English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα Εξαγορά Στην Ελληνική Μπύρα

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην πλήρη εξαγορά της ζυθοποιίας Έλιξις με έδρα την Χαλκίδα προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ζυθοποιία Septem των αδελφών Σοφοκλή και Γιώργου Παναγιώτου.

Πρόκειται για μία κίνηση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ως σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της Septem στον τομέα της μπύρας χωρίς αλκοόλ, την οποία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει λόγω παραγωγικής δυναμικότητας στις εγκαταστάσεις της στην Κύμη της Εύβοιας.

Ήδη οι ιδιοκτήτες της Septem, έχοντας προχωρήσει στη συγκεκριμένη εξαγορά ξεκίνησαν επενδύσεις σε επίπεδο παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Έλιξις Α.Ε. με στόχο τα πρώτα νέα προϊόντα να τοποθετηθούν στην αγορά φέτος το καλοκαίρι. Στο χαρτοφυλάκιο της εξαγοραζόμενης εταιρείας, η οποία προς το παρόν θα παραμείνει αυτόνομη λειτουργικά, θα παραμείνουν μάρκες όπως η Delphi Beer, ενώ εξετάζεται τί θα συμβεί με τις μπύρες Marea και κατά πόσο αυτές θα παραμείνουν στη γκάμα των παραγόμενων προϊόντων.

Στόχος των νέων μετόχων για την Έλιξη, είναι να συνεχίζει η εταιρεία να δραστηριοποιείται σε όλα τα κανάλια της αγοράς που εξυπηρετούσε μέχρι πρότινος (HoReCa, χονδρεμπόριο, σούπερ μάρκετ) και ταυτόχρονα να αξιοποιήσει το υφιστάμενο πελατολόγιο της Septem στον τομέα των εξαγωγών. Η Septem διαθέτει επί του παρόντος το 25% της παραγωγής της σε χώρες όπως είναι κατά κύριο λόγο η Κύπρος, η Αμερική, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία.

Παραμένει στο δ.σ. ως μέλος ο πρώην ιδιοκτήτης Π. Αβραμίδης
Να σημειωθεί ότι μετά την εξαγορά, στο διοικητικό συμβούλιο της Έλιξη παραμένει ο πρώην ιδιοκτήτης της Παντελής Αβραμίδης, με καθήκοντα μέλους, χωρίς πλέον να διατηρεί καμία μετοχική συμμετοχή στην επιχείρηση. Θυμίζουμε ότι η Έλιξις προ περίπου τριών ετών είχε συνεργαστεί και με την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ), προκειμένου εκείνη να διανέμει τα προϊόντα της στην αγορά, συνεργασία που στη συνέχεια δεν εξελίχθηκε. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει με πρόταση από την ΕΖΑ και προς την μικροζυθοποιία Σερρών (Siris), η οποία εξαγοράστηκε τελικά πέρυσι από τον κυπριακό όμιλο αλκοολούχων και ποτών, Photiades Group. Υπενθυμίζεται ότι ο τότε μέτοχος και ιδρυτής της Siris, Γιάννης Μαρμαρέλης, δεν είχε αποδεχτεί την αρχική πρόταση της ΕΖΑ για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Μία ακόμα εξαγορά αυτή της Ζέος
Συν τοις άλλοις στη διάρκεια του 2022 έλαβε χώρα μία ακόμα εξαγορά της ζυθοποιίας Ζέος, όταν ο πρώην ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Γκάμαρη, πρόσωπο που σχετίζεται με το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, ως ιδιοκτήτης στην Αυτοκίνητη, στο Ακάνθους και σε αρκετά ακόμα γνωστά μαγαζιά. Στο σχήμα έχει διατηρήσει ποσοστό μειοψηφίας και ο πρώην βασικός μέτοχος της εταιρείας, ο Καναδός, Μπόρις Κινγκ. Ο Κινγκ αναζητώντας μία νέα σελίδα για τη ζυθοποιία της Αργολίδας μετά τον θάνατο του στενού του συνεργάτη και συνιδρυτή της εταιρείας, Ντέιβιντ Γουντ, αναζήτησε συνεργασία με νέους επενδυτές και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στη συμφωνία πώλησης του ποσοστού πλειοψηφίας στους νέους βασικούς μετόχους της εταιρείας.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Carlsberg: Αυξήθηκαν 27% Οι Πωλήσεις Στο Τρίμηνο
capital.gr

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις Α' τριμήνου (εξαιρουμένης της Ρωσίας) αυξήθηκαν 27% σε ετήσια βάση, καθώς μετά την πανδημία οι καταναλωτές άρχισαν να πίνουν πιο ακριβή μπύρα και περιορίστηκε η επίπτωση από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Hi-Wire - Chocolate Crème Brûlée 10W-40
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hi-Wire Brewing.

Nola - LA Lager
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Nola Brewing Co.

Garage Project - Broke Deck
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Garage Project.

Stone - Soaring Dragon
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Stone Brewing.

Η Tesla Έβγαλε Στην Αγορά Τη Δική Της Μπύρα - 89 Ευρώ Τα 3 Μπουκάλια
carandmotor.gr

Δύο χρόνια μετά τις εξαγγελίες του Elon Musk, η Tesla λανσάρει στην αγορά τη δική της μπύρα η οποία διατίθεται σε μια «τσουχτερή» τιμή.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το