English Greek
04
Δευ, Δεκ
52 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα Εξαγορά Στην Ελληνική Μπύρα

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην πλήρη εξαγορά της ζυθοποιίας Έλιξις με έδρα την Χαλκίδα προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ζυθοποιία Septem των αδελφών Σοφοκλή και Γιώργου Παναγιώτου.

Πρόκειται για μία κίνηση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ως σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της Septem στον τομέα της μπύρας χωρίς αλκοόλ, την οποία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει λόγω παραγωγικής δυναμικότητας στις εγκαταστάσεις της στην Κύμη της Εύβοιας.

Ήδη οι ιδιοκτήτες της Septem, έχοντας προχωρήσει στη συγκεκριμένη εξαγορά ξεκίνησαν επενδύσεις σε επίπεδο παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Έλιξις Α.Ε. με στόχο τα πρώτα νέα προϊόντα να τοποθετηθούν στην αγορά φέτος το καλοκαίρι. Στο χαρτοφυλάκιο της εξαγοραζόμενης εταιρείας, η οποία προς το παρόν θα παραμείνει αυτόνομη λειτουργικά, θα παραμείνουν μάρκες όπως η Delphi Beer, ενώ εξετάζεται τί θα συμβεί με τις μπύρες Marea και κατά πόσο αυτές θα παραμείνουν στη γκάμα των παραγόμενων προϊόντων.

Στόχος των νέων μετόχων για την Έλιξη, είναι να συνεχίζει η εταιρεία να δραστηριοποιείται σε όλα τα κανάλια της αγοράς που εξυπηρετούσε μέχρι πρότινος (HoReCa, χονδρεμπόριο, σούπερ μάρκετ) και ταυτόχρονα να αξιοποιήσει το υφιστάμενο πελατολόγιο της Septem στον τομέα των εξαγωγών. Η Septem διαθέτει επί του παρόντος το 25% της παραγωγής της σε χώρες όπως είναι κατά κύριο λόγο η Κύπρος, η Αμερική, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία.

Παραμένει στο δ.σ. ως μέλος ο πρώην ιδιοκτήτης Π. Αβραμίδης
Να σημειωθεί ότι μετά την εξαγορά, στο διοικητικό συμβούλιο της Έλιξη παραμένει ο πρώην ιδιοκτήτης της Παντελής Αβραμίδης, με καθήκοντα μέλους, χωρίς πλέον να διατηρεί καμία μετοχική συμμετοχή στην επιχείρηση. Θυμίζουμε ότι η Έλιξις προ περίπου τριών ετών είχε συνεργαστεί και με την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ), προκειμένου εκείνη να διανέμει τα προϊόντα της στην αγορά, συνεργασία που στη συνέχεια δεν εξελίχθηκε. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει με πρόταση από την ΕΖΑ και προς την μικροζυθοποιία Σερρών (Siris), η οποία εξαγοράστηκε τελικά πέρυσι από τον κυπριακό όμιλο αλκοολούχων και ποτών, Photiades Group. Υπενθυμίζεται ότι ο τότε μέτοχος και ιδρυτής της Siris, Γιάννης Μαρμαρέλης, δεν είχε αποδεχτεί την αρχική πρόταση της ΕΖΑ για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Μία ακόμα εξαγορά αυτή της Ζέος
Συν τοις άλλοις στη διάρκεια του 2022 έλαβε χώρα μία ακόμα εξαγορά της ζυθοποιίας Ζέος, όταν ο πρώην ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Γκάμαρη, πρόσωπο που σχετίζεται με το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, ως ιδιοκτήτης στην Αυτοκίνητη, στο Ακάνθους και σε αρκετά ακόμα γνωστά μαγαζιά. Στο σχήμα έχει διατηρήσει ποσοστό μειοψηφίας και ο πρώην βασικός μέτοχος της εταιρείας, ο Καναδός, Μπόρις Κινγκ. Ο Κινγκ αναζητώντας μία νέα σελίδα για τη ζυθοποιία της Αργολίδας μετά τον θάνατο του στενού του συνεργάτη και συνιδρυτή της εταιρείας, Ντέιβιντ Γουντ, αναζήτησε συνεργασία με νέους επενδυτές και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στη συμφωνία πώλησης του ποσοστού πλειοψηφίας στους νέους βασικούς μετόχους της εταιρείας.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Three Taverns - Cream Weaver
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Three Taverns Brewery.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Στοχεύει Στο Μηδέν Για Ένα Καλύτερο Σήμερα Και Αύριο
businessnews.gr

Πιστή στον εταιρικό Σκοπό της, «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει τον πρώτο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης, στον οποίο αποτυπώνονται οι στόχοι, οι πολιτικές και οι ενέργειες της εταιρείας, καθώς και η σημαντική πρόοδος που έχει σημειώσει στο συνεκτικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί.

Kees - Barrel Project Peated 2023
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Brouwerij Kees.

Διακρίθηκε Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Για Την Ενημερωτική Της Καμπάνια Στα Bravo Awards 2019
emea.gr

Στα Bravo Awards 2019 η πρωτοβουλία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με τίτλο «Απόλαυσε την Ασφάλεια» (#EnjoySafety), που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports κατάφερε να διακριθεί στην κατηγορία «Bravo Society».

Pühaste - Taat
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Siren / Green Cheek - Every Second Matters
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Green Cheek Beer Co., κυκλοφορεί η Siren Craft Brew.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Joose Cannon Fuzzy Navel
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Berries And Queens
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - F*ck 2020
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Morning Wood
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το