English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αύξηση Τζίρου 15,3% Για Τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεχίζει σε ανοδική πορεία η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης (Βεργίνα), με αύξηση των καθαρών εσόδων και του κύκλου εργασιών της.

Συνεχίζει σε ανοδική πορεία η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα), με τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις για το έτος 2022 να διαμορφώνονται σε 26.191.098,34 ευρώ, έναντι 22.726.038,05 ευρώ κατά την προηγούμενη εταιρική χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 15,3%.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στον αυξημένο όγκο πωλήσεων μπίρας κατά την προηγούμενη χρήση, αλλά και στον αυξημένο όγκο πωλήσεων βύνης, σε συνδυασμό με την αυξημένη τιμή της.

Το μικτό κέρδος της χρήσης ανήλθε σε 7.382.214,53 ευρώ και παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 2,8%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα αυξημένα κόστη παραγωγής των έτοιμων προϊόντων. Για το έτος 2023, οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου είναι ευνοϊκές, καθώς τα κόστη παραγωγής σταθεροποιήθηκαν και οι ρυθμοί πωλήσεων αναμένεται να είναι θετικοί. Πιο συγκεκριμένα, αύξηση της κατανάλωσης μπύρας στην Ελλάδα τη 2022-2023 με μέσο ετήσιο ρυθμό 7% προβλέπει κλαδική μελέτη της ICAP για τη ζυθοποιία.

Η εταιρεία αναφέρει πως «παρά τις συνεχιζόμενες αρνητικές επιπτώσεις από τη μη λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού, που προέρχονται από τις μακροχρόνιες στρεβλώσεις της αγοράς στην Ελλάδα» θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ζύθου, βύνης και στην παραγωγή αφεψημάτων αρωματικών φυτών, όπως έκανε μέχρι σήμερα, και σε συνδυασμό με τη στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τα ελληνικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια, αναμένει θετική επίδραση προς την κατεύθυνση αυτή μέσω και της διεύρυνσης του μεριδίου αγοράς.

πηγή: businessnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Paulaner Spezi Μπορεί Να Συνεχίσει Να Ονομάζεται Spezi
Νικόλαος Σκριτλής

Η Paulaner κερδίζει τη διαμάχη Spezi: Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου I αποφάσισε ότι η ζυθοποιία μπορεί να συνεχίσει να αποκαλεί το αναψυκτικό τύπου κόλα-πορτοκάλι "Spezi".

Tröegs - #446
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Nepomucen / Kingpin - Meet Our Friends | Episode 06: Kingpin
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Browar Kingpin, κυκλοφόρησε η Browar Nepomucen.

Odell - OpenSnow
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Odell Brewing Co.

Boring Phone: HMD Global Και Heineken Δημιουργούν Το "Αντίπαλο Δέος" Των Smartphone
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD και περιορίζεται σε μόλις 5.000 μονάδες.

Olde Hickory - Acan
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Olde Hickory Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το