English Greek
24
Δευ, Ιουν
24 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης: Ανατροπή Σκηνικού Και Αλλαγές Κορυφής

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ριζικές αλλαγές σε επίπεδο κορυφής στη διοίκηση της εταιρείας λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr. Σε αυτό το πλαίσιο οι μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν να αντικατασταθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζώρτζης Κανακάρης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η Deca Investments, στην οποία ανήκει η πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης, προχώρησε ήδη στην αντικατάστασή του. Τη θέση του νέου επικεφαλής στην Ε.Ζ.Α. αναλαμβάνει ο σημερινός γενικός διευθυντής της Photos Photiades Distributors, Νικήτας Ασπιώτης. Θυμίζουμε ότι η Photos Photiades είναι η εταιρεία που παράγει και εμφιαλώνει τα προϊόντα της Carlsberg στην Κύπρο. Για την ανάληψη καθηκόντων από τον Νικήτα Ασπιώτη αναμένονται προσεχώς οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι μέτοχοι της Ε.Ζ.Α., κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέθεσαν στην εταιρεία Stanton Chase την ανεύρεση του στελέχους που καλείται να αντικαταστήσει τον κύριο Κανακάρη, ο οποίος θα παραμείνει για ένα χρονικό διάστημα στην εταιρεία με διαφορετικά όμως καθήκοντα από τα σημερινά προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή.

Μηδενική ανάπτυξη φέτος σε μία χρονιά που η αγορά κινείται στο +10%
Βασικός λόγος για τις εξελίξεις αυτές αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με πηγές της αγοράς ότι η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα τελευταία, καθότι φέτος σε μία χρονιά που η αγορά μπύρας στην Ελλάδα κινείται ανοδικά κατά 10% σε όγκους πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι, η Ε.Ζ.Α. βρίσκεται αντίστοιχα στο 0%.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Ε.Ζ.Α. έχει επί της ουσίας ευνοηθεί από την ρευστότητα που της προσέφερε το fund Diorama Ι, τα κεφάλαια του οποίου διαχειρίστηκε η Deca Investments, η καθημερινή διοικητική λειτουργία φαίνεται ότι εμφάνισε επί του παρόντος συγκεκριμένα ζητήματα προς αντιμετώπιση. Να σημειωθεί ότι ο συνολικός δανεισμός της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης στο τέλος του 2021 ήταν 27,17 εκατομμύρια ευρώ, το σύνολο του κεφαλαίου στα 35,22 εκατ. ευρώ και ο συντελεστής μόχλευσης ανήλθε σε ποσοστό 57,11%. Φέτος, δεδομένων και των αποτελεσμάτων που έφερε η εταιρεία, η διοίκηση πρότεινε τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους. Το 2021, ο τζίρος της Ε.Ζ.Α. ανήλθε στα 33,26 εκατ. ευρώ, από 24,5 εκατ. ευρώ το 2020. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν 71 χιλιάδες ευρώ, από ζημίες μετά τους φόρους ύψους 2,18 εκατομμυρίων ευρώ το 2020.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της αγοράς μπύρας ευρύτερα εκτιμάται ότι θα έχει μελλοντικά το γεγονός ότι η Coca-Cola 3Ε θα είναι ο επόμενος διανομέας της ΑΒ InBev στην Ελλάδα, γεγονός που από κάποιους στην αγορά θεωρείται ως μία πόρτα πιθανής συνεργασίας με την Ε.Ζ.Α. Ωστόσο, πρόκειται προς το παρόν για ένα σενάριο και τίποτα περισσότερο.

Ο λόγος που έχει προκαλέσει αυτού του είδους το σενάριο είναι ότι τα παραγόμενα προϊόντα της AB InBev, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, δηλαδή οι μπύρες Löwenbräu και Stella Artois έως και το 2009 διέρχονταν των γραμμών παραγωγής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, η οποία μάλιστα είχε έως τότε και την ευθύνη αποκλειστικής διανομής των προϊόντων αυτών. Άλλες μπύρες της AB InBev είναι οι Beck's, Franziskaner, Leffe και Hoegaarden. Μετά την Ε.Ζ.Α. τη διανομή ανέλαβε η Άμβυξ, εταιρεία διακίνησης ποτών και οινοπνευματωδών και ακολούθησε από το 2019 και ύστερα η Β.Σ. Καρούλιας.

Σε περίπτωση λοιπόν που προκύψει ενδιαφέρον επαναφοράς της παραγωγής στην Ελλάδα για λόγους οικονομιών κλίμακος και εξυπηρέτηση μίας ευρύτερης στρατηγικής από πλευράς της AB InBev, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η Ε.Ζ.Α. θα μπορούσε ενδεχομένως να διαδραματίσει εκ νέου ρόλο σε κάτι τέτοιο.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bottle Logic - Leche Reserva (2023)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Hoppin' Frog - Evolutions Of B.O.R.I.S. The Crusher Raspberry Hazelnut Biscotti
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Evolutions Of B.O.R.I.S. The Crusher", κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Κορονοϊός: Οπαδοί Βοηθούν Την Ομάδα Τους Με Virtual Μπύρες Και Λουκάνικα!
Παναγιώτης Γκαμπράνης

Με εικονικά προϊόντα που θα αγόραζαν και στο γήπεδο, οι οπαδοί της Ουνιόν Βερολίνου βοηθούν την ομάδα τους να αντιμετωπίσει την οικονομική καταιγίδα.

WeldWerks - Tropical Lightning Storm
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η WeldWerks Brewing Co.

Μια Ελληνική Premium Μπύρα Στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας (Βίντεο)
athinorama.gr

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης βρέθηκε με την εκλεκτή εζα Premium Pilsener στο πλευρό του κορυφαίου θεσμού της ελληνικής γεύσης.

Crooked Stave - Coconut Coffee Stout
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Crooked Stave Artisan Beer Project.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το