English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυστρία: Ποιό Είναι Το Κόμμα Της Μπύρας Που Δίνουν Τρίτο Οι Δημοσκοπήσεις (Βίντεο)

Διαφορα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μπορεί ένα κόμμα να... μεθύσει μία ολόκληρη χώρα; - Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον επικεφαλής ροκ σταρ και τα πολιτικά του σχέδια.

Το αυστριακό Κόμμα της Μπύρας σημείωσε σημαντική άνοδο της δημοτικότητάς του, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για τις επερχόμενες εκλογές στο κρατίδιο της Βιέννης. Αυτή η άνοδος μάλιστα, το βοήθησε να ξεπεράσει ένα από τα σημερινά κυβερνώντα κόμματα.

Οι πολιτικές του, οι οποίες συνέβαλαν σε αυτή την άνοδο και σε ένα ποσοστό ψήφων περίπου που εκτιμάται στο 12%, περιλαμβάνουν την πρόταση για ένα σιντριβάνι μπύρας εντός της πόλης, την κατάργηση των υποχρεωτικών ωρών κλεισίματος των καταστημάτων και την εισαγωγή φόρου 50% στην μπύρα τύπου "Radler".

Με επικεφαλής τον πρώην ροκ σταρ Μάρκο Πόγκο, το Κόμμα της Μπύρας ιδρύθηκε το 2014 και εισήλθε στην πολιτική σκηνή πέντε χρόνια μετά. Παρόλο που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη εκλεγμένους αντιπροσώπους σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις από την ίδρυσή του, η πρόσφατη δημοσκόπηση υποδηλώνει αυξανόμενη επιρροή.

marco pogo

Έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της "Heute", δείχνει ότι το κόμμα βρίσκεται στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων ενόψει των επικείμενων τοπικών εκλογών στη Βιέννη που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2025, ξεπερνώντας το κόμμα μειοψηφίας της σημερινής κυβέρνησης συνασπισμού, το Η Νέα Αυστρία και Φιλελεύθερο Φόρουμ, το οποίο προβλέπεται να "κερδίσει" το 8% των ψήφων.

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αυστρίας, το οποίο φέρεται να έχει συγκεντρώσει το 35 τοις εκατό της υποστήριξης, και το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας, το οποίο κατέχει το 23 τοις εκατό των ψήφων. Η άνοδος του Κόμματος της Μπύρας υπερτονίζει τη μοναδική του ρητορική και την αυξανόμενη απήχηση που έχει στους ψηφοφόρους της Βιέννης.

Ενώ το "Bier Partei" (Κόμμα της Μπύρας) ξεκίνησε αρχικά ως ένα σατιρικό αστείο, έκτοτε εξελίχθηκε σε μια πιο σοβαρή πολιτική οντότητα με μια ευρύτερη πολιτική πλατφόρμα που περιλαμβάνει σχέδια για την εκπαίδευση, τις μεταφορές, την τέχνη και τον πολιτισμό. Ωστόσο, το κόμμα έχει καταφέρει να διατηρήσει τις αρχικές κωμικές πολιτικές του, διασφαλίζοντας ότι δε χάνει τον μοναδικό του χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Αυτό περιλαμβάνει υποσχέσεις, όπως η δημιουργία ενός σιντριβανιού μπύρας στην αυστριακή πρωτεύουσα, η εφαρμογή ενός συστήματος επαναγοράς όπου οι Radlers μπορούν να ανταλλάσσονται με "πραγματική μπύρα" και η διανομή δωρεάν μηνιαίων βαρελιών μπύρας στα αυστριακά νοικοκυριά.

Πιο συγκεκριμένα, η πρότασή τους προτείνει την παροχή 50 λίτρων μπύρας το μήνα ανά ενηλίκους και 20 λίτρων ανά παιδί στα σπίτια. Σε αυτή την τελευταία δημοσκόπηση, το Κόμμα της Μπύρας δεν ξεπέρασε μόνο τους Πράσινους, οι οποίοι εξασφάλισαν υποστήριξη 8%, αλλά και το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο ήρθε στη δεύτερη θέση στις εκλογές του 2020 με υποστήριξη 10%!

bier partei

Η ικανότητα του να συνδυάζει το χιούμορ με μια πιο ολοκληρωμένη πολιτική ατζέντα έχει προφανώς βρει απήχηση στους ψηφοφόρους, προωθώντας το σε μια εξέχουσα θέση στο πολιτικό τοπίο και ταρακουνάει τα πιο καθιερωμένα κόμματα στην Αυστρία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ντόμινικ Βλάζνι, γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Μάρκο Πόγκο, ξεκίνησε την πολιτική του εκστρατεία με αφορμή το σκάνδαλο "υπόθεση Ίμπιζα" το 2019. Η διαμάχη αυτή αποκάλυψε την εμπλοκή της ηγεσίας του Κόμματος Ελευθερίας σε συζητήσεις με ένα άτομο που πίστευαν ότι ήταν Ρωσίδα επιχειρηματίας, με στόχο να έχουν ευνοϊκή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης με κυβερνητικά συμβόλαια.

Κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2019, έλαβε μόλις το 0,1% των εθνικών ψήφων, ενώ παρόμοια "ατυχή" αποτελέσματα γνώρισε και στις εκλογές στο κρατίδιο της Βιέννης το επόμενο έτος. Ωστόσο, μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη δημοτικότητά τους σημειώθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2022, όπου ο Πόγκο εξασφάλισε την τρίτη θέση με οκτώ ποσοστιαίες μονάδες των ψήφων.

Συμπερασματικά η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι, αν το Κόμμα της Μπύρας μπορέσει να διατηρήσει την τρέχουσα δυναμική του, μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στις εκλογές του 2025. Ενδεχομένως θα μπορούσαν να έχουν αρκετές έδρες για να σχηματίσουν κυβέρνηση σε συνεργασία είτε με το Κόμμα Ελευθερίας, είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες αν το θελήσουν. Εάν αυτό το σενάριο δεν ευδοκιμήσει και λάβουν λιγότερες ψήφους, εξακολουθούν να έχουν καλές δυνατότητες για να εξασφαλίσουν τα πρώτα τους μέλη, τόσο στο κρατικό συμβούλιο όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που σηματοδοτεί την αυξανόμενη πολιτική επιρροή τους.

πηγή: parallaximag.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Πάνω Από Τις Εκτιμήσεις Τα Έσοδα Της Constellation Brands - «Κέρασμα» Από Τις Πωλήσεις Μπύρας
insider.gr

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Constellation Brands για τη χρήση του α' οικονομικού τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική ποτοποιία, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των πωλήσεων μπύρας.

Prairie - Just The Juice
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Prairie Artisan Ales.

Equilibrium / Mortalis - Humulus²
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Mortalis Brewing Co., κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Saint Arnold - Hazy Does It
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Saint Arnold Brewing Co.

Hudson Valley - Flying Colors
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Τύπος Έκανε Τατουάζ Στο Κεφάλι Την Αγαπημένη Του Μπύρα
sport-fm.gr

Ένας 27χρονος από τις ΗΠΑ «χτύπησε» τατουάζ στο πίσω μέρος του κεφαλιού το σήμα της αγαπημένης του μάρκας μπύρας και το βιντεάκι που ανέβασε στο TikTok σχετικά με αυτό, πήρε 2,5 εκατομμύρια προβολές!

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το