English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστασίου / Corfu - Σχερία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την δεύτερη κατά σειρά συνεργατική συνταγή για τον εορτασμό των πέντε ετών της μικρής μας ζυθοποιίας.

Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε στην όμορφη Κέρκυρα και συνεργαστήκαμε με μια από τις πρώτες χρονολογικά μικροζυθοποιίες της χώρας και μια από τις πρώτες που ζυθοποίησαν σε νησί. Ο λόγος για την Κερκυραϊκή ζυθοποιία που ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο Καλούδη στον Αρίλλα Κέρκυρας. Η ζυθοποιία, η μοναδική της Κέρκυρας, διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, αλλά και πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό που έφερε εις πέρας την ιδέα μας.

Η Κερκυραϊκή ζυθοποιία συστήθηκε στην ελληνική αγορά μέσω της "Red Ale Special" αλλά και των, Dark Ale Bitter", "Contessa IPA", "Amorosa Weiss", "Epos", "Wish", "Corfu Beer Pilsner", "Corfu Beer Lager", "Cellar 15" και Radler. Η Κερκυραϊκή ζυθοποιία κυκλοφορεί και τρία μη αλκοολούχα ανθρακούχα ποτά της σειράς "Royal Ionian", Ginger Ale με λεμόνι, Ginger Ale με πορτοκάλι και κανέλα και Pink Grapefruit & Bergamot. Επίσης διοργανώνει ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ ζύθου στην Ελλάδα με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Φυσικά αποτελεί τιμή να συνεργαζόμαστε με τους πρωτοπόρους της ελληνικής ζυθοποιίας, έτσι η συνταγή που σας παρουσιάζουμε βασίστηκε στην ναυαρχίδα της Κερκυραϊκής ζυθοποιίας την "Red Ale Special". Σας παρουσιάζουμε μια απολαυστική "Red IPA" γεμάτη αρώματα και γεύση απ' τον αγαπημένο αμερικάνικο λυκίσκο "Amarillo". Μέτριο σώμα, ευχάριστη πικράδα διαρκείας και αρώματα εσπεριδοειδών με 5,3% ABV, η νέα μας συνεργατική συνταγή είναι ένα κλασικό δείγμα αυθεντικής IPA.

anastasiou corfu sheria

Το όνομα αυτής, "Σχερία", η περίφημη χώρα των Φαιάκων!
Μια εποχή που βασιλιάς τους ήταν ο Ναυσίθοος, οι Φαίακες εκδιώχθηκαν από την Υπέρεια (τα πέρατα του κόσμου) από τους Κύκλωπες και μετοίκησαν σε
ένα νησί, τη Σχερία, που αποκλήθηκε από αυτούς και «Νήσος των Φαιάκων», ενώ από τους περισσότερους ταυτίζεται με τη σημερινή Κέρκυρα. Στην ετικέτα μας διακρίνεται το "Λιστόν" ο πιο κεντρικός πεζόδρομος της Κέρκυρας.

Άλλη μια ιστορική συνεργασία λοιπόν με μεράκι και αγάπη, η "Σχερία Red IPA", σας περιμένει να την ανακαλύψετε... Είς υγείαν!!!

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Põhjala / Holy Mountain - A Ton Of Honey
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Holy Mountain Brewing, κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Beer Day: Μια Πρωτοβουλία Από Την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών
Γιώργος Ιορδανίδης

Για 2η συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Μπύρα, στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA.

Σε Ποια Κρατίδια Της Γερμανίας Ζούνε Τα "Μεγάλα" Ποτήρια;
Νικόλαος Σκριτλής

Αν και η κατανάλωση αλκοόλ έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής ζωής στη Γερμανία. Το 2019, κάθε Γερμανός ήπιε κατά μέσο όρο 10,6 λίτρα καθαρό αλκοόλ. 

Revolution / Half Acre - On & On: Part 3
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Half Acre Beer Co., κυκλοφόρησε η Revolution Brewing Co.

Μέσω Συμβολαίων 62.000 Τόνους Βυνοποιίσιμο Αναμένει Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Στα 24 Λεπτά Το Κιλό
agronews.gr

Στους περίπου 62.000 τόνους αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή βυνοποιήσιμου κριθαριού, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, που εφαρμόζει για 15η χρονιά η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», έχοντας συνάψει συμβάσεις με 2.500 παραγωγούς με εγγυημένη τιμή στα 24 λεπτά το κιλό.

Bell's - Mango Oberon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Oberon" αναμένεται από την Bell's Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το