English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

AB InBev: Δώρο 6,1 Δισ. Από Τον Δισεκατομμυριούχο Τέλες Στον Γιο Του

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο Βραζιλιάνος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μαρσέλ Χέρμαν Τέλες δώρισε το μερίδιό του στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στον κόσμο, την Anheuser-Busch InBev SA, στον νεότερο γιο του Μαξ.

Στη ζυθοποιία AB InBev, που αποτιμάται σε περίπου 112,1 δισ. δολάρια, ανήκουν εταιρείες, όπως η Budweiser, η Stella Artois, η Bud Light και η βραζιλιάνικη Ambev.

Ο Μαρσέλ Τέλες και οι συνεταίροι του Χόρχε Πάουλο Λέμαν και Κάρλος Σικουπίρα, οι οποίοι μαζί ίδρυσαν την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων 3G Capital, κατέχουν περίπου το ένα τρίτο της AB InBev. Μετά τη δωρεά του Μαρσέλ Τέλες ο Μαξ Βαν Χόγκαερντεν Χέρμαν Τέλες θα είναι πλέον βασικός παράγοντας για το μέλλον της προβληματικής εταιρείας ποτών.

Η τριάδα κατέχει το μερίδιο της AB InBev μέσω της οντότητας BRC, η οποία κατέχει το 50% της Stichting AK Netherlands, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 33,47% της AB InBev, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Μόνο το μερίδιο του Τέλες στη βελγική ζυθοποιία αξίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, και βρίσκεται πλέον στα χέρια του νεότερου γιου του, Μαξ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που εστάλησαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, οι μετοχές μεταβιβάστηκαν στις 15 Δεκεμβρίου 2023. Και ο Μαξ δεν κληρονόμησε μόνο δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια των εορταστικών διακοπών, αλλά και τις εξουσίες ψήφου του πατέρα του στην AB InBev, η οποία σχηματίστηκε το 2008 όταν η InBev εξαγόρασε την Anheuser-Busch.

«Ο Μαξ Βαν Χόγκαερντεν Χέρμαν Τέλες αντικατέστησε έτσι τον πατέρα του ως ένα από τα άτομα που κατέχουν από κοινού τον τελικό έλεγχο της BRC, μαζί με τον Κάρλος Αλμπέρτο Σικουπίρα και τον Χόρχε Πάουλο Λέμαν», σύμφωνα με τα έγγραφα.

AB InBev: Το πλήγμα στην Bud λόγω της καμπάνιας από τρανς influencer
Πέρυσι η AB InBev δέχθηκε πλήγμα στις πωλήσεις στις ΗΠΑ μετά την προώθηση της Bud από τον τρανς influencer Dylan Mulvaney.

Μια ανάρτηση στο Instagram από τον σταρ του TikTok που προωθούσε την Bud Light προσέλκυσε αντιδράσεις και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ από τους συντηρητικούς, μετά την οποία η AB InBev αποκήρυξε την καμπάνια.

Αυτό προκάλεσε επικρίσεις από την LGBTQ+ κοινότητα για την έλλειψη υποστήριξης της ζυθοποιίας προς τον Mulvaney μετά τις επιπτώσεις. Η διαμάχη είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις της lager και η Bud Light έχασε την ιδιότητα της μπύρας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική.

marcel herrmann telles

Ο πρώτος από τους 11 διαδόχους
Παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τον προγραμματισμό της διαδοχής, στα 73 του χρόνια ο Μαρσέλ Τέλες είναι ο νεότερος της επενδυτικής τριάδας. Ο Λέμαν είναι 84 ετών και ο Σικουπίρα, είναι 75 ετών.

Η τριάδα έχει επίσης μερίδια στην Kraft Heinz και στην Restaurant Brands International, οι οποίες κατέχουν μάρκες όπως η Tim Hortons, η Burger King και η Popeyes.

Συνολικά, οι τρεις φέρονται να έχουν 11 κληρονόμους στην αυτοκρατορία τους, αλλά δεν έχουν καθοριστεί ημερομηνίες για το πότε σκοπεύουν να παραδώσουν τα ηνία.

Εν τω μεταξύ, ο Τέλες έχει ήδη μεταβιβάσει κάποιες από τις άλλες συμμετοχές του στα παιδιά του. Το 2017, δώρισε τις μετοχές που κατείχε στη βραζιλιάνικη εταιρεία ακινήτων Sao Carlos Empreendimentos e Participacoes SA στον Μαξ και τον μεγαλύτερο αδελφό του Κρίστιαν. Ο Κρίστιαν και ο Μαξ είναι τα μοναδικά παιδιά του Τέλες, οι ηλικίες των οποίων και η οικογενειακή τους κατάσταση δεν είναι γνωστές.

Στα 11,2 δισ. η περιουσία του Μαρσέλ Τέλες - Η εμπειρία του Μαξ
Με καθαρή αξία περίπου 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Τέλες είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βραζιλία, ενώ βρίσκεται στην 165η θέση παγκοσμίως. Είναι συνιδρυτής της 3G Capital το 2004, αλλά η εμπειρία του στη βιομηχανία παραγωγής μπύρας χρονολογείται σχεδόν 50 χρόνια πριν.

Διηύθυνε τη βραζιλιάνικη εταιρεία μπύρας Brahma στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και βοήθησε στη δημιουργία της βραζιλιάνικης ζυθοποιίας Ambev το 1999. Εκεί έγινε διευθύνων σύμβουλος και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συγχώνευση της βελγικής InterBrew με την Anheuser-Busch το 2008, σχηματίζοντας την AB InBev που γνωρίζουμε σήμερα.

Εν τω μεταξύ, ο Μαξ έχει συγκριτικά μικρή εμπειρία στον κλάδο. Ο αφανής κληρονόμος έχει κρατήσει σχετικά χαμηλό προφίλ. Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Μαξ έχει πτυχίο bachelor of arts με δευτερεύουσα ειδίκευση στα οικονομικά από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Wake Forest. Έκανε πρακτική άσκηση σε εταιρείες όπως η Credit Suisse και η Falcone στη Βραζιλία πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Πιο πρόσφατα, εργαζόταν ως οικονομικός αναλυτής στην BTG Pactual Asset Management στη Νέα Υόρκη. Αλλά προηγουμένως είχε προετοιμαστεί για την ανάληψη του μεριδίου του πατέρα του στην AB InBev, αναλαμβάνοντας το ρόλο του παγκόσμιου ασκούμενου μάνατζερ για ένα χρόνο στην εταιρεία το 2018.

Σημειώνεται πως διευθύνων σύμβουλος της AB InBev είναι ο ελληνικής καταγωγής και γεννημένος στη Βραζιλία Μισέλ Δουκέρης.

πηγή: powergame.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγγλος Πίνει 67 Μπύρες Σε 67 Διαφορετικές Παμπ Σε Μια Νύχτα Και Κατακτά Το Ρεκόρ Γκίνες
huffingtonpost.gr

Άγγλος καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, πίνοντας από ένα ποτό σε 67 διαφορετικές παμπ, σε μόλις ένα 24ωρο.

Creative Creature / Black Plague - Cocoes Per Mortem
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Black Plague Brewing, κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing Co.

Barebottle - M.C. Aromatics
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Barebottle Brewing Co.

Pühaste - Landsort Deep / Sanctum: Theobroma
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Ommegang - Sleeveless Tea
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Brewery Ommegang.

Stone - Enjoy By 4.20.2024
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το