English Greek
07
Πεμ, Δεκ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακάμπτει Η ΕΖΑ Μετά Τις Ζημιές Και Εισέρχεται Στο Εμφιαλωμένο Νερό

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετά από ένα ιδιαίτερα αρνητικό 2022, η Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) επανέρχεται σε θετική τροχιά. Ήδη στο 9μηνο του 2023 έχει πραγματοποιήσει τις πωλήσεις όλης της περασμένης χρονιάς.

Σε θετική πορεία φέρεται να επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης μετά από τη χρήση του 2022 όπου μειώθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις και εμφάνισε αρνητικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν στελέχη του ομίλου στο Business Daily στην τρέχουσα χρήση εκτιμάται ότι ΕΖΑ θα παρουσιάσει EBITDA που θα πλησιάσουν τα 2 εκατ. ευρώ όταν στην περσινή χρονιά ήταν αρνητικό κατά 1,8 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 ότι σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 30,5 εκατ. ευρώ έναντι 33,2 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ τα αποτελέσματα ήταν ζημιές ύψους 5,7 εκατ. ευρώ έναντι οριακών κερδών 71 χιλιάδων στην προηγούμενη χρήση. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η περυσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς επηρεάστηκε από την Ουκρανική κρίση και τις επιπτώσεις της στις τιμές των σιτηρών, ενέργειας και υλικών συσκευασίας σε συνδυασμό με την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Στα τέλη της περυσινής χρονιάς συντελέστηκε και μία σημαντική εταιρική αναδιοργάνωση οι καρποί της οποίας σύμφωνα με τα στελέχη της έχουν ήδη φανεί. Συγκεκριμένα η εταιρεία επανήλθε σε σημαντική οργανική κερδοφορία, εστίασε στην διατήρηση των μεριδίων αγοράς της, αλλά και στην βελτίωση του κόστους παραγωγής και διανομής. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν σημαντικά τα περιθώρια μεικτού κέρδους, τα οποία ξεπέρασαν το 37% για το εννεάμηνο του 2023 από 27% το 2022.

Σε επίπεδο πωλήσεων ήδη στο 9μηνο της φετινής χρονιάς οι πωλήσεις φέρεται να διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 30 εκατ. ευρώ, όσο ήταν στο σύνολο του 2022, ενώ σύμφωνα με τις συντηρητικές προβλέψεις της διοίκησης για το σύνολο της χρήσης προβλέπεται μία αύξηση της τάξης του 3%.

Στρατηγικός στόχος για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η ανάπτυξη των δύο βασικών σημάτων (EZA και Pils Hellas) τόσο στην ζεστή όσο και στην κρύα αγορά, η ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και στρατηγικών συνεργασιών στην παραγωγή και στην διανομή, τόσο στην μπύρα όσο και στην αγορά μη αλκοολούχων ποτών. Σε επίπεδο στρατηγικών συνεργασιών θα πρέπει να αναφερθεί ότι φέτος η EZA προχώρησε σε μία σημαντική συμφωνία για την εμφιάλωση της μπύρας Carib για την ελληνική αγορά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του BD, δρομολογείται από την διοίκηση η είσοδος στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού. Πρόκειται για μία αγορά στην οποία η ΕΖΑ ήταν έτοιμη να εισέλθει το 2020 όμως η έλευση της πανδημίας έβαλε στον πάγο την επέκταση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό γίνεται προσπάθεια για τοποθέτηση στην αγορά εντός του 2024 με το προϊόν να απευθύνεται κυρίως στην premium αγορά της εστίασης.

πηγή: businessdaily.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Creature Comforts / WeldWerks - Brew For One
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την WeldWerks Brewing Co., κυκλοφόρησε η Creature Comforts Brewing Co.

Birbant - Diablo Verde
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Birbant.

Jackie O's - Santa Maria / Donor Bone
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Jackie O's Pub & Brewery.

Φάκελος Bud Light: Δραματικές Επιπτώσεις Σε Συνεργαζόμενες Εταιρείες - Κλείνουν Εργοστάσια Εμφιάλωσης
cibum.gr

Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, λόγω της αποδοκιμασίας της συνεργασίας της εταιρίας με την τρανσέξουαλ ακτιβιστή.

Põhjala - Moonraker: Galaxy & Motueka / Talveöö Rum & Bourbon BA
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Η Απόλυτη Σταρ Του US Open: Δεν Είναι Τενίστρια, Αλλά Το Πιο... Γερό Ποτήρι Στις ΗΠΑ!
sportal.gr

Η Μέγκαν Λάκι αποτελεί την απόλυτη celebrity της διοργάνωσης του US Open και δεν μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο...

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Joose Cannon Fuzzy Navel
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Berries And Queens
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - F*ck 2020
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Morning Wood
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το