English Greek
16
Τρι, Απρ
32 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες Τουριστικές Υπηρεσίες Εστίασης Και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σε Ζυθοποιεία, Ελαιοτριβεία Και Τυροκομεία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη συμπληρώνεται και βελτιώνεται η νομοθεσία του υπουργείου Τουρισμού για τα σήματα επισκέψιμων εγκαταστάσεων και τουριστικών προορισμών, που περιλαμβάνει τόσο επισκέψιμες εγκαταστάσεις όπως τα επισκέψιμα οινοποιεία, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και τυροκομεία, όσο και προσβάσιμους προορισμούς, όπως σήμα προσβάσιμου τουριστικού προορισμού, αλλά και επιχειρήσεις, όπως το σήμα προσβάσιμης τουριστικής επιχείρησης και σήμα τουριστικού καταλύματος φιλικού προς ζώα.

Συγκεκριμένα, ενόψει της επικείμενης έκδοσης των ΚΥΑ των 3 νέων σημάτων που νομοθέτησε πρόσφατα το υπουργείο Τουρισμού με τον ν. 4875/2021, για τα επισκέψιμα ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και τυροκομεία, συμπληρώνεται σήμερα το θεσμικό τους πλαίσιο και θα επιτρέπεται από εδώ και πέρα η παράλληλη λειτουργία χώρων εστίασης και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικές κατοικίες κ.ά.) στις εγκαταστάσεις που θα λάβουν τα σήματα αυτά, όπως ήδη προβλέπεται και επιτρέπεται για τα επισκέψιμα οινοποιεία.

Όπως δήλωσε η αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού, η υφυπουργός Τουρισμού "Με τις σημερινές διατάξεις που ψηφίζουμε, προσφέρουμε νέες διευρυμένες τουριστικές υπηρεσίες για παροχή εστίασης αλλά και λειτουργίας μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων σε όλα τα επισκέψιμα ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και τυροκομεία της χώρας μας που θα λάβουν τα σήματα μας, φιλοδοξούμε έτσι να φέρουμε ένα νέο αέρα δημιουργίας, ευκαιριών και επενδύσεων, γύρω από τον αγροτουρισμό.

Οι νέες κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων που ρυθμίζουμε με τη νομοθεσία του Υπουργείου Τουρισμού, σκοπό έχουν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, φέρνοντας στο επίκεντρο του τουριστικού χάρτη νέους προορισμούς -λιγότερο δημοφιλείς μέχρι σήμερα- με βασικό όχημα την ελληνική γη και τα ελληνικά προϊόντα".

Οι διατάξεις αυτές εντάσσονται, στις πρωτοβουλίες της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη που έχει το χαρτοφυλάκιο για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, μέσα από τη διασύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής, με τον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Μάλιστα, φέτος το καλοκαίρι διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού δημόσια διαβούλευση για τις προδιαγραφές του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, ενώ, πριν λίγες εβδομάδες τελείωσε η δημόσια διαβούλευση για το Σήμα Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου και θα ακολουθήσει άμεσα το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου. Οι προδιαγραφές αυτές θα δημοσιευθούν σε ΚΥΑ εντός των επόμενων εβδομάδων, με πρώτη αυτή για τα επισκέψιμα ζυθοποιεία, θα ακολουθήσουν έπειτα τα επισκέψιμα ελαιοτριβεία και τα επισκέψιμα τυροκομεία.

Στις δημόσιες διαβουλεύσεις έγινε ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και επιχειρήσεις των αντίστοιχων κλάδων, με συμμετοχή και των διεπαγγελματικών ενώσεων, ενώ, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα σχόλια και στις προτάσεις που κατατίθενται, προκειμένου να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Põhjala - Rye River
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Hudson Valley - Diadem / Amorphia
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Emelisse - 15th Anniversary
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 15α γενέθλιά της γιορτάζει η Brouwerij Emelisse με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

Creative Creature - Here's Hazy
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing Co.

Pühaste - Gertrud
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Νέα Μπύρα Άλφα Με Θαλασσινό Αλάτι
marketingweek.gr

«Εμπνευσμένη από την κοινή μας Γη».

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το