησιμοποιούν πιλοτικά ψηφιακή πλατφόρμα η οποία αποτελεί ένα live σύστημα λήψης αποφάσεων. Η πλατφόρμα συνδυάζει δεδομένα από κοντινούς μετεωρολογικούς σταθμούς με απλά δεδομένα που εισάγουν στο σύστημα οι ίδιοι οι καλλιεργητές, για να προσφέρει συμβουλές για το ποιες καλλιεργητικές φροντίδες χρειάζεται να εφαρμοστούν και πότε. Σημαντικό είναι ότι οι συμβουλές που δίνονται είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε χωραφιού χωριστά. Παράλληλα η πλατφόρμα παρέχει δεδομένα σχετικά με το αποτύπωμα CO2 της καλλιέργειας, συντελώντας στη χάραξη στρατηγικής για τη μείωσή του.

Ο κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη, που συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα, ανέφερε πως «μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, ο κάθε παραγωγός του Συνεταιρισμού έχει στα χέρια του πολύτιμα συμβουλευτικά εργαλεία υποστήριξης και λήψης αποφάσεων αναφορικά με τη γεωργική του εκμετάλλευση, στον τομέα των καλλιεργητικών φροντίδων. Στο ημερολόγιο του παραγωγού, υπάρχει λεπτομερή καταγραφή όλων των επεμβάσεων που πραγματοποιεί ο αγρότης στο χωράφι, από το όργωμα έως και τη συγκομιδή. Με αυτό τον τρόπο προκύπτουν στατιστικά δεδομένα με τα οποία μας δίνεται η δυνατότητα να υπολογίσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Η εξαγωγή των στοιχείων από την παρακολούθηση όλων των διαδικασιών και εφαρμογών θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε στην πορεία τη διαχείριση των καλλιεργειών μας, δημιουργώντας προϊόντα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η προσπάθεια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στον τομέα της Συμβολαιακής Γεωργίας είναι για εμάς πρότυπος πυλώνας εφαρμογής ορθής γεωργικής πρακτικής και αποτελεί παράλληλα τρόπο έκφρασης ειλικρινούς συνεργασίας με τον παραγωγικό κόσμο».

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

KCBC - Conehead The Beerbarian / Savage Crush / Fashion Police
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Η "Πικρή Μπύρα Του Χάρι"
Γιώργος Ιορδανίδης

Η Greene King Brewery, στη Μεγάλη Βρετανία, κυκλοφόρησε μια νέα ετικέτα, εμπνεόμενοι από το νέο πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ που προβάλλεται στο Netlfix.

Creative Creature - Smacker's Pink Guava / Blueberry vs Lime
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing Co.

Perennial - Peyto
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Βρετανία: Ξανάνοιξαν Μετά Από Μήνες Οι Παμπ, Από Το Πρωί Για Μπύρες Οι Άγγλοι
huffingtonpost.gr

«Ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερία» για τους Βρετανούς.

Heineken: Άνω Των Προσδοκιών Η Αύξηση Των Πωλήσεων Α' Τριμήνου
insider.gr

Πάνω από τις προσδοκίες ήταν οι πωλήσεις α' τριμήνου της Heineken, της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, καθώς με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, ο κόσμος επέστρεφε σε παμπ, μπαρ και εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το