Προφανώς το «άλλη μία γύρα» δεν τους βγήκε σε καλό.
Παιδιά ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Σε όποια πόλη του κόσμου και αν μένουμε, η διαδικασία της παραγγελίας για να πιούμε είναι πολύ ίδια. Αν σε ξέρει καλά και ο μπάρμαν, μπορεί να μην χρειαστεί καν να μπεις στη διαδικασία να το ζητήσεις. Απλά ξέρει. Πόσο μάλλον όταν παροτρύνεις και την παρέα να πιει μπύρα.
Ωστόσο σε κάποιες πόλεις, ξέρουμε πως το ποτό δεν είναι απλή υπόθεση. Πάρτε την Αγγλία για παράδειγμα. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν λέει «πάω να πιω» αλλά «πάω να γίνω σκουπίδι». Και από ότι φαίνεται, σε κάποιες pubs της χώρας, το προσωπικό έχει κουραστεί να μαζεύει τον κάθε πικραμένο που γίνεται φέσι μετά από έξι και επτά μπύρες. Και λογικό το λες.
Οι Άγγλοι όμως δεν τα σηκώνουν αυτά και αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος, ποντάροντας και στο γεγονός ότι υπάρχουν τύποι που παροτρύνουν τους φίλους τους να γίνουν και αυτοί σκουπίδια. Έτσι, το International Alliance for Responsible Drinking (IARD) συμβουλεύει ότι φράσεις όπως «άλλη μία γύρα» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Κορυφαίο. Προτιμούν να μειωθούν τα έσοδα λοιπόν, παρά να μαζεύουν μεθυσμένους και να καθαρίζουν τουαλέτες από εμετούς - και εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για Άγγλους το καταλαβαίνω απόλυτα.
Μάλιστα προτείνουν στον κόσμο και εναλλακτικές. Αντί να λένε «άλλη μία γύρα», να ρωτάνε «τι θα ήθελες αυτή τη φορά;». Ή και αντί να λένε «σου παίρνω μεγάλη μπύρα;», να προτιμούν το «θες μικρή ή μεγάλη;». Καταλαβαίνουμε τι προσπαθούν να κάνουν, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πότες και πόσο μάλλον για τις Αγγλάρες που είναι γερά ποτήρια. Λες και ο άλλος αν πάρει μικρή μπύρα, τον δυσκολεύει να παραγγείλει άλλες 5 μικρές για να κάνει κεφάλι.
«Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι η θετική μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ που παρατηρείται σε πολλά μέρη του κόσμου θα συνεχίσει να εξαπλώνεται, δημιουργώντας μακροχρόνιες αλλαγές σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο». Αυτή είναι η δήλωση.
Τι να πούμε παιδιά, καλή επιτυχία. Γι' αυτό έρχονται εδώ και γίνονται χάλια, επειδή τους καταπιέζετε.
πηγή: ratpack.gr